Kauppatiede  •  01.11.2017

Syksyn tapahtumia - bileitä, hikeä ja naurunkyyneleitä!

Yliopistoon tullaan opiskelemaan. Joo, ihan totta, mutta tänne tullaan myös oppimaan elämästä, kasvamaan ihmisenä, tekemään muistoja ja etsimään sydänystäviä… Ja niin, tänne tullaan myös pitämään hauskaa! Tässä pieni katsaus syksyni tapahtumakirjoon – ja todellakin pieni, sillä tästä aiheesta voisi kirjoittaa romaanin!


Opintomatka Kööpenhaminaan oli yksi syksyn mieleenpainuvimpia tapahtumia!

Oletko bilehile? Nämä tapahtumat ovat sinua varten!

Fuksisitsit ja fuksiaiset, approt ja kissanristiäiset… Juhlamielisille on kyllä riittänyt hauskanpitoa niin ainejärjestömme Pörssin, tutoreiden kuin muidenkin järjestäminä – tai sitten juhlahumua on järkätty ihan itse. Ensimmäisten viikkojen tapahtumien tarkoituksena oli tietysti ryhmäytyminen, joten niihin kannatti kyllä ehdottomasti osallistua! Mutta millaisia nämä tapahtumat sitten ovat? Otetaanpa vaikkapa sitsit tarkempaan syyniin: Akateemisilla pöytäjuhlilla sitseillä pukeudutaan teeman mukaisesti, seurataan hulvatonta ohjelmaa ja lauletaan lauluja, joiden sanoja ei ole kyllä yksikään otsa kurtussa keksinyt. Sitsit ovat myös oiva tilaisuus tutustua muiden kaupunkien tai ainejärjestöjen opiskelijoihin, sillä vierailijat ovat yleensä enemmän kuin tervetulleita. Esimerkiksi meidänkin pörssiläisiä lähti reissulle Tampereelle NESU-Boomin sitseille, joista Inka jo kirjoittelikin järjestäjän näkökulmasta.

Illanviettoja ja elämyksiä – niistä on tämä syksy tehty!

Vähän rennommallakin otteella voi iltojansa viettää. Jos yömyöhään jorailuun eivät rahkeet riitä, chillit etkot tai haalarimerkkien ompeluillat ovat aina hyvä vaihtoehto. Vaikka haalarimerkkien ompelua kuvaakin kyllä chillaamisen sijaan paremmin taistelu ja itkupotkuraivarit… Rento tapahtuma oli myös HerkkuAppro, jossa kierrettiin kahvilasta toiseen nautiskelemassa shottien sijaan leivonnaisia ja keräämällä siten leimoja passiin. Täytetyllä passilla sai haalarimerkin, mistä pääsemmekin taas edelliseen illanviettotapaan – merkkien ompeluun!

Elämyksiä tarjosi myös ulkomaan excursio Kööpenhaminaan. Ilmoittauduin reissuun tietämättä alunperin ketään, joka olisi myös lähdössä. Mutta onneksi en perääntynyt, sillä tällaiset opintomatkat tiivistävät porukkaa ja uusia tuttavuuksia löytää varmasti! Reissu toteutettiin kahden ainejärjestön kesken, ja sattumalta olimme toisen blogikirjoittajan Netan kanssa molemmat exculla – hän Joensuun Optimilaisena ja minä Jyväskylän Pörssistä. Käy lukaisemassa Netan juttu Kööpenhaminan excusta!


Mikä sen parempaa kuin nautiskella Kööpenhaminan exculla pikkukahvilan herkkubrunssista?

Ikiliikkujatkaan eivät ole jääneet kylmäksi!

Eikö bilettäminen tai löhöily ole sinun juttusi? Ei hätää, sillä uusia tuttavuuksia on päässyt solmimaan myös liikunnan merkeissä. Kiipelypuisto Laajavuoren radoilla korkealla roikkuminen tiivisti ryhmähenkeä väkisinkin, ja keilailu aivan fuksitaipaleemme ekana iltana yhdisti sporttiset ja nautiskelijat tutustumaan toisiinsa. Vaadittiinpa meiltä eräänä syyskuisena iltana urheiluhenkisyyden lisäksi hurjapäisyyttä ja leikkimieltäkin, kun halukkaille järjestettiin temppuiluilta teemapuisto Superparkissa. Vain harva uskalsi pomppia trampoliinilla samaan tapaan kuin pikkutenavat…

Asiaa!

Vastapainoksi ilonpidolle on valittavana ollut myös kirjo asiatapahtumia, jotka ovat kaikki pääsääntöisesti ilmaisia! Tällaiset koulutukset, messut, infotilaisuudet ja muut ovat ruokkineet innostustani tasaisesti koko syksyn ajan. Esimerkiksi opiskelijoille suunnattu Spotlight oli uskomattoman massiivinen tapahtuma, jossa oli kovia yrittäjänimiä inspiroimassa opiskelijoita omilla elämänkokemuksillaan ja tietotaidoillaan. Miten tällainen voikaan olla ilmaista? Lisäksi olen osallistunut koulutuksiin, joissa pureudutaan iltapäivän ajan johonkin konkreettiseen teemaan – esimerkisi kuudennen vuoden opiskelija piti meille sellaisen tietopaketin digimarkkinoinnista muutama viikko takaperin, että huhhuh! Saimme ryhmissä tehdä oikean maksullisen mainoksenkin Facebookiin, ja myöhemmin saimme nähdä tuottamiamme tuloksia. Tällaisia asioita et massaluennoilla opi!


Köpis-Exculla oli tietysti pakko päästä Tivoliin hulluttelemaan kavereiden kesken!

Kulissien takana – järjestäjillekin tapahtumat ovat antoisia!

Joskus hauskinta tapahtumissa on niiden järjestäminen. Jos sinä nautit suunnittelusta ja projektien toteuttamisesta, olet kullanarvoinen! Kysyntää tapahtumille nimittäin riittää… Itse olen mukana vuosijuhlien silliaamiaistapahtuman eli silliksen järjestämisessä parin viikon kuluttua. Mitäköhän se tarkoittaa? Ei vielä mitään käryä… Mutta tekemällä oppii! Saa nähdä, vievätkö järjestäjänhommat mukanaan. Siitä asiahommista kiinnostuneen tie jatkuukin sitten vaikkapa tutoriksi, jaostohommin tai minne vain – taivas on rajana. Tekijäihmisille on aina tarvetta, ja täällä kauppiksessa onkin niin vahva tekemisen meininki, ettei apukäsiä tarvitse kenenkään maanitella.

Mukavaa alkanutta marraskuuta!

Siiri

Siiri