VAKAVA TAKUU + SOVELTUVUUS, Turku 2019

kaupunki
Turku
kurssin laajuus
65 ot
32 ot

Kurssiin sisältyvät KOTI-kurssin opetusvideot. Voit katsoa opetusvideoita rajoituksetta valintakokeeseen saakka. Videoista on suuri apu kertaamisessa sekä vaikeiden asioiden opiskelussa. Katso KOTI-videoiden tarkempi sisältö klikkaamalla kurssin tietoja.

alkaa
päättyy
kurssin hinta
750
+15 € toimitus- ja käsittelykulut
ilmoittaudu tästä

Kurssikokonaisuus sisältää VAKAVA -kurssin sekä soveltuvuuskurssin. VAKAVA -kirjallisuusosuus valmentaa kaikkiin kokeisiin, jotka osallistuvat kasvatusalan yhteisvalintaan VAKAVAan. Soveltuvuuskurssi soveltuu laajasti eri opettajankoulutusohjelmiin pyrkiville (luokanopettaja, lastentarhaopettaja, erityisopettaja, kotitalousopettaja, käsityöopettaja ja opinto-ohjaaja). Kursseilla tehtävissä harjoitustilanteissa pyritään huomioimaan koulutusohjelma- ja kaupunkikohtaisia painotuksia. 

Ajankohta: 
VAKAVA -kurssi 29.3.-23.4.2019 arkisin klo 17-20.15 / 16.30-21 ja muutamana lauantaina klo 10-13.30 / 14.30.  
Soveltuvuuskurssi 18.-29.5.2019 välisenä aikana yhteensä viisi kertaa. Opetus viikonloppuna klo 10-16 ja arkisin klo 17-20.15 / 17-20.45. 

Aikataulun, kurssipaikan ja muut käytännön tiedot löydät noin kaksi viikkoa ennen kummankin kurssiosuuden alkua alkua Moodlen sähköisestä oppimisympäristöstä, jonka tunnukset saat sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen. 

Hinta: Yhteishinta molemmille kursseille 750 euroa + toimitus- ja käsittelykulut 15 euroa. Varausmaksun osuus hinnasta 140 euroa. Tarkemmat maksutiedot Mikäli et pääse VAKAVA -kokeesta jatkoon, palautamme pakettihinnasta soveltuvuuskurssin osuuden 200 euroa.

Kurssitakuu: Kurssimme on TAKUU –kurssi ja mikäli et saa opiskelupaikkaa, saat vastaavan kurssin ensi vuonna puoleen hintaan. Kaikkiin VAKAVA -kursseihimme kuuluu lisäksi VAKAVA KOTI –kurssin opetusvideot (32 oppituntia), joihin on rajaton katseluoikeus oman kurssisi ohella. Videot ovat käytössäsi oman kurssisi aloituspäivästä pääsykokeeseen asti. Opetusvideot tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden kerrata asioita ja katsoa vaikeimmilta tuntuvien asioiden opetusta useampaan kertaan.

Kurssille ilmoittautuvat abiturientit saavat lisäksi valitsemansa aineen abikurssin (kurssilla rajoitettu paikkamäärä), abi KOTI –kurssin tai itseopiskelumateriaalin ilmaiseksi kurssin päälle.

Kurssin laajuus: 65 oppituntia (VAKAVA 41 ot ja soveltuvuusharjoitukset 24 ot) + VAKAVA KOTI -kurssin opetusvideot 32 ot ja tutorointi.  

Kurssin kuvaus

VAKAVA -kirjallisuuskokeen artikkelit ja aineistokoe: VAKAVA -kurssilla käyt läpi pääsykoemateriaalin, harjoittelet aineistokoeosuutta sekä kokeeseen tulevia tehtävätyyppejä, monivalinta- ja väittämätehtäviä sekä teet kaksi harjoituspääsykoetta. Kurssin aikana teet myös kertaustehtäviä ja pistokokeita. Kurssilla käytetään monipuolisia opetusmenetelmiä, joissa opiskelijalla itsellään on myös aktiivinen rooli.

VAKAVA KOTI –kurssin opetusvideot: Kurssiin kuuluu lisäksi VAKAVA KOTI –kurssin opetusvideot, joihin on rajaton katseluoikeus oman kurssisi ohella. Videot ovat käytössäsi oman kurssisi aloituspäivästä pääsykokeeseen asti. Opetusvideot tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden kerrata asioita ja katsoa vaikeimmilta tuntuvien asioiden opetusta useampaan kertaan.

Tutorointi: Kurssilla apunasi on myös alaa opiskeleva tutor, jonka avustuksella laadit työskentely- ja ajankäytönsuunnitelman, kuulet tärkeitä, omakohtaisia kokemuksia valmistautumisesta ja koetilanteesta sekä saat henkilökohtaisia ohjeita pääsykoekevättä varten. Tutor –kerrat järjestetään kurssipaikalla noin kerran viikossa pääsääntöisesti kurssipäivinä ennen opetuksen alkua.

VAKAVA -harjoituspääsykokeet: Kurssin kuuluu kaksi harjoituspääsykoetta, joiden tehtävätyypit, laajuus ja vaikeusaste vastaavat VAKAVA -valintakoetta. Kokeiden avulla arvioit osaamistasi sekä harjoittelet koetilanteen ja ajankäytön hallintaa. 

Opettajankoulutus soveltuvuusharjoitukset: Kurssi koostuu erilaisten soveltuvuuskoetilanteiden harjoittelusta. Kurssilla harjoitellaan ja valmistaudutaan haastattelu- ja ryhmätilanteisiin sekä huomioidaan myös koulutusohjelma- ja paikkakuntakohtaisia erityispiirteitä. Kurssilla käsitellään mm. seuraavia aiheita: mitä soveltuvuusosassa arvioidaan ja mitataan, mistä hyvä vuorovaikutus muodostuu, omien vuorovaikutustaitojen tiedostaminen sekä tilanteen ja esiintymisjännityksen hallinta. Jokaisella kerralla tehdään ryhmä- ja haastatteluharjoituksia. Opettaja antaa kaikista harjoituksista palautteen. 

Keväällä 2018 sekä VAKAVA ilta että päivä -kurssit olivat loppuun myytyjä, joten varaa paikkasi ajoissa!