Farmasia - yleistä tietoa

Farmasia on monitieteellinen ala, jossa hyödynnetään terveys-, luonnon- ja yhteiskuntatieteitä. Koulutuksesta valmistuu farmaseutteja ja proviisoreja, jotka työllistyvät apteekkien lisäksi monille eri toimialoille.

Farmasia - lääkkeenvalmistusoppi

Farmasiaa voi opiskella Helsingin ja Kuopion yliopistossa sekä Åbo Akademissa. Farmasian opinnot perehdyttävät lääkeaineiden kemiaan ja valmistukseen, lääkehoitoon sekä biolääketieteelliseen farmasiaan. Farmaseutin tutkinto on alempi korkeakoulututkinto (180 opintopistettä) ja proviisorin tutkinto ylempi korkeakoulututkinto (300 opintopistettä).

Farmasian opinnot perehdyttävät sinut lääkeaineiden kemiaan ja valmistukseen, lääkehoitoon sekä biolääketieteelliseen farmasiaan. Opiskelussa tärkeänä osana ovat erilaiset käytännön harjoittelut lääkkeiden valmistuksesta asiakaspalveluun. Farmaseutit toimivat erilaisissa lääkehuoltoon liittyvissä tehtävissä mm. apteekeissa ja sairaaloissa. Proviisori voi toimia esim. apteekkarina tai lääketeollisuudessa suunnittelu- ja tutkimustehtävissä.

Menestymistä farmasian pääsykokeessa eivät ratkaise ylioppilastodistuksen arvosanat vaan kiinnostus alaan ja huolellinen valmistautuminen. Sisäänpääsyyn ei ole oikoteitä, mutta ei se toisaalta vaadi ihmeitäkään. Opiskelupaikka on mahdollista saavuttaa suunnitelmallisella työnteolla. Me emme voi luvata sinulle opiskelupaikkaa emmekä voi tehdä työtä puolestasi. Valmennuskeskus tarjoaa sinulle kuitenkin parhaan mahdollisen opetuksen ja materiaalin pääsykokeeseen, minkä avulla varmistat tavoitteesi toteutumisen.