Opiskelutekniikka KOTI 2019-2020

kaupunki
Itseopiskelu
kurssin laajuus
9 ot
alkaa
päättyy
kurssin hinta
130
+15 € toimitus- ja käsittelykulut
ilmoittaudu tästä

Ajankohta: Opiskelutekniikka KOTI -kurssin opetusvideoilla on rajaton katseluoikeus 1.7.2019-14.6.2020 välisenä aikana. Saat Moodlen sähköisen oppimisympäristön tunnukset sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen.

Hinta: 130 euroa (+ toimitus- ja käsittelykulut 15 euroa). Mikäli olet Eurooppalaisen nuorisokortin haltija tai Nordea Check-in asiakas tai osallistut muulle kurssillemme, saat 50 %:n alennuksen. SLL jäsenille KOTI -kurssi on ilmainen. Tarkemmat maksutiedot 

Kurssin laajuus: 9 oppituntia tehtävineen

Opiskelutekniikka KOTI -kurssin opetusvideot on laadittu tukemaan ylioppilaskirjoituksiin ja pääsykokeisiin valmistautumista, mutta sisältö sopii myös kaikille muille, jotka ovat kiinnostuneita omien opiskelutaitojensa kehittämisestä vaikkapa lukio- tai ammattiopintojen aikana. Itsellesi sopivien ja tehokkaiden opiskelutekniikoiden avulla saat varmuutta tekemiseen ja voit vaikuttaa merkittävästi oppimistuloksiisi. 

Kurssilla käsiteltävien menetelmien tehokkuus perustuu tutkimukselliseen tietoon ja erilaisiin esimerkkeihin käytännön tilanteista, joita sovelletaan omakohtaiseen tilanteeseen harjoitusten avulla. Voit katsoa videoita halutessasi myös useampaan kertaan. Käytössäsi on Moodlen oppimisympäristö, josta saat kurssiin liittyvät harjoitustehtävät.  Voit katsoa opetusvideoita tietokoneeltasi tai mobiililaitteltasi.

Kurssin kuvaus

Opiskelutekniikka KOTI -kurssi sisältää kolme opetuskokonaisuutta. Jokaiseen opetuskokonaisuuteen kuuluu etukäteen tehtäviä harjoituksia, jotka voit tulostaa kurssiin kuuluvasta Moodlen -oppimisympäristöstä sekä opetusvideo.

Ensimmäisen opetuskokonaisuus: OPISKELUMENETELMÄT. Kurssin aluksi teet oppimisvalmiusprofiilin, jonka avulla kartoitat vahvuutesi ja kehitettävät alueet. Videolla käsitellään useita tehokkaita tiedon jäsennys-, kehittely-, kertaus- ja itsearviointimenetelmiä sekä muistiinpanotekniikoita, jotka tukevat ymmärtämistä ja muistamista. 

Toinen opetuskokonaisuus: LUKUTEKNIIKKA. Harjoituksiin on koottu erilaisia lukutekniikkaharjoituksia ja opetusvideolla käsitellään lukemisen tehostamista, käydään läpi lukemiseen liittyviä tyypillisempiä ongelmakohtia sekä saat ohjeita keskittymiskyvyn parantamiseksi sekä lukemisen jaksottamiseksi.

Kolmas opetuskokonaisuus: AJANKÄYTÖN HALLINTA. Videon avulla perehdyt ajankäytön suunnitteluun ja teet itsellesi oman opiskelu- / lukusuunnitelman. Saat myös tietoa oppimisen esteistä ja stressinhallinnasta.