Opiskelutekniikka III, 2020

kaupunki
Helsinki
kurssin laajuus
16 ot
alkaa
päättyy
kurssin hinta
260
+15 € toimitus- ja käsittelykulut
ilmoittaudu tästä

Paikka: Helsinki

Ajankohta: 27.2, 2.3. ja 5.3.2020 klo 9-13.30. Aikataulun, kurssipaikan ja muut käytännön tiedot löydät noin kaksi viikkoa ennen kurssin alkua Moodlen sähköisestä oppimisympäristöstä, jonka tunnukset saat sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Hinta: 260 euroa (+ toimitus- ja käsittelykulut 15 euroa). Mikäli osallistut muulle kurssillemme tai olet Eurooppalaisen nuorisokortin haltija tai Suomen Lukiolaisten Liiton jäsen tai Nordea Check-in asiakas, saat 50% alennuksen. Tarkemmat maksutiedot

Kurssin laajuus: 16 oppituntia

Kuinka oppia ja omaksua kaikki se mitä valintakokeissa vaaditaan? Tätä kysymystä pohtivat tänäkin vuonna tuhannet hakijat, mutta oikeita vastauksia löytää vain osa. Opiskelutekniikan tärkeys havaintaan usein vasta ylioppilaskirjoituksiin tai pääsykokeeseen valmistauduttaessa, kun opiskeltavaa on paljon suhteessa käytettävään aikaan.

Opiskelutekniikkakurssimme perustuu tutkimuksissa tehokkaiksi havaittuihin opiskelumenetelmiin, jotka tuodaan käytännön tasolle erilaisten harjoitusten kautta. Kurssilla opit tehokkaat luku-, muistiinpano- ja kertaustekniikat, jotka auttavat isojen tietomäärien omaksumisessa sekä yksityiskohtaisessa muistamisessa.

Kurssi on suunnattu erityisesti kevään pääsykokeisiin valmistautuville. Kurssi sopii myös muille, jotka ovat kiinnostuneita opiskelutaitojensa kehittämisestä.

Kurssin kuvaus

Ensimmäinen opetuskerta: Kurssi alkaa omien henkilökohtaisten oppimistavoitteiden asettamisella. Teet oppimisvalmiusprofiilin, jossa kartoitat vahvuutesi ja kehitettävät alueet. Käyt opettajan kanssa läpi useita tehokkaita opiskelumenetelmiä ja muistiinpanotekniikoita, perehdyt miellekartan käyttöön ja oppimispäiväkirjaan oppimisen arvioinnin välineenä. Lopuksi teet oppimistyylitestin, jonka avulla tiedät mitkä menetelmät ovat omalle oppimistyylillesi kaikkien sopivimmat.

Toinen opetuskerta: Päivän aikana saat tietoa muistin toiminnasta erilaisten harjoitusten avulla ja perehdyt erilaisiin muistitekniikoihin. Päivän toisen opetuskokonaisuuden muodostavat lukemisen tehostaminen ja lukutekniikka. Saat vinkkejä käytännön harjoitusten kautta keskittymiskyvyn parantamiseksi, luetun ymmärtämisen ja muistamisen helpottamiseksi sekä opit miten jaksotat lukemisen sinulle itsellesi sopivimmalla tavalla.

Kolmas opetuskerta: Viimeisellä kerralla perehdyt ajankäytön suunnitteluun ja teet itsellesi oman opiskelusuunnitelman. Saat myös tietoa oppimisen esteistä, jännityksen- ja stressinhallinnasta sekä siitä, kuinka hallitset koetilanteen.