Suomen parhaat AMK-kurssit: Eniten sisäänpääsijöitä ja kurssilaisia keväällä 2021!

Maatalous-metsätiede - Miten pääset opiskelemaan

Maatalous-metsätieteen tavoitteena on luonnonvarojen kestävän käytön ja turvallisen elinympäristön takaaminen sekä kilpailukykyisen maa- ja metsätaloustuotannon turvaaminen.

Miten opiskelemaan ympäristö- ja elintarviketaloutta?

Helsingin yliopiston ympäristö- ja elintarviketalouden kandiohjelmaan valitaan 51 % tulevista opiskelijoista ylioppilastodistuksen perusteella. Loput 49 % valitaan pääsykokeen perusteella.

Hakija saa todistuksesta pisteitä neljästä aineesta: 

  • äidinkielestä
  • matematiikasta (pitkä tai lyhyt)
  • enintään yhdestä ainereaalista
  • enintään yhdestä kielestä

Pisteitä voi saada enintään 123,9. Pitkä matematiikka tuottaa parhaimmat pisteet ympäristö- ja elintarviketalouden todistusvalinnassa. Ainereaaleista eniten pisteitä tuottavat fysiikka, uskonto tai elämänkatsomustieto sekä historia. 

Tarkat pistetaulukot voit katsoa Opintopolusta

Todistusvalinnan lisäksi opiskelupaikan voi saada pääsykokeella. Ympäristö- ja elintarviketalouden valintakoe on haastava, sillä kaksiosainen koe sisältää yksityiskohtaisten monivalinta- ja väittämätehtävien lisäksi mm. essee- ja aineistotehtäviä. Valintakoetehtävät voivat perustua ennakkomateriaalin lisäksi koetilaisuudessa jaettavaan kirjalliseen aineistoon. Kokeessa tarvitaan niin asiatietojen hallintaa kuin hyvää vastausrutiiniakin. 

Meiltä löydät valmennuskurssit Helsingin yliopiston ympäristö- ja elintarviketalouden kandiohjelman valintakokeeseen. Lisäksi voit panostaa todistusvalintaan abikursseillamme

 

Ympäristö- ja elintarviketalouden todistusvalinnan pisterajat

TODISTUSVALINTA 2021 Ensikertalaiset Kaikki hakijat
Helsingin yliopisto 82,00 100,20

 

TODISTUSVALINTA 2020 Ensikertalaiset Kaikki hakijat
Helsingin yliopisto 81,20 83,00

 

 

Ilmoittaudu kursseillemme ja menesty valintakokeessa!