Paikka: Haaga-Helia, Ratapihantie 13 (Pasila)

Kurssi valmentaa Helsingin yliopiston Ympäristö- ja elintarviketalouden kandiohjelman (3v + 2v) valintakokeeseen.

Ajankohta: 11.4.-18.5.2020, luennot arkisin klo 17-21 ja lauantaisin klo 10-14. Kurssilla on 14 kokoontumiskertaa kyseisellä ajanjaksolla.

Kurssin avausluento on 11.4.20 (sisältää mm. opiskelutekniikkaa). Varsinainen opetus alkaa 24.4.2020.

Tarkemmat tiedot löydät oppimisympäristöstä, jonka tunnukset saat sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen kahden tunnin kuluessa.

Kurssin laajuus: 68 oppituntia (á 45 min), joka koostuu pääsykoevalmentautumisen työkalut -avausluennosta, lähiopetuksesta ja harjoituspääsykokeista. 

Hinta: 860 euroa (+ 15 euron toimituskulut). Tarkemmat maksutiedot

Takuu: Mikäli et saa haluamaasi opiskelupaikkaa maatalous-metsätieteellisestä tiedekunnasta, pääset keväällä 2021 samalle kurssille 185 euron takuuhinnalla.

Kurssin kuvaus

Maatalous-metsätieteen -kurssi koostuu useammasta moduulista. Jokainen moduuli on tärkeä oppimisen väline kohti haluttua opiskelupaikkaa maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa. Seuraavassa on esitelty maatalous-metsätieteen -kurssin rakenne:


1. Pääsykoevalmentautumisen työkalut -johdantoluento, 4 oppituntia

Kurssi alkaa Pääsykoevalmentautumisen työkalut –johdantoluennolla. Luento on tarkoitettu opintojen ohjaamiseen niin, että luku-urakka alkaa mahdollisimman jouhevasti. Luennolla käsitellään mm. seuraavia asioita:

- Oikean asenteen etsiminen
- Ajanhallinta
- Tehokas valmentautuminen
- Lukusuunnitelman merkitys


2. Lähiopetus asiantuntijaopettajan johdolla, 56 oppituntia (tauot pois, niin noin 50 oppituntia)

Asiantuntijaopettajan johdolla

- käydään materiaali läpi esimerkkien avulla.
- tehdään paljon koti-/tuntiharjoituksia.
- analysoidaan vanhoja pääsykokeita.


3. Harjoituspääsykokeet, 8 oppituntia

Kurssin aikana tehdään 3 oikeaa pääsykoetta simuloivaa harjoituspääsykoetta. Voit verrata omaa osaamistasi suhteessa muihin.


4. Tutorointi

Parhaan mahdollisen teoriaopetuksen lisäksi pyrkimisprosessissa tarvitaan henkistä tukea ja kannustusta. Tätä silmällä pitäen kurssilla on mukana tutori. Tutori on itse maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan opiskelija, joten hänellä on vielä tuoreessa muistissa oma pyrkiminen ja onnistunut pääsykoe. Tutori on tukenasi koko kurssin ajan. Hän auttaa sinua tarvittaessa tekemään lukusuunnitelman sekä vastaa pyrkimistä ja opiskelua yliopistossa/korkeakoulussa koskeviin kysymyksiisi. Tutori päivystää kurssipaikalla silloin tällöin ennen luentojen alkua. Häneen voi olla myös yhteydessä puhelimella tai sähköpostilla rajattomasti.