Suomen parhaat AMK-kurssit: Eniten sisäänpääsijöitä ja kurssilaisia keväällä 2021!

Opiskelijoiden haastattelut

Farmasia & lääkkeet

— Pääsin vierailemaan Helsingin yliopiston farmasian laitoksella lukion kemian kurssilla. Kävimme kurkkaamassa tutkijoiden laboratoriotiloihin. Inspiroiduin valtavasti, kun näin omin silmin ne tilat, jossa uusia lääkeaineita kehitellään ja tutkitaan. Silloin päätin, että haluan joskus oman työpisteen samasta laboratoriosta.

Näin muistelee Anniina Valo, joka pääsi sisään proviisorilinjalle ensihakemalla.

— Olin osallistunut kemian ylioppilaskirjoituksiin samana keväänä, ja siitä oli minulle paljon hyötyä. Tavallaan aloitin pääsykokeeseen valmistautumisen jo ylioppilaskirjoituksiin lukiessa.

Laskurutiini tärkeää

Anniinalle tärkein asia valintakokeeseen valmistautumisessa oli kemian laskurutiinin vahvistaminen.

— Pääsykokeessa pärjää parhaiten, kun kemian laskut tulevat suoraan selkäytimestä. Näin jää enemmän aikaa hankalasta aineistokokeesta selviytymiseen.

Nelilaskin kannattaa ottaa käyttöön mahdollisimman pian harjoitteluvaiheessa, Anniina vinkkaa. Lisäksi selkeästä lukusuunnitelmasta on hyötyä.

Anniina päätti myös osallistua Valmennuskeskuksen kurssille.

— Kurssilla oivalsin, että kemian pääsykoetehtävät ovat hyvin erilaisia kuin ylioppilastehtävät, enkä varmasti olisi yksin osannut valmistautua kokeeseen oikealla tavalla. Valmennuskurssi auttoi kertaamaan kaiken pääsykokeessa tarvittavan kemian teorian, ja materiaali sisälsi paljon laskutehtäviä. Kurssin välikokeet helpottivat oman kehittymisen ja edistymisen seuraamista.

— Pääsykokeen aineistokoeosuuteen ei pysty juurikaan etukäteen valmistautumaan, sillä aineisto saadaan käteen vasta koetilanteessa. Kurssilla harjoittelimme kuitenkin lukutaidon tehostamista ja teimme vastaavan pituisia, 20 kysymyksen aineistotehtäviä, joista koin olevan minulle hyötyä kokeessa.

Monipuoliset työmahdollisuudet

Anniina opiskelee nyt toista vuotta farmasian laitoksella.

— Ennen pääsykoetta olin kuullut huhuja siitä, että ensimmäinen opiskeluvuosi on lähinnä lukion kurssien kertaamista. Yllätyin kuitenkin positiivisesti, etteivät kurssit olleet kertauskursseja vaan syventyivät ihan uudelle tasolle.

— Itse lähdin farmasian opintoihin sillä ajatuksella, että haluan ehdottomasti tutkijaksi. Opintojen alkaessa olen saanut monia kavereita, joista suurin osa ei ole kiinnostunut luonnontieteistä tai tutkimuksesta kuten minä, vaan haluavat päästä nopeasti työelämään. Farmasian opintojen parhaita puolia onkin vapaus valita, millaiseen työhön haluaa alalla suuntautua.

 

Anniina Valo, 20

Helsingin yliopisto, farmasian tiedekunta