Suomen parhaat AMK-kurssit: Eniten sisäänpääsijöitä ja kurssilaisia keväällä 2021!

Diplomi-insinööritutkinto - Miten pääset opiskelemaan

Mikäli haluat olla nyky-yhteiskunnan kehityksen terävimmässä kärjessä niin tekniikan kuin taloudenkin osalta, ovat diplomi-insinöörin tutkinnon opinnot sinua varten.

Miten opiskelemaan diplomi-insinööritutkintoa?

Diplomi-insinööritutkinnon opiskelijoiksi valitaan 60-80 % todistusvalinnalla. Ruotsinkieliseen Åbo Akademiin ylioppilastodistuksella otetaan sisään 70 % ja Turun yliopistoon 60 %. Valintakokeella sisään otetaan 20-40 % opiskelijoista. 

Todistusvalinnalla sisään pyrkivillä tulee olla lukiossa suoritettu pitkä matematiikka hyväksytysti. Lyhyen matematiikan kirjoittaneet eivät voi tulla valituksi todistuksen perusteella. Eri yliopistojen koulutuksilla on lisäksi erilaisia arvosanavaatimuksia matematiikasta, fysiikasta tai kemiasta. 

Ylioppilastodistuksesta saa pisteitä kolmesta aineesta: 

  • Äidinkielestä
  • Pitkästä matematiikasta
  • Fysiikasta tai kemiasta (hakijalle paremmat pisteet tuottava aine)

Todistuksen pisteytys:

  L E M C B A
Äidinkieli 33 27,5 22 16,5 11 5,5
Pitkä matematiikka 39,7 33,1 26,4 19,8 13,2 6,6
Fysiikka tai kemia 32,3 26,9 21,5 16,2 10,8 5,4


Enimmäispistemäärä ylioppilastodistuksesta on 105 pistettä. Todistusvalinnan lisäksi opiskelupaikan voi saada pääsykokeella. Teknillisten korkeakoulujen pääsykoetta varten sinun tulee harjoitella runsaasti lukion pitkän oppimäärän tietoihin pohjautuvia matematiikan tehtäviä sekä valinnoistasi riippuen myös fysiikan, kemian tai yhteiskuntatieteen tehtäviä.

Tarjoamme sinulle parhaan mahdollisen opetuksen ja materiaalin, joiden avulla voit varmistaa tavoitteesi toteutumisen.

Valmistaudu pääsykokeeseen valmennuskursseilla ja todistusvalintaan abikursseilla.

Diplomi-insinööritutkinnon opiskelu

Diplomi-insinöörikoulutuksen voit suorittaa Aalto-yliopiston Teknillisessä korkeakoulussa, Tampereen ja Lappeenrannan teknillisissä yliopistoissa, Turun, Oulun, Jyväskylän ja Vaasan yliopistoissa sekä Åbo Akademissa. Alempi tutkinto eli tekniikan kandidaatin tutkinto on laajuudeltaan 180 opintopistettä ja ylempi korkeakoulututkinto eli diplomi-insinöörin tutkinto laajuudeltaan 120 opintopistettä.

Tekniikan alan nopea kehittyminen ja sen tärkeys tulevaisuuden rakentamisessa ovat syitä, miksi opiskelujen aloittaminen teknillisellä alalla on erittäin suosittua. Mikäli haluat olla nyky-yhteiskunnan kehityksen terävimmässä kärjessä niin tekniikan kuin taloudenkin osalta, ovat diplomi-insinööritutkinnon opinnot sinua varten.

Lue lisää alan opinnoista ja sen tarjoamista työtehtävistä täältä.

Ilmoittaudu kursseillemme ja menesty valintakokeessa!