Arkkitehti pitkäkurssi 2021

kaupunki
Helsinki
kurssin laajuus
alkaa
päättyy
kurssin hinta
1490
Kurssi- takuu Frendi- ale
x

Takuun sisältö riippuu kurssista. Takuu tarkoittaa joko rahojen palauttamista, mahdollisuutta osallistua seuraavana vuonna kurssille ilmaiseksi tai maksamalla kurssikohtaisen takuuhinnan.

x

Mikäli olet ilmoittautumassa kaverisi kanssa valmennuskurssille tai tilaamassa etä- / itseopiskelumateriaalia saatte molemmat alennusta 5 %. Kolmen porukka saa alennusta 10 % ja neljän tai useamman porukka 15 %.

Lue tästä: Näin huolehdimme turvallisuudesta lähiopetuskursseillamme!

Uusi Arkkitehti pitkäkurssi on kaiken kattava hybridimuotoinen kokonaisuus, joka valmistaa hakijan jokaiseen arkkitehtuurin koevaiheeseen. Kurssi rakentuu itsenäisistä työskentelyosioista sekä lähiopetusjaksoista. Kurssilla harjoittelet pitkäjänteisesti ja monipuolisesti, jonka ansiosta arkkitehtikokeissa vaadittava osaaminen ja taidot kehittyvät ja syvenevät vaihe vaiheelta kokeen edellyttämälle tasolle. 

Lähiopetusjaksojen kurssiosuuksilla opiskelet alan kokeneimpien opettajien johdolla ja avustuksella kuvallista ilmaisua, asioiden esittämistaitoa ja rakentelutekniikkaa.

Itsenäistä työskentelyä ja oppimista tukee opettajan antama palaute jakson aikana tehdyistä piirustuksen ja suunnittelun harjoitustehtävistä. 

Arkkitehtimatematiikasta saat käyttöösi verkkoympäristöstä löytyvän Arkkitehtimatematiikan Koti -kurssin, joka sisältää erilliset opetusvideot teoriasta sekä laskuharjoituksista, runsaasti harjoitustehtäviä ratkaisuineen ja kysymyspalstan.

Kurssin sisältö ja eteneminen

Sähköinen oppimisympäristö: Moodlen sähköisestä oppimisympäristöstä löydät kurssin käytännöntiedot ja materiaalit. Oppimisympäristön tunnukset saat sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen. Aikataulu ja kurssikäytännöt päivitetään Moodleen kaksi viikkoa ennen kunkin kurssiosuuden kurssin alkua. 

Etäopiskeluvaihe 1. syys-tammikuu - maaliskuu: Kurssi alkaa Piirustus- ja suunnittelu etätehtäväkurssin ensimmäisellä osuudella, jonka aloitusajankohdan voit valita syys-tammikuun välillä joustavasti. Etäkurssiosuuteen kuuluu kaikkiaan 14 pääsykoetyyppistä tehtävää, jotka jakautuvat neljään tehtäväsarjaan. Riippuen valitsemastasi aloitus- ja palautusaikataulusta, ehdit tehdä ja saada palautetta opettajalta 2-3 tehtäväsarjasta ennen valintakokeen ennakkotehtävien jättöä.

Etäopiskeluvaiheen aikana työskentelet itsenäisesti ja palautat valmiit tehtävät opettajalle arvioitavaksi. Opettaja antaa henkilökohtaisen palautteen jokaisesta tekemästäsi työstä. Saat harjoittelun tueksi lyhyitä opetusvideoita sekä kirjallisen teoriakoosteen, jonka avulla opiskelet ja kertaat tehokkaasti tärkeimmät kuvan tekemisen perusteet ja erilaiset tekniikat, joita syvennetään lähiopetusjaksoilla.

Ennakkotehtäväosuus helmi-maaliskuu: Ennakkotehtäväkurssi toteutetaan lähiopetuksena Helsingissä viitenä peräkkäisenä viikonloppuna (joko la tai la+su). Kurssin tavoite on vahvistaa ennakkotehtävissä vaadittavat tekniset piirustus-, rakentelu- ja ideoinitaidot sekä näiden avulla varmistaa jatkoon pääsy seuraavaan vaiheeseen, piirustus- ja suunnittelukokeeseen. Kurssin laajuus on 45 oppituntia ja sen aikana tehdään 10 tehtävää.

Etäopiskeluvaihe 2. huhtikuu: Ennakkotehtäväosuuden jälkeen jatketaan itsenäisellä opiskeluvaiheella, jonka aikana työstetään etätehtäväkurssin viimeiset tehtäväsarjat. Tehtävät palautetaan opettajalle arvioitavaksi toukokuun alussa. Opettaja antaa henkilökohtaisen palautteen kaikista tekemistäsi töistä.

Piirustus- ja suunnittelu simulaatiokoeviikko: Simulaatiokoeviikko toteutetaan lähiopetuksena Helsingissä touko-kesäkuun taitteessa. Tehokas kurssikokonaisuus valmistaa taidollisesti, teknisesti ja ajankäytöllisesti piirustus- ja suunnittelukokeeseen. Simulaatiokoeviikolla paneudutaan monipuoliesti pääsykokeessa vaadittavien välineiden, materiaalien, eri tekniikoiden sekä erityisesti ajankäytön harjoitteluun. Kurssin laajuus on 67 oppituntia ja sen aikana tehdään 15 tehtävää.

Arkkitehtimatematiikan harjoittelu: Matematiikkaa pääset harjoittelemaan Arkkitehti matematiikan Koti -kurssin avulla. Koti -kurssin opetusvideoilla kerrataan lukion laajan matematiikan keskeisimmät osa-alueet, lasketaan ja keskitytään valintakoetehtävien ratkaisemiseen. Opettajalle voi esittää kysymyksiä erillisen kysymyspalstan kautta. Kokonaisuuteen kuuluu kirjallinen teoriakooste ja 150 tehtävä ratkaisuineen.

Arkkitehtimatematiikan Koti-kurssivideot ovat käytössäsi ostohetkestä valintakokeeseen saakka. Voit käyttää videoita ja tehtäviä apunasi, mikäli valmistaudut matematiikan yo -kokeeseen, arvosanan korottamiseen tai menet todentamaan matematiikan osaamisesi erilliseen arkkitehtimatematiikan kokeeseen.  

HUOM! Pidätämme oikeudet muutoksiin: Lähiopetusten aikataulut ovat alustavia ja ne tarkentuvat valintakoevaatimusten, -sisällön ja valintakoepäivämäärän julkaisun jälkeen.

Lähiopetusjaksojen/kurssien paikkakunta: Helsinki

Hinta: 1490 euroa. Varausmaksun osuus hinnasta 280 euroa. Tarkemmat maksutiedot.

Kurssitakuu: Kurssimme on TAKUU –kurssi ja mikäli et saa opiskelupaikkaa, saat vastaavan kokonaisuuden ensi vuonna puoleen hintaan.

Kurssin laajuus: 

  • Piirustuksen ja suunnittelun lähiopetus: 112 oppituntia
  • Piirustus- ja suunnittelun tehtäviä: 39 kpl
  • Arkkitehtimatematiikan opetusvideot 38 oppituntia, josta noin 28 oppituntia teorian opetusta ja 10 oppituntia tehtävien ratkaisujen läpikäyntiä.