Arkkitehti ennakkotehtäväkurssi 2021

kaupunki
Helsinki
kurssin laajuus
45 ot
alkaa
päättyy
kurssin hinta
550
Kurssi- takuu Frendi- ale
x

Takuun sisältö riippuu kurssista. Takuu tarkoittaa joko rahojen palauttamista, mahdollisuutta osallistua seuraavana vuonna kurssille ilmaiseksi tai maksamalla kurssikohtaisen takuuhinnan.

x

Mikäli olet ilmoittautumassa kaverisi kanssa valmennuskurssille tai tilaamassa etä- / itseopiskelumateriaalia saatte molemmat alennusta 5 %. Kolmen porukka saa alennusta 10 % ja neljän tai useamman porukka 15 %.

Lue tästä: Näin huolehdimme turvallisuudesta lähiopetuskursseillamme!

Ennakkotehtäväkurssimme valmentaa arkkitehtuurin pääsykokeen ensimmäiseen, ennakkotehtävävaiheeseen. Kurssin tavoite on vahvistaa ennakkotehtävissä vaadittavat tekniset piirustus-, rakentelu- ja ideoinitaidot sekä näiden avulla varmistaa jatkoon pääsy seuraavaan vaiheeseen, piirustus- ja suunnittelukokeeseen.

Alan kokeneimpien opettajien johdolla opiskelet ja kehität kuvallista ilmaisua, asioiden esittämistaitoa ja rakentelutekniikkaa. Kurssilla tutustutaan ennakkotehtävien vaatimuksiin ja niissä vaadittaviin tekniikoihin. 

Kurssilla on mukana myös arkkitehtuuria opiskeleva tutor, joka perehdyttää sinut konkreettisesti pääsykoetilanteeseen mm. välineistön ja käytöntöjen osalta sekä antaa omakohtaisia vinkkejä koetilanteeseen.

Kurssin sisältö

Sähköinen oppimisympäristö: Moodlen sähköisestä oppimisympäristöstä löydät kurssin käytännöntiedot ja materiaalit. Oppimisympäristön tunnukset saat sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen. Aikataulu ja kurssikäytännöt päivitetään Moodleen kaksi viikkoa ennen kurssin alkua. 

Ennen kurssia: Harjoittelu alkaa heti ennakkotehtävien ilmestymisen jälkeen sähköisestä oppimisympäristöstä löytyvillä ennakkotehtävillä (2 kpl). Kurssiin kuuluva ennakkomateriaali sisältää piirustuksen ja suunnittelun teoriakoosteen. Sen avulla opiskelet ja kertaat tehokkaasti tärkeimmät kuvan tekemisen perusteet ja erilaiset tekniikat, joita syvennetään kurssilla.

Kurssipäivät 1-3: Ennakkotehtäviä on viime vuosina ollut kolme. Jokaisen päivän aikana tehdään yksi harjoitustyä vastaavilla tekniikoilla ja arviointiperusteilla. Päivä alkaa aiheen alustuksella ja tekniikan opettamisella, jonka jälkeen tehdään ennakkotehtäväharjoitus. Päivän lopuksi työt pisteytetään ja arvioidaan. (yhteensä 3 tehtävää)

Kurssipäivä 4: Kurssipäivän aikana harjoitellaan ja syvennetään teknistä osaamista ja tiettyjä osa-alueita, jotka tarvitsevat lisäharjoitusta ensimmäisten kurssikertojen perusteella. (2 tehtävää)

Kurssipäivät 5-6: Projektiviikonloppu, jonka aikana tehdään kolmen tehtävän ennakkotehtävätyyppinen kokonaisuus. Erityistä huomiota kiinnitetään materiaalien ja teknisen harjoittelun lisäksi prosessimaiseen työstämiseen ja eri tehtävistä syntyvään selkeään kokonaisuuteen, joka korostuu ennakkotehtävien tehtäväannoissa ja arvioinnissa. Lopuksi kaikki kokonaisuudet pisteytetään ja arvioidaan. (3 tehtävää)

Kurssin aikana: Tekniikka- ja teoriaopetuksen yhteydessä tutustutaan monipuolisten kuvallisten esimerkkien avulla ennakkotehtävien ideointiin, erityyppisten töiden tekniseen ja rakenteelliseen toteutukseen sekä töiden valokuvaukseen. Kurssiin kuuluu luonnosteluharjoituksia, joiden avulla testataan erilaisia tekniikoita, materiaaleja ja työskentelytapoja. Varsinaiset kurssitehtävät vastavat tyypiltään ja vaatimuksiltaan ennakkotehtäviä. Kurssilaiset saavat palautteen jokaisesta tehdystä työstä.  Työt arvioidaan kurssipäivinä pidettävissä yhteisissä kritiikkitilaisuuksissa. Palautteen avulla opit korostamaan omien töidesi vahvuuksia ja kehittämään heikompia alueitasi. Kurssilla saat myös henkilökohtaista ohjausta.

Kurssin jälkeen: Kurssin jälkeen sinulle jää vielä aikaa viimeiställä ennakkotehtäväsi ja hyödyntää niissä kurssilta saamiasi oppeja ennen palautuspäivää. 


Ajankohta:
20.2.-21.3.2021. Kurssin opetus järjestetään lauantaisin ja yhtenä sunnuntaina klo 10-15 / 10-16. 

HUOM! Pidätämme oikeudet muutoksiin: Aikataulu on alustava ja se tarkentuu valintakoevaatimusten, -sisällön ja valintakoepäivämäärän julkaisun jälkeen.

Paikka: Helsinki

Hinta: 550 euroa. Varausmaksun osuus hinnasta 140 euroa. Yhteishinta ennakkotehtäväkurssille ja toukokuun piirustus- ja suunnittelu simulaatioviikolle on 1200 euroa. Tarkemmat maksutiedot

Kurssitakuu: Kurssimme on TAKUU –kurssi ja mikäli et pääse jatkoon seuraavaan koevaiheeseen, saat vastaavan kurssin ensi vuonna puoleen hintaan.

Kurssin laajuus: 45 oppituntia