Haetko korkeakouluun? 12 maksutonta webinaaria eri aloille hakemisesta ja tehokkaasta opiskelusta!

Opiskelijoiden haastatteluja

Toimintaterapeutti

Juha, 22, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Kenelle ala sopii?

— Kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ihmisläheisestä työstä kuntoutuksen parissa. Toimintaterapeutin työssä omasta musiikki-, liikunta- tai taidetaustasta on myös hyötyä.

Miksi opiskelet alaa?

— Toimintaterapia on tulevaisuuden ala. Lisäksi minulle on tärkeää, että jokainen saa yhdenvertaiset mahdollisuudet toteuttaa itseään, pärjätä elämässä ja luoda itselleen omanlaisensa polun kuljettavaksi. Toimintaterapia auttaa heitä, joilla on toimintakyvyn rajoituksistaan tai muista syistä vaikeuksia itsenäisessä toimimisessa.

Mitä hyötyä Valmennuskeskuksen kurssista oli?

— Valmennuskurssin kautta sain hyviä vinkkejä erilaisiin lukutekniikoihin ja opiskelun rytmittämiseen. Omalla kohdallani myös mahdollisuus osallistua valmennuskurssin luennoille etänä omalla tietokoneella auttoi suuresti. Opiskeluun sai luentojen kautta mukavaa vaihtelua ja keskusteluyhteyden muihin kurssilaisiin. Harjoitustentit valmistivat hyvin varsinaisia pääsykokeita varten. 

  

Fysioterapeutti

Riikka Sinkko, 26, Metropolia ammattikorkeakoulu

Kenelle ala sopii?

— Ihmiskehosta, liikkeestä ja kuntoutuksesta kiinnostuneelle henkilölle, joka pitää ihmisten kanssa työskentelystä. Omasta liikunnallisesta taustasta voi olla hyötyä, mutta se ei ole pakollinen.

Miksi opiskelet alaa?

— Äitini oli fysioterapeutti, ja koen sen vaikuttaneen eniten ammatinvalintaani. Olen myös se, joka analysoi muiden liikettä kuntosalilla tai vastaantulevan ryhtiä ja kävelyä. Liikuntaneuvojan opintojen jälkeen minulla oli tarve saada lisää tietoa myös kuntoutuksesta. Fysioterapia on juuri sitä. Kuntoutuksessa on otettava huomioon liike, psyyke, kipu ja särky, ja niistä yhdessä syntyy motivaatio pitää parempaa huolta omasta kropasta.

Mitä hyötyä Valmennuskeskuksen kurssista oli?

— Tulin valmennuskurssille toista kertaa, koska koin ensimmäisellä kerralla, että siitä oli hyötyä valintakokeeseen pääsyssä. Kurssi helpottaa lukemisen aikataulutusta. Kaikkien aineiden opettajat olivat ammattitaitoisia ja myös aidosti valmiita auttamaan.