Humanistisen alan ja kasvatusalan AMK-valintakoe

Koronaviruksen aiheuttaman pandemian takia AMK-valintakoe järjestetään kaksivaiheisena, jonka lisäksi osa-alueiden vastausajat ovat lyhentyneet. Lue tarkemmat tiedot muutoksista

AMK-valintakoe

Kevään 2020 toisessa yhteishaussa AMK-valintakoe järjestetään 1.-5.6.2020. Valintakoe alkaa joko aamulla klo 9 tai iltapäivällä klo 14.

Valintakoepaikaksi voit valita minkä tahansa ammattikorkeakoulun, jossa AMK-valintakoe on käytössä. Paikan ei tarvitse olla sama, mihin olet hakemassa. Valintakoepaikka ja -aika valitaan hakuvaiheessa, eikä koetta voi tehdä myöhemmin muualla kuin valitussa paikassa.

Valintakokeen sisältö ja kesto vaihtelee hakukohteiden mukaan. Jos olet hakenut useammalle eri alalle, suoritat samalla kokeella kaikille hakemillesi aloille kuuluvat tehtäväosiot.

Humanistisen alan ja kasvatusalan hakukohteisiin hakevien koe koostuu seuraavista osioista:

Päätöksentekotaidot
Sisältö Loogisen päättelyn tehtävät ja ongelmanratkaisutehtävät
Suoritusaika 30 minuuttia

 

Opetuskieli (suomi tai ruotsi)
Sisältö Suomen tai ruotsin kielen tehtävät, tekstin lukemisen ja tulkinnan tehtävät, sanastotehtävät ja kielellisen päättelyn tehtävät
Suoritusaika 30 minuuttia

 

Englannin kieli
Sisältö Englannin kielen tehtävät, tekstin lukemisen ja tulkinnan tehtävät, sanastotehtävät ja kielellisen päättelyn tehtävät
Suoritusaika 30 minuuttia

 

Eettiset taidot
Sisältö Eettisten tilanteiden tunnistaminen
Suoritusaika 30 minuuttia

 

Jokainen tehtäväosio on oma kokonaisuutensa, joka on suoritettava kerralla loppuun - keskeneräistä osiota ei pääse enää jatkamaan, jos välissä siirtyy toiseen osioon. Koe on tehtävä ilman laskinta.

Mikäli kaipaat apua AMK-valintakokeeseen valmistautumisessa, laadukkailla valmennuskursseillamme voit harjoitella tehokkaasti koetta varten tehden runsaasti erilaisia harjoitustehtäviä.

Ilmoittaudu valmennuskurssille!