Suomen parhaat AMK-kurssit: Eniten sisäänpääsijöitä ja kurssilaisia keväällä 2021!

Valmennuskeskuksen historia


"Valmennuskeskuksen perustaja ja omistaja Kari Kasanen kiinnostui valmentamisesta, kun hän pyrki lukion jälkeen opiskelemaan diplomi-insinööriksi. Valmistautuessaan pääsykokeisiin Karille syntyi idea valmennuskurssien järjestämisestä.

Kun kokemusta oli karttunut ja Karin omat DI-opinnot olivat sopivassa vaiheessa, hän päätti perustaa valmennus- ja abikursseja järjestävän Valmennuskeskuksen. Valmennuskeskuksesta on kasvanut Suomen suurin, kokenein ja luotetuin valmennuskurssijärjestäjä.  

"Kesäkuun ensimmäisenä päivänä 1975 astuin kello 9.00 Suomalaisen yhteiskoulun luokkaan. Edessäni oli ensimmäinen tunti oman yritykseni valmentajana korkeakouluun pyrkivien kursseilla. Olin tuskin saanut yöllä nukuttua innostukseni takia. Kaksikymmentävuotiaana tekniikan ja oikeustieteen ylioppilaana oma haaveeni oli toteutumassa," Kari muistee.

Aluksi Valmennuskeskus järjesti ainoastaan teknilliseen yliopistoon pyrkijöille tarkoitettuja kursseja, mutta pikku hiljaa toiminta laajeni. Nyt Valmennuskeskus järjestää niin valmennus- kuin abikursseja ympäri Suomea. Vuosittain noin 2000 pyrkijää saa haluamansa opiskelupaikan Valmennuskeskuksen kautta.

Valmennuskeskuksen myötä Karin innostus ja kiinnostus valmentamiseen ja organisaatioiden kehittämiseen syveni. Vuosien varrella Kari on ollut mukana kehittämässä useita Suomessa toimivia yrityksiä sekä julkishallintoa.

"Minulle asiakkaan tinkimätön palvelu ja henkilöstöstä huolen pitäminen ei ole päätös tai paperilla oleva julistus. Se on luonteeni ja elämänasenteeni. Siksi nämä lukuisat koulutus-, valmennus- ja konsultointiyhtiöt, joissa olen ollut omistajana ja johtajana, ovat toimineet tämän periaatteen ja kulttuurin mukaisesti," Kari kertoo periaatteistaan yritysjohtajana.

Myös Valmennuskeskus toimii näiden arvojen mukaan. Vuonna 2015 Valmennuskeskus valittiin toistamiseen Suomen luotettavimmaksi ja arvostetuimmaksi valmennuskurssien järjestäjäksi tutkimustoimisto Tutkimustoimisto Innolink Research Oy:n tutkimus tehtiin edellisen kerran vuonna 2011. Valmennuskeskuksen kurssien laatu varmistetaan monella tavalla.

"Pidämme kurssikoot kohtuullisina, annamme henkilökohtaista tukea, tuemme oppilaitamme koko kevään ja osaamme pääsykokeiden logiikan. Seuraamme lisäksi kurssiemme laatua herkeämättä; opettajiemme ja henkilökuntamme palkatkin on sidottu erinomaiseen laatuun," Kari selventää.

Valmennuskeskuksen toimitusjohtajana on toiminut varatuomari Janne Nousiainen vuodesta 2000 alkaen. Valmennuskeskus työllistää vuosittain yli 200 opettajaa.