• Uutinen

Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry ja ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry ovat tiedottaneet, että valintakokeet järjestetään fyysisinä tilaisuuksina ja valvotuissa tiloissa. Valintakokeet järjestetään tarkoin turvajärjestelyin. 

Korkeakoulut ovat laatineet hakijoille tarkat turvallisuusohjeet, joita on noudatettava valintakokeeseen matkustettaessa ja valintakoetilanteessa. Yksittäisiä kokeita koskevia ohjeita yliopistot viestittävät sekä yliopistojen yhteisvalintojen verkkosivuilla että suoraan hakijoille sähköpostilla. Ammattikorkeakouluun hakevat löytävät tarkemmat tiedot ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta.

Korkeakoulujen yleiset ohjeet hakijoille:

  • Tutustu etukäteen THL:n koronavirusohjeisiin.
  • Vältä lähikontakteja kahden viikon ajan ennen valintakokeita.
  • Huolehdi kahden metrin turvavälin toteutumisesta valintakoetilanteessa sekä valintakokeeseen saapuessa ja sieltä lähtiessä.
  • Käytä kasvomaskia valintakokeessa.
  • Terveysviranomaisten päätöksellä virallisessa karanteenissa tai eristyksessä oleva ei voi osallistua valintakokeeseen.
  • Riskiryhmiin kuuluville ei voida tarjota yksilöllisiä järjestelyitä valintakoetilanteeseen. 

Lue lisää: 

Osa Helsingin yliopiston valintakokeista järjestetään digitaalisina kokeina

Helsingin yliopisto järjestää osan valintakokeistaan digitaalisina, jolloin valintakoe tehdään omalla kannettavalla tietokoneella yliopiston tiloissa. 

Digitaalisia ovat esimerkiksi nämä kokeet:

Biologian ja ympäristötieteiden valintakoe
Elintarviketieteiden valintakoe
Farmasian valintakoe
Historian valintakoe
Maantieteen valintakoe
Politiikan ja viestinnän valintakoe
VAKAVA-koe
Yhteiskunnallisen muutoksen valintakoe


Katso koko lista Helsingin yliopiston nettisivuilta
.

Digitaaliseen valintakokeeseen tarvitaan mukaan voimassa oleva henkilöllisyystodistus, kannettava tietokone ja virtajohto sekä QR-koodin sisältävä tunniste, joka toimitetaan sinulle tekstiviestillä ja sähköpostilla.

Helsingin yliopisto suosittelee, että valintakoe tehdään joko Chrome-, Firefox- tai Safari-selaimella. JavaScript ja evästeet on oltava käytössä. Parhaimpia tietokoneen käyttöjärjestelmiä ovat Windows 10, macOS 10.14 ja Ubuntu Linux 18.04 LTS sekä näiden uudemmat versiot. 

Tarkemmat ohjeet: helsinki.fi