• Uutinen

Mitkä aineet kannattaisi kirjoittaa? Minkä verran tarvitaan pisteitä opiskelupaikan saantiin?

Lääketieteellisten alojen todistusvalinta

Lääketieteellisillä aloilla todistusvalinnalla jaetaan enintään 51 % aloituspaikoista. Maksimipisteet yo-todistuksesta on 199 pistettä. Lukioaineista parhaimmat pisteet todistusvalintaan antavat pitkä matematiikka, kemia, äidinkieli, biologia, fysiikka ja pitkä kieli. 

Viime keväänä Helsingin lääketieteelliseen vaadittiin 189,3 pistettä ja Turkuun 179,1 pistettä.

Diplomi-insinöörikoulutuksen todistusvalinta

Diplomi-insinöörikoulutuksen aloituspaikoista tänä keväänä 60-80 % jaetaan todistusvalinnalla. Todistusvalinnassa pisteitä annetaan äidinkielestä, pitkästä matematiikasta ja joko fysiikasta tai kemiasta. Enimmäispistemäärä ylioppilastodistuksesta on 105 pistettä.

Viime keväänä Aalto-yliopiston tuotantotalouden koulutusohjelmaan vaadittiin yo-todistuksesta 99,50 pistettä ja Tampereen yliopistoonkin vastaavaan koulutusohjelmaan 88,60 pistettä.

Oletko jo huomannut uudet kurssimme todistusvalinnalla pyrkiville?

Olemme koonneet todistusvalinnan kannalta tärkeimmät aineet yhteen ja tehneet niiden opiskelusta mahdollisimman helppoa. Älä enää mieti, mitä ainetta opiskelisit milloinkin, sillä olemme tehneet suunnittelutyön puolestasi. 

Kursseiltamme saat päiväkohtaisen opiskelusuunnitelman lukulomasi ajaksi. Kurssillamme näet viikoittain ja päivittäin, mitä sinun pitää milloinkin lukea ja mitä tehtäviä tehdä. Ohjattu suunnitelma alkaa tulevasta maanantaista, joten nyt on juuri oikea hetki ilmoittautua mukaan!

Ilmoittaudu Todistusvalinnalla lääkikseen 2021 -kurssille tästä

Ilmoittaudu Todistusvalinnalla teekkariksi 2021 -kurssille tästä

Kuvakaappaus Todistusvalinnalla lääkikseen 2021 -kurssilta.