• Uutinen

Syksyn yhteishaku käynnistyy 2.9.2020 ja mukana on useita eri alojen ammattikorkeakoulututkintoja. Kaiken kaikkiaan syksyn yhteishaussa on tarjolla 196 erilaista ammattikorkeakoulun hakukohdetta. Kolme näistä ovat englanninkielisiä koulutuksia ja loput suomenkielisiä.

Syksyn yhteishaussa on hyvä hetki hakea esimerkiksi sairaanhoitajaksi, tradenomiksi, ensihoitajaksi tai insinööriksi. Huomaa, että insinööriopintoihin voit hakea myös kesän lisähaussa, joka aukeaa jo 17.8.2020.

Hae näihin koulutuksiin 17.8.2020-21.8.2020

Hae näihin koulutuksiin 2.9.2020-16.9.2020

Katso täältä kaikki syksyn yhteishaussa mukana olevat ammattikorkeakoulujen hakukohteet

Poimintoja Opintopolun listauksesta:

HELSINKI:

TURKU:

TAMPERE:

VAASA:

OULU:

Syksyn yhteishaussa mukana olevissa koulutuksissa on vaihtelevia valintaperusteita. Tutustu valintaperusteisiin Opintopolussa valitsemasi koulutuksen kohdalla hakeminen-välilehdellä.

Yleisimmin valintaperusteina on sekä sähköinen AMK-valintakoe että todistusvalinta, mutta esimerkiksi Turun ammattikorkeakoulun hakukohteessa Sosionomi (AMK), päivätoteutus, on valintaperusteita enemmän: AMK-valintakokeella valitaan 30 %, yo-todistuksen perusteella 40 %, ammatillisen perustutkinnon todistuksella 20 % ja aikaisemmilla korkeakouluopinnoilla 10 %.

Mikäli aiot pyrkiä opiskelemaan nimenomaan AMK-valintakokeella, sinun kannattaa tutustua aiemmista AMK-valintakokeista tekemiimme analyyseihin: Kevät 2020 ja Syksy 2019. Näin tiedät, millaisia kysymyksiä kokeessa voi tulla vastaan ja osaat valmistautua siihen hyvin.

Muista myös AMK-nettimme, jossa voit harjoitella pääsykokeen kaltaisia tehtäviä itsenäisesti. Esimerkiksi tekniikan alan AMK-netistä löydät jopa yli 1200 harjoitustehtävää! AMK-netit sisältyvät kaikkiin ammattikorkeakoulun valmennuskursseihimme.