• Uutinen

Katso oikeat ratkaisut tämän kevään lääketieteiden pääsykokeisiin!

Kevään 2020 lääketieteiden pääsykokeet toteutettiin poikkeustilanteen takia täysin eri tavalla kuin aiemmin, minkä vuoksi kokeessa korostui eritysiesti aikapaine. Koe oli kaksivaiheinen: Ensimmäinen vaihe toteutettiin etänä sähköisesti ja toinen vaihe perinteisemmin paikan päällä valvottuna kokeena.

Ratkaisuvideoissa keskitytään kokeen toisen vaiheen eri osuuksiin. Ensimmäinen vaihe toteutettiin monivalintakokeena. Kokeen oikeine vastauksineen löydät täältä.

Toisen vaiheen koe järjestettiin 10.6.2020. Kokeessa oli yhteensä 18 biologian, fysiikan ja kemian tehtävää. Jos tehtävät eivät ihan menneet nappiin tai jos haluat vain valmistautua kevään 2021 kokeeseen, kannattaa katsoa ratkaisuvideot alta!

Fysiikka

Videolla opettajamme Pirjo Haikonen käy läpi 2. vaiheen fysiikan tehtävät (tehtävät 1-6). Haikonen toteaa, että tämän vuoden koe oli eritysen kiinnostava, koska kokeessa esiintyy myös "epätyypillisiä" valintakoetehtäviä. Myös toisen vaiheen kokeessa ajankäyttö korostui: Jo kokeen ensimmäiseen tehtävään kului helposti liikaa aikaa.

Kemia

Kemian opettajamme Martti Uuusitalo käy videollaan läpi tehtävät 7-12, eli tämän vuoden kemian tehtävät. Uusitalo kokee, että tämän vuoden kokeessa kemian tehtävät olivat suurimmaksi osaksi helpohkoja perustehtäviä. Kokeeseen mahtui myös mukaan yksi haastavampi tehtävä, jonka Uusitalo käy videolla perusteellisesti läpi (tehtävä 10).
 

Biologia

Opettajamme Tapani Risto käy videolla lyhyesti läpi kokeen biologian tehtävät (tehtävät 13-18). Riston mielestä kokeessa oli muutama haastava tehtävä, mutta hän muistuttaa, että tärkeintä näissä tehtävissä on se, miten oman osaamisensa tuo esille.

 

Jos haet keväällä 2021 lääketieteelliseen, kannattaa jo nyt ilmoittautua valmennuskurssille! Ennakkovaraajan edulla saat - 10 % kurssin hinnasta, kun ilmoittaudut viimeistään 14.9.2020.