Maksuttomat jatko-opintoinfot lukioissa

Valmennuskeskus järjestää koulujen ja opinto-ohjaajien pyynnöstä maksuttomia jatko-opintoinfoja abeille ja 2. luokkalaisille. Info koostuu kahdesta osasta, josta alkuosa käsittelee hakemista, opiskelualan valintaa sekä valmistautumista yo-kirjoituksiin ja valintakokeisiin. Jälkimmäisessä osassa keskitytään alakohtaisesti yliopistojen/korkeakoulujen valintakoevaatimuksiin, opiskeluun ja työelämään sijoittumista. Painotamme infon sisältöä opinto-ohjaajien sekä oppilaiden toiveiden mukaisesti. Infon kesto riippuen toivotusta sisällöstä on 60-90 minuuttia. Jatko-opintoinfossa ei mainosteta valmennuskursseja tai itseopiskelumateriaaleja. Ohjaamme kursseistamme kiinnostuneet ensisijaisesti infotapahtumiimme tai keskustelemme heidän kanssaan kursseista tapahtuman jälkeen.

Jatko-opintoinfoja sekä alakohtaisia muita infovideoita voi katsella myös videoina sähköisessä Moodle -oppimisympäristössämme. Mikäli sinulla ei ole vielä tunnuksia, ota yhteyttä Hanna Ylöseen. Yhteystiedot löydät sivun alalaidasta.

Opinto-ohjaajien omat infopäivät

Valmennuskeskus seuraa jatkuvasti korkeakoulumaailman kehitystä ja hakunmenettelyssä tapahtuvia muutoksia. Opinto-ohjaajien on mahdollista saada Valmennuskeskuksen kautta käyttöönsä aina tuoreimmat tiedot eri yliopistojen eri alojen valintamenettelyistä ja niissä huomioitavista asioista. Valintakoetietoja julkaistaan opintopolussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Helpoiten löydät tiedon alalaidan oppilaitoshakemiston kautta. Päiviteyt valintakoetiedot ja suorat alakohtaiset linkit löydät myös meidän sivustoltamme kunkin valmennuskurssialan pääsykoetietoa -kohdasta. 

Valmennuskeskus järjestää vuosittain marras-joulukuussa opinto-ohjaajille omat korkeakoulu-opintoihin liittyvät infopäivät alla olevissa kaupungeissa. Lähetämme opinto-ohjaajille erillisen kutsun infopäivien ajankohdasta. Voit myös ilmoittautua seuraavaan osoitteeseen tai kysellä lisätietoja: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Seuraavassa jo sovitut ajat: 

   - Helsinki pe 17.11.2017: Technopolis Ruoholahti, Hiilikatu 3
   - Oulu ma 20.11.2017: Radisson BLU, Hallituskatu 1
   - Turku ke 22.11.2017: Scandic Hotelli Julia, Eerikinkatu 4
   - Tampere to 23.11.2017: Sokos Hotelli Ilves, Hatanpään Valtatie 1
   - Lahti pe 24.11.2017: Lahden Seurahuone, Aleksanterinkatu 14
   - Kuopio ke 13.12.2017 HUOM! klo 15-19: Sokos Hotelli Puijonsarvi, Minna Canthin katu 16
   - Jyväskylä to 14.12.2017: Scandic Jyväskylä, Vapaudenkatu 73

Tilaisuudet alkavat aamiaisella klo 8 ja varsinainen tilaisuus klo 9. Tilaisuuden kesto on noin 3 tuntia. Tilaisuus on maksuton.

Info-päivään sisältyy katsaus edellisen kevään valintakokeissa tapahtuneisiin muutoksiin sekä päivitetään tulevan kevään valintakoetiedot alakohtaisesti. Lisäksi nostetaan esiin valmistautumiseen ja vaatimuksiin liittyviä asioita, jotka herättävät eniten kysymyksiä pyrkijöiden keskuudessa. Infopäivän aikana jaamme myös seuraavan materiaalin kaikille osallistujille:

  • Päivitetyt valintakoevaatimukset aloittain
  • Tilastotietoja hakeneista, hyväksytyistä ja hyväksymispisterajoista
  • Materiaalin, johon on koottu edellisen kevään valintakokeita eri aloilta

Materiaali on saatavilla myös sähköisessä Moodle -oppimisympäristössä.

Alakohtaiset valintakoeinfot eri paikkakunnilla

Valmennuskeskus järjestää syys-tammikuu aikana yliopistojen ja korkeakoulujen valintakokeisiin ja opiskeluun liittyen alakohtaisia infotilaisuuksia Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Oulussa, Porissa, Tampereella ja Turussa. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia kaikille eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Päivitämme sivuillemme kaupunkikohtaiset infoajankohdat ja –paikat. Lähetämme opinto-ohjaajille myös sähköpostia tai uutiskirjeen tuoreista infoista.

Infoissa käsitellään eri yliopisto- ja korkeakoulualojen opiskeluun, pyrkimiseen, valintakokeisiin ja valmennuskursseihin liittyviä asioita. Kysymyksiin, kuten missä opiskella, millaista opiskelu on, miten pyritään, mitä vaatimuksia on valintakokeessa ja mitkä lukion oppiaineet tai kurssit ovat tärkeimpiä valintakokeen kannalta, löytyy vastaus infojen yhteydessä. Halutessaan paikallaolijat saavat läsnäolotodistuksen infoon osallistumisestaan. Infot kestävät 60-90 minuuttia. 

Alakohtaiset valintakoeinfovideot ja muuta hyödyllistä valintakoetietoa opiskelijoille

Opintoalakohtaisilta sivuilta löydät lääketieteen, kauppatieteen, kasvatustieteen, oikeustieteen ja psykologian alakohtaiset valintakoeinfot videomuodossa. Alakohtaisilta sivuiltamme pääsykoetietoa -valikosta löytyy lisätietoa pyrkimisestä. Alakohtaisilta sivuilta löytyy lisäksi opiskelu ja työelämä sekä linkit -valikot, jotka helpottavat tiedonhakua. Löydät opintoalakohtaiset linkit Valmennuskurssit-osiosta aloittain. Auttaessasi opiskelijoita etsimään heitä kiinnostavia aloja, voit hyödyntää myös ammatinvalintatestiä: Työministeriön AVO -ammatinvalintaohjelma » 

Opiskeluvinkkejä -sivusto

Opiskelitekniikkaan liittyviä keskeisiä asioita luku- muistiinpano ja vastaustekniikasta sekä ajankäytönhallinnsata löydät Opiskeluvinkkejä -sivustoltamme.

Yhteystiedot

Jatko-opintoinfovaraukset lukioihin, lisätietoa kaikista infoistamme ja opinto-ohjaajien koulutuspäivistämme sekä oppimisympäristötunnukset voit hoitaa Hanna Ylösen kautta p. 0207 280 357 tai hanna.ylonenTämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

 

Hanna Ylönen
Hanna Ylönen

Koulutuskoordinaattori, Hum. kand., Tradenomi

Puhelin: 020 7280 357

Vastuualueet: laskutus, oikeustiede, jatko-opintoinfot, opiskelutekniikka, opinto-ohjaajat, sähköinen oppimisympäristö, stipendit, asiakaspalvelu

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.