Palvelut opinto-ohjaajille

Voit tilata meidät puhumaan oppilaillesi opiskelutekniikasta ja jatko-opinnoista. Järjestämme myös opoille kerran vuodessa kattavat koulutuspäivät eri kaupungeissa.

Palvelut opinto-ohjaajille

Maksuttomat jatko-opintoinfot lukioissa

Valmennuskeskus järjestää koulujen ja opinto-ohjaajien pyynnöstä maksuttomia jatko-opintoinfoja abeille ja toisen vuoden opiskelijoille. Info koostuu kahdesta osasta, josta alkuosa käsittelee hakemista, opiskelualan valintaa sekä valmistautumista yo-kirjoituksiin ja valintakokeisiin. Jälkimmäisessä osassa keskitytään alakohtaisesti yliopistojen/korkeakoulujen valintakoevaatimuksiin, opiskeluun ja työelämään sijoittumiseen. Painotamme infon sisältöä opinto-ohjaajien sekä oppilaiden toiveiden mukaisesti. Infon kesto riippuen toivotusta sisällöstä on 60-90 minuuttia. Jatko-opintoinfossa ei mainosteta valmennuskursseja tai itseopiskelumateriaaleja. Ohjaamme kursseistamme kiinnostuneet ensisijaisesti infotapahtumiimme tai keskustelemme heidän kanssaan kursseista tapahtuman jälkeen.

Maksuttomat opiskelutekniikkatunnit lukioissa

Järjestämme koulujen ja opinto-ohjaajien pyynnöstä myös opiskelutekniikkaohjausta lukion 1-3 vuoden opiskelijoille. Tunnin aiheita ovat mm. lukusuunnitelman ja ajanhallinnan suunnittelu, kuinka valmistautua ylioppilaskirjoituksiin ja pääsykokeisiin, luku- ja muistiinpanotekniikan kehittäminen, sekä vinkkien antaminen opiskelun ja lukemisen tehostamiseen liittyen. Tilaisuuden kesto on noin 60 minuuttia.

Opinto-ohjaajien omat infopäivät

Valmennuskeskus seuraa jatkuvasti korkeakoulumaailman kehitystä ja hakumenettelyssä tapahtuvia muutoksia. Opinto-ohjaajien on mahdollista saada Valmennuskeskuksen kautta käyttöönsä aina tuoreimmat tiedot eri yliopistojen eri alojen valintamenettelyistä ja niissä huomioitavista asioista. Valintakoekoetiedot julkaistaan vuosittain osoitteessa Opintopolku.fi. Päivitetyt valintakoetiedot ja suorat alakohtaiset linkit löydät myös meidän sivustoltamme kunkin valmennuskurssialan pääsykoetietoa -kohdasta. 

Valmennuskeskus järjestää vuosittain marras-joulukuussa opinto-ohjaajille omat korkeakoulu-opintoihin liittyvät infopäivät alla olevissa kaupungeissa. Lähetämme opinto-ohjaajille erillisen kutsun ja ilmoittautumislinkin ennen tapahtumaa. Tilaisuudet alkavat kello 9 ja niiden kesto on noin kolme tuntia. Ennen virallisen osuuden alkamista tarjolla on aamupalaa (noin kello 8 alkaen). 

Ilmoittautumisen opo-päivään voit tehdä sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Helsinki pe 8.11. HTC Helsinki Ruoholahti, Pinta-rakennuksen Kolumbus-auditorio, Tammasaarenkatu 3
Turku ti 12.11. Scandic Julia, Eerikinkatu 4, Turku
Tampere ke 13.11. Technopolis Yliopistonrinne, Kalevantie 2
Lahti pe 15.11. Scandic Lahti City, Kauppakatu 10
Oulu ma 18.11. Sokos Hotel Arina, kokoustilat kauppakeskus Valkean tiloissa (4 krs.), Isokatu 25. 
Kuopio pe 22.11. Sokos Hotel Puijonsarvi, Minna Canthin katu 16, Kuopio, HUOM. aloitus klo 8.30
Jyväskylä pe 29.11. Sokos Hotel Alexandra, Hannikaisenkatu 35, Jyväskylä

Tilaisuuden kesto on noin 3 tuntia. Tilaisuus on maksuton. 

Info-päivään sisältyy katsaus edellisen kevään valintakokeissa tapahtuneisiin muutoksiin sekä päivitetään tulevan kevään valintakoetiedot alakohtaisesti. Lisäksi nostetaan esiin valmistautumiseen ja vaatimuksiin liittyviä asioita, jotka herättävät eniten kysymyksiä pyrkijöiden keskuudessa. Infopäivän aikana jaamme myös seuraavan materiaalin kaikille osallistujille:

  • Päivitetyt valintakoevaatimukset aloittain
  • Tilastotietoja hakeneista, hyväksytyistä ja hyväksymispisterajoista
  • Materiaalin, johon on koottu edellisen kevään valintakokeita eri aloilta

Materiaali on saatavilla myös sähköisessä Moodle -oppimisympäristössä. Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, ota yhteyttä Tytti Luuriin, yhteystiedot löydät sivun alalaidasta. 

Alakohtaiset valintakoeinfot eri paikkakunnilla

Valmennuskeskus järjestää syys-tammikuun aikana yliopistojen ja korkeakoulujen valintakokeisiin ja opiskeluun liittyen alakohtaisia infotilaisuuksia Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Oulussa, Porissa, Tampereella ja Turussa. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia kaikille eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Päivitämme sivuillemme kaupunkikohtaiset infoajankohdat ja –paikat heti niiden varmistuttua. Lähetämme opinto-ohjaajille myös sähköpostia tai uutiskirjeen tuoreista infoista.

Infoissa käsitellään eri yliopisto- ja korkeakoulualojen opiskeluun, pyrkimiseen, valintakokeisiin ja valmennuskursseihin liittyviä asioita. Kysymyksiin, kuten missä opiskella, millaista opiskelu on, miten pyritään, mitä vaatimuksia on valintakokeessa ja mitkä lukion oppiaineet tai kurssit ovat tärkeimpiä valintakokeen kannalta, löytyy vastaus infojen yhteydessä. Halutessaan paikallaolijat saavat läsnäolotodistuksen infoon osallistumisestaan. Infot kestävät 60-90 minuuttia. 

Alakohtaiset valintakoeinfovideot ja muuta hyödyllistä valintakoetietoa opiskelijoille

Opintoalakohtaisilta sivuilta löydät lääketieteen, kauppatieteen, kasvatustieteen, oikeustieteen ja psykologian alakohtaiset valintakoeinfot videomuodossa. Alakohtaisilta sivuiltamme pääsykoetietoa -valikosta löytyy lisätietoa pyrkimisestä. Alakohtaisilta sivuilta löytyy lisäksi opiskelu ja työelämä sekä linkit -valikot, jotka helpottavat tiedonhakua. Löydät opintoalakohtaiset linkit Valmennuskurssit-osiosta aloittain. 

Opiskeluvinkkejä -sivusto

Opiskelutekniikkaan liittyviä keskeisiä asioita luku- muistiinpano ja vastaustekniikasta sekä ajankäytönhallinnasta löydät Opiskeluvinkkejä -sivustoltamme.

Yhteystiedot

Kaikki palvelut opinto-ohjaajille voit hoitaa Tytti Luurin kautta; Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 0207280363 tai tehdä varauksen suoraan alla olevalla lomakkeella.

Tapahtumien tilauslomake

Tilaan(*)
Vaadittu kenttä

Kohderyhmä (enemmistö, jos useilta luokkatasoilta) (*)
Vaadittu kenttä

Toivottu ajankohta (päivämäärä ja kellonaika)(*)
Vaadittu kenttä

Lukion nimi ja osoite(*)
Vaadittu kenttä

Opinto-ohjaajan nimi ja yhteystiedot:(*)
Vaadittu kenttä

Erityistoiveet
Invalid Input

Tytti Luuri

Kurssipäällikkö, KM Puhelin: 020 7280 363 Vastuualueet: Oikeustiede, logopedia, valtiotieteet, jatko-opintoinfot, opiskelutekniikka, opinto-ohjaajat, stipendit, laskutus, asiakaspalvelu Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.