Mikäli et pääse osallistumaan lähiopetus kursseillemme etkä halua hankkia Lääketiede KOTI valmennuskurssiamme, sinun kannattaa tilata laaja ja tehokas itseopiskelumateriaalimme. Fysiikan, kemian ja biologian tehtävät sisältävät lukion oppimäärään perustuvia tehtäviä sekä eri aineita integroivia tehtäviä. Tehtävätyyppejä on useita monivalinta- ja väittämätehtävistä soveltaviin paljon aineistoa sisältäviin tehtäviin. Näin valintakokeessa mahdollisesti vaadittavat erilaiset tehtävätyypit tulevat kaikki tutuiksi.

Katso laaja videoinfo lääketieteen valintakoevaatimuksista

Katso laaja 54 minuuttia kestävä Valmennuskeskuksen videoinfo lääketieteelliseen pyrkiville.

 

Katso vuoden 2016 pääsykokeen videoanalyysiit:

1)  Fysiikka (1 h 22 min)

2) Kemia (54 min)

3) Biologia 1 (24 min)

4) Biologia 2 (27 min)

Katso analyysivideot vuoden 2015 pääsykokeesta:

 Biologia:

Fysiikka:

 

Kemia:

Katso analyysivideot vuoden 2014 pääsykokeesta:

Fysiikka (kesto 1 h 18 min)
Kemia (kesto 1 h 17 min)
Biologia osa 1 (kesto 44 min) (aloita videon katselu kahden minuutin kohdalta niin video toimii)
Biologia osa 2 (kesto 1 h 38 min)

Vuoden 2013 videoanalyysit:

Fysiikka (kesto 1h 45min)
Kemia (kesto 1h 29min) 
Biologia (kesto 1h 54min) 

Lääke-, hammaslääke- ja eläinlääketieteellisen valintakoe on yksi haastavimmista yliopistojen valintakokeista. Pyrkijämäärä on tällä hetkellä n. 4000, mikä nostaa kokeeseen osallistujien tasoa ja vaikeuttaa sisäänpääsyä.

Lisäksi valintakoe on muuttunut vuosi vuodelta soveltavampaan suuntaan vaatien kykyä yhdistellä lukion kemian ja fysiikan tietoja ihmisen biologiaan. Fysiikan ja kemian merkitys on ollut suuri viime vuosien kokeessa, sillä niiden osuus kokeesta on aina ollut 50-75%.

Valintakoe sisältää myös runsaasti tekstiä, jota pitää osata lukea ja hyödyntää tehokkaasti. Tästä syystä on tärkeää, että osaat keskittyä oikeisiin, nimenomaan valintakokeen kannalta oleellisiin asioihin. Lisäksi sinun on tiedettävä, mitä taitoja ja millaisia vastauksia kokeessa edellytetään. Tähän kaikkeen parhaan avun saat kokeneiden, jo pitkään valintakokeen kehitystä seuranneiden opettajiemme tuella.

Luota kokemukseen

Huolimatta valintakokeen haasteellisuudesta sinulla on kaikki menestymisen avaimet käsissäsi. Onnistuminen edellyttää kuitenkin päämäärätietoista, suunnitelmallista ja kovaa työntekoa.

Valmennuskeskuksen tavoitteena on antaa sinulle kaikki mahdollinen tuki, jotta haaveesi opiskelupaikasta lääketieteellisessä tiedekunnassa toteutuisi. Valmennuskeskuksella ja yhteistyöyrityksellämme Zacharin koululla on yli 40 vuoden kokemus lääketieteellisen pääsykokeista ja niihin valmentamisesta!

Seuraa myös lääketieteelliseen pyrkiville suunnattua blogiamme osoitteessa www.laaketieteellinen.fi.