Mikäli et jostain syystä pääse osallistumaan kursseillemme, voit tilata Kemian materiaalin ja/tai Ihmisen fysiologia -kurssin itseopiskelumateriaalit kotona tapahtuvaa harjoittelua varten.

Yleistä tietoa

Farmasiaa voi opiskella Helsingin ja Itä-Suomen (Kuopio) yliopistossa sekä Åbo Akademissa. Farmasian opinnot perehdyttävät lääkeaineiden kemiaan ja valmistukseen, lääkehoitoon sekä biolääketieteelliseen farmasiaan. Farmaseutin tutkinto on alempi korkeakoulututkinto (180 opintopistettä) ja proviisorin tutkinto ylempi korkeakoulututkinto (300 opintopistettä).

Farmasian valintakoe edellyttää ihmisen fysiologian ja anatomian sekä kemian taitoja. Viime vuosina  kokeessa on ollut monivalintatehtäviä, joissa kemian tehtävät ovat olleet laskupainoitteisia. Tarkemmat tiedot löydät kohdasta Pääsykoetietoa.

Menestymistä farmasian pääsykokeessa eivät ratkaise ylioppilastodistuksen arvosanat vaan kiinnostus alaan ja huolellinen valmistautuminen. Sisäänpääsyyn ei ole oikoteitä, mutta ei se toisaalta vaadi ihmeitäkään. Opiskelupaikka on mahdollista saavuttaa suunnitelmallisella työnteolla. Me emme voi luvata sinulle opiskelupaikkaa emmekä voi tehdä työtä puolestasi. Valmennuskeskus tarjoaa sinulle kuitenkin parhaan mahdollisen opetuksen ja materiaalin pääsykokeeseen, minkä avulla varmistat tavoitteesi toteutumisen.