Olethan jo ilmoittautunut oikisinfoon?

Eurooppalainen nuorisokortti

Valmennuskeskus aloitti yhteistyön Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry:n kanssa vuonna 2007. Yhteistyön myötä kaikki Valmennuskeskuksen alle 30-vuotiaat valmennuskurssilaiset saavat itselleen maksutta vuodeksi Eurooppalaisen nuorisokortin. Allianssi ry on suomalaisten nuorisojärjestöjen kattojärjestö, joka tukee suomalaista nuorisotyötä monipuolisesti.

Eurooppalaiseen nuorisokorttiin ovat oikeutettuja alle 30-vuotiaat nuoret. Korttia voi käyttää 38:ssa Euroopan maassa. Euroopassa kortinhaltijoita on yli neljä miljoonaa, ja heille on tarjolla etuja, palveluja ja alennuksia yli 100 000 paikassa. Suomessa etuja on noin 400 paikassa. Normaalisti kortin hinta on 14 euroa.

Eurooppalainen nuorisokortti -järjestelmää tukevat sekä Euroopan neuvosto että Euroopan unioni. Suomessa Eurooppalaista nuorisokorttia ylläpitää Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry.

Allianssi ry on valtakunnallinen nuorisotyön palvelu- ja vaikuttajajärjestö. Se on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvoja, jonka juuret ulottuvat aina 1940-luvulle asti. Allianssin jäseninä on yli sata valtakunnallista nuoriso- ja kasvatusalan järjestöä, mm. Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry, Suomen Punainen Risti, Suomen Lukiolaisten Liitto ry, Suomen Opinto-ohjaajat SOPO ry, ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry.

Eurooppalaisen nuorisokortin etusivustot 
www.europeanyouthcard.fi ja www.eyca.org

Tutustu Allianssin toimintaan tarkemmin
www.alli.fi