6 vinkkiä etäopiskeluun

Koronaviruksen aiheuttaman pandemian vuoksi kouluja on suljettu, Uusimaa eristetty ja ihmisiä kehoitettu välttämään turhaa liikkumista. Tämä on aiheuttanut piikin niin etäopiskeluissa kuin etätöissäkin. Monet koululaiset, lukiolaiset ja meidänkin kurssilaiset ovat viime viikot opiskelleet kotona ruudun välityksellä. 

Kotona opiskelu vaatii usein hieman totuttelua. Keskittyminen opiskeluun saattaa olla vaikeaa, kun kotona olisi houkuttelevampaakin tekemistä. Tästä blogista löydät 6 tehokasta vinkkiä siihen, miten saat parannettua keskittymiskykyäsi ja tehostettua etäopiskeluasi. Vinkit onnistuneeseen opiskeluun on laatinut ja koonnut KM Mia Göcer.

1. Totuttele säännölliseen päivärytmiin

Pyri pitämään koulun lukujärjestystä yllä myös kotonasi. Säännöllinen herätys ja nukkumaanmeno auttavat päivärytmissä pysymistä. Muista kunnon aamiainen, lounas ja välipalat. Opiskele kuudesta kahdeksaan tuntia päivässä ja jaksota aika sopiviin kokonaisuuksiin. Valmennuskurssipäivänä sopiva määrä itsenäistä opiskelua on 3-4 tuntia. 

2. Järjestä itsellesi rauhallinen opiskelupaikka kotona

Miellyttävässä ympäristössä opiskelukin tuntuu mukavammalta. Siisti työpöytä, hiljainen ympäristö ja ergonominen opiskeluasento ovat yllättävän tärkeitä. Muista varmistaa, että nettiyhteys on riittävän vahva etäluentojen seuraamiseen. 

3. Erota ja rajaa opiskelupaikka muusta kotonaolosta ja vapaa-ajasta

Jos oleilet vapaa-aikana samassa tilassa missä opiskeletkin, raivaa opiskelupäivän päätyttyä työpisteesi ja kokoa materiaalit sivuun. Vapaalle on helpompi vaihtaa, kun siirtymä opiskelusta pois on selkeä. Näin opiskeluasiat eivät jää vaivaamaan vapaalla ollessa ja sinun on helpompi rentoutua. 

4. Liiku raittiissa ilmassa ja tuuleta kotona riittävän usein

Liikunnan ja raittiin ilman tuomista hyödyistä on lukuisia todisteita. Oman mieltymyksen mukaan voit käydä kävelylenkillä metsässä, hölkätä puistoteitä pitkin tai tehdä tehokkaan juoksulenkin. Pääasia, että itse nautit ja kyseinen liikuntamuoto sopii sinulle. 

5. Pidä säännöllisesti venyttely- ja ajattelutaukoja

Kun sinusta tuntuu siltä, että opiskelu ei enää suju, etkä muista äsken lukemastasi mitään, on parempi pitää pieni tauko. Aivot kaipaavat lepoa intensiivisen lukemisen keskellä. Jo 10-15 minuuttia riittää siihen, että jaksat taas oppia uutta. 

6. Jätä aikaa vapaalle ja yhteydenpidolle ystävien kanssa - iloa arkeen!

Ystävien tapaamisen voi tehdä muullakin tavalla kuin kasvokkain. Soita vaikka videopuhelu tai pistäkää kaveriporukalla skypekeskustelu pystyyn. Ruudun välityksellä voi pitää myös yhteisiä jumppatuokioita. Vain kekseliäisyys on rajana. 

 

Katso myös, miten voit tehostaa lukemistasi ja ylläpitää motivaatiotasi!

Muita blogipostauksia

  • Yleinen
  • Susanne Saarinen

Näin tehostat etäopiskeluasi!

6 vinkkiä etäopiskeluun Koronaviruksen aiheuttaman pandemian vuoksi kouluja on suljettu, Uusimaa eristetty ja ihmisiä kehoitettu välttämään turhaa liikkumista. Tämä...

Lue lisää
  • Yleinen
  • Helena

Liiketaloutta parhaimmillaan

Hei lukijat,    nyt on vuosi takana liiketalouden opintoja ja 90 opinto pistettä kasassa. Todella mahtava tunne ja motivaatio vaan lisääntyy. Olen todella paljon tykännyt...

Lue lisää
  • Yleinen
  • Atte

Alfasyksyn kuulumiset

Viime kerrasta on vierähtänyt tovi ja eka syksy lääkiksessä on taputeltu. Intoa puhkuen astutaan uuteen vuoteen ja kevään opintoihin. Ajattelin nyt kertoa hieman kuluneesta...

Lue lisää
  • Yleinen
  • Susanne Saarinen

Todistusvalinnat vuonna 2020

Todistusvalintamuutokset Yliopistot ja ammattikorkeakoulut ovat julkaisseet tiedot viimeistään keväällä 2020 voimaan tulevista todistusvalintamuutoksista. Suurin muutos on todistusvalinnan...

Lue lisää