Täydennyshaku palvelee erityisesti sellaisia hakijoita, jotka ovat jääneet kevään haussa ilman opiskelupaikkaa. Täydennyshaussa voivat tosin hakea sellaisetkin hakijat, jotka eivät ole kevään haussa hakeneet laisinkaan. Huomaathan kuitenkin, että täydennyshaussa ei välttämättä ole mukana koulutusohjelmia sinua ensisijaisesti kiinnostavalta alalta.

Jos hait yhteishaussa ammatilliseen koulutukseen, lukiokoulutukseen tai ammattikorkeakouluun, mutta et tullut valituksi koulutukseen, saat kirjeen, jossa kerrotaan saamasi pistemäärä ja mahdollinen sijoittumisesi varasijoille. Vaikka et vielä saanut koulutuspaikkaa, sinulla on mahdollisuus hakea vapaille opiskelupaikoille. 

Kevään ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa sekä kevään ammattikorkeakoulujen yhteishaussa täyttämättä jääneet opiskelupaikat osallistuvat kesän täydennyshakuihin, mikäli oppilaitokset ovat ilmoittaneet ne haettaviksi. Täydennyshakujenkin jälkeen oppilaitokset voivat vielä ottaa uusia opiskelijoita vapaille opiskelupaikoille syyskuun alkuun asti. 

Kuka voi hakea täydennyshaussa?

Täydennyshaussa voivat hakea kaikki ammattikorkeakouluun yleisesti pätevät hakijat, eikä kevään hauilla ole merkitystä, ellei hakija ole jo saanut ja ottanut uutta opiskelupaikkaa vastaan. Näin ollen täydennyshaussa voi hakea myös alalle, jonka valintakokeeseen hakija ei ole osallistunut keväällä, vaikka siihen olisi ollut mahdollisuus.

Myös tilanteessa, jossa on hakenut yhteishaussa ammattikorkeakouluun, mutta ei ole tullut valituksi, voi hakea kyseiseen koulutukseen, vaikka olisikin hakenut jo kevään hauissa.

Täydennyshakuun ei siis ole mitään rajoituksia aiempien hakujen perusteella, jos hakija ei ole saanut opiskelupaikkaa. 

Ammattikorkeakoulujen täydennyshakuun voi hakea, vaikka ei olisikaan hakenut keväällä kuin pelkästään yliopistoon tai muille koulutusasteille. AMK-täydennyshaku on siis erillinen oma hakunsa muista hauista, jota koskevat kuitenkin samat säännöt kuin muitakin hakuja.

Täydennyshaussa mukana olevista koulutuksista löydät tiedot kootusti Koulutusnetistä.

Täydennyshaun voi tehdä www.amkhaku.fi sivulla ja lisätietoja hausta saat sinua kiinnostavan ammattikorkeakoulun hakutoimistosta. 

Yhteystiedot löytyvät täältä: http://www.koulutusnetti.fi/?file=310 

AMK-täydennyshaun valintakokeisiin osallistuminen

Täydennyshaussa ei lähetetä valintakoekutsuja, vaan hakijat voivat osallistua kokeisiin missä tahansa hakemassaan ammattikorkeakoulussa, jolla on tämän alan koulutusta mukana täydennyshaussa. Suositus on, että valintakokeeseen osallistuttaisiin ensimmäisen hakutoiveen ammattikorkeakoulussa. Voit käyttää

myös kevään haun valintakokeen tulosta niin halutessasi. Aiemman valintakoetuloksen käytöstä on ilmoitettava hakemansa ammattikorkeakoulun hakutoimistoon ennen valintakoetta. 

Valintakoepäivämäärät löydät seuraavasta linkistä: http://www.koulutusnetti.fi/?file=1108

Mikäli sinulla on tarkempaa kysyttävää valintakokeista, niihin osallistumisesta tai hakemisesta yleensäkin, voit kysyä lisätietoja Valmennuskeskuksesta tai ottaa yhteyttä suoraan ammattikorkeakoulun hakutoimistoon. 

Myös ammatillisiin oppilaitoksiin järjestetään täydennyshakuja 

Ammatillisten oppilaitosten täydennyshaku järjestetään AMK-täydennyshakuja aiemmin, ja siinäkin pätevät samat säännökset kuin kevään hauissa. 

 

 

Muita blogipostauksia

  • Yleinen
  • Katri

Opiskelija, vaali jaksamistasi!

Tänään 10.10. vietetään Maailman mielenterveyspäivää. Haluaisin nostaa esille tämän päivän teeman nimissä opiskelijoiden, sekä pääsykokeisiin...

Lue lisää
  • Yleinen
  • Susanne Saarinen

Näin tehostat etäopiskeluasi!

6 vinkkiä etäopiskeluun Koronaviruksen aiheuttaman pandemian vuoksi kouluja on suljettu, Uusimaa eristetty ja ihmisiä kehoitettu välttämään turhaa liikkumista. Tämä...

Lue lisää
  • Yleinen
  • Helena

Liiketaloutta parhaimmillaan

Hei lukijat,  nyt on vuosi takana liiketalouden opintoja ja 90 opinto pistettä kasassa. Todella mahtava tunne ja motivaatio vaan lisääntyy. Olen todella paljon tykännyt opettajista...

Lue lisää
  • Yleinen
  • Atte

Alfasyksyn kuulumiset

Viime kerrasta on vierähtänyt tovi ja eka syksy lääkiksessä on taputeltu. Intoa puhkuen astutaan uuteen vuoteen ja kevään opintoihin. Ajattelin nyt kertoa hieman kuluneesta...

Lue lisää