Täydennyshaku palvelee erityisesti sellaisia hakijoita, jotka ovat jääneet kevään haussa ilman opiskelupaikkaa. Täydennyshaussa voivat tosin hakea sellaisetkin hakijat, jotka eivät ole kevään haussa hakeneet laisinkaan. Huomaathan kuitenkin, että täydennyshaussa ei välttämättä ole mukana koulutusohjelmia sinua ensisijaisesti kiinnostavalta alalta.

Jos hait yhteishaussa ammatilliseen koulutukseen, lukiokoulutukseen tai ammattikorkeakouluun, mutta et tullut valituksi koulutukseen, saat kirjeen, jossa kerrotaan saamasi pistemäärä ja mahdollinen sijoittumisesi varasijoille. Vaikka et vielä saanut koulutuspaikkaa, sinulla on mahdollisuus hakea vapaille opiskelupaikoille. 

Kevään ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa sekä kevään ammattikorkeakoulujen yhteishaussa täyttämättä jääneet opiskelupaikat osallistuvat kesän täydennyshakuihin, mikäli oppilaitokset ovat ilmoittaneet ne haettaviksi. Täydennyshakujenkin jälkeen oppilaitokset voivat vielä ottaa uusia opiskelijoita vapaille opiskelupaikoille syyskuun alkuun asti. 

Kuka voi hakea täydennyshaussa?

Täydennyshaussa voivat hakea kaikki ammattikorkeakouluun yleisesti pätevät hakijat, eikä kevään hauilla ole merkitystä, ellei hakija ole jo saanut ja ottanut uutta opiskelupaikkaa vastaan. Näin ollen täydennyshaussa voi hakea myös alalle, jonka valintakokeeseen hakija ei ole osallistunut keväällä, vaikka siihen olisi ollut mahdollisuus.

Myös tilanteessa, jossa on hakenut yhteishaussa ammattikorkeakouluun, mutta ei ole tullut valituksi, voi hakea kyseiseen koulutukseen, vaikka olisikin hakenut jo kevään hauissa.

Täydennyshakuun ei siis ole mitään rajoituksia aiempien hakujen perusteella, jos hakija ei ole saanut opiskelupaikkaa. 

Ammattikorkeakoulujen täydennyshakuun voi hakea, vaikka ei olisikaan hakenut keväällä kuin pelkästään yliopistoon tai muille koulutusasteille. AMK-täydennyshaku on siis erillinen oma hakunsa muista hauista, jota koskevat kuitenkin samat säännöt kuin muitakin hakuja.

Täydennyshaussa mukana olevista koulutuksista löydät tiedot kootusti Koulutusnetistä.

Täydennyshaun voi tehdä www.amkhaku.fi sivulla ja lisätietoja hausta saat sinua kiinnostavan ammattikorkeakoulun hakutoimistosta. 

Yhteystiedot löytyvät täältä: http://www.koulutusnetti.fi/?file=310 

AMK-täydennyshaun valintakokeisiin osallistuminen

Täydennyshaussa ei lähetetä valintakoekutsuja, vaan hakijat voivat osallistua kokeisiin missä tahansa hakemassaan ammattikorkeakoulussa, jolla on tämän alan koulutusta mukana täydennyshaussa. Suositus on, että valintakokeeseen osallistuttaisiin ensimmäisen hakutoiveen ammattikorkeakoulussa. Voit käyttää

myös kevään haun valintakokeen tulosta niin halutessasi. Aiemman valintakoetuloksen käytöstä on ilmoitettava hakemansa ammattikorkeakoulun hakutoimistoon ennen valintakoetta. 

Valintakoepäivämäärät löydät seuraavasta linkistä: http://www.koulutusnetti.fi/?file=1108

Mikäli sinulla on tarkempaa kysyttävää valintakokeista, niihin osallistumisesta tai hakemisesta yleensäkin, voit kysyä lisätietoja Valmennuskeskuksesta tai ottaa yhteyttä suoraan ammattikorkeakoulun hakutoimistoon. 

Myös ammatillisiin oppilaitoksiin järjestetään täydennyshakuja 

Ammatillisten oppilaitosten täydennyshaku järjestetään AMK-täydennyshakuja aiemmin, ja siinäkin pätevät samat säännökset kuin kevään hauissa. 

 

 

Muita blogipostauksia

  • Yleinen
  • Susanne Saarinen

Todistusvalinnat vuonna 2020

Todistusvalintamuutokset Yliopistot ja ammattikorkeakoulut ovat julkaisseet tiedot viimeistään keväällä 2020 voimaan tulevista todistusvalintamuutoksista. Suurin muutos on todistusvalinnan...

Lue lisää
  • Yleinen
  • Hanna Ylönen

Valintakoeuudistus 2018

Opetus- ja kulttuuriministeriössä on vireillä suunnitteluhanke, jonka tarkoituksena on kehittää yliopistojen ja korkeakoulujen opiskelijavalintaa. Opiskelijat tullaan edelleen...

Lue lisää
  • Yleinen
  • Valmennuskeskus

CV- eli ansioluettelomalleja ja työhakemusmalleja

Hyvä työhakemus ja ansioluettelo ovat ensimmäinen asia, jonka työnantaja sinusta näkee. Mieti siis tarkkaan, millaisen kuvan haluat itsestäsi antaa. Muista, että työhakemuksen ei tarvitse olla tylsä o...

Lue lisää
  • Yleinen
  • Valmennuskeskus

AMK-täydennyshaku

Täydennyshaku palvelee erityisesti sellaisia hakijoita, jotka ovat jääneet kevään haussa ilman opiskelupaikkaa. Täydennyshaussa voivat tosin hakea sellaisetkin hakijat, jotka eivät ole kevään haussa h...

Lue lisää