Psykologia  •  28.02.2018

Mistä tietoa psykologiasta, opiskelusta ja pääsykokeista?

Moikka kaikille ja ihanaa aurinkoista maaliskuuta!

Toivottavasti lukemiset ja opiskelut ovat lähteneet hyvin käyntiin.

Tällä kertaa ajattelin käydä hieman läpi eri sivustoja, joissa käsitellään psykologiaa opiskeluiden, ainejärjestötoiminnan, töiden ja tutkimuksen parissa. Ainakin vielä pari vuotta sitten tuntui, että blogeja yms. psyka-aiheisia sivustoja oli todella vähän, joten jos teistä tuntuu samalta niin tässä melkoinen psykapläjäys teille tutustuttavaksi ja motivaation lähteeksi.

Ensinnäkin, haluan jälleen jakaa Cortexin eri somekanavia, koska esimerkiksi Instagramista saa uskoakseni hyvin motivaatiota, kun selaa meidän huippuja tapahtumia ja tempauksia läpi. Cortexin verkkosivu: https://cortexry.wordpress.com/ , Instagram Cortex_ry ja Facebookista myös löytyy Cortex ry. Muiden psykologian ainejäjestöjen verkkosivut: https://blogs.helsinki.fi/jrj_komp/http://www.fobialounge.com/http://stimulus.fi/http://oidipusry.blogspot.fi/p/blog-page.html ja http://impuls.divanen.fi/.

Cortexin uusimpaan yhteistyökumppaniin, Cup Of Therapyn Instagram ja Facebook kannattaa myös ottaa haltuun: supersuloisia kuvituksia mielenterveydestä ja sen ongelmista ihanilla eläinhahmoilla.

Psykologiaa-sivusto on kolmas mainitsemisen arvoinen nettisivu tutustua psykologiaan, niin yleiseen tietouteen kuin myös esimerksi psykologian mahdollisiin työtehtäviin. Psykologiaa:n Facebook-sivulla sivustoa kuvailtiin näin:

”Psykologiaa-sivuston tarkoituksena on levittää asiallista ja tutkimukseen perustuvaa tietoa psykologiasta tieteenalana sekä tarjota arkipäiväistä tietoa ihmismielestä, jotta voisit ymmärtää paremmin sekä omia että ympärilläsi olevien ihmisten mielenliikkeitä.

Psykologiaa-sivuston sisällön tuottaa psykologian alan ammattilaisista ja opiskelijoista koostuva asiantuntijaverkosto.”

Sivustolta löytyy jo sen lyhyen olemassaolon jälkeen huikea määrä erilaisia tekstejä, joista teille suosittelisin esimerkiksi aikaansaamisen psykologiaa, jos prokrastinaation suhteen on välillä pääsykoelukemisissa ongelmia, ja psykologin työnkuvia käsittelevää kirjoitusta.

Neljäntenä yksi tärkeimmistä verkkosivustoista eli Psykologia-lehden nettisivut. Suuri osa sisällöistä on ainoastaan tilaajille, mutta varmasti jotakin mielenkiintoista, kaikille avointa sisältöä myös löytyy! Psykologia-lehtiä voi toki myös käydä ainakin yliopistojen kirjastoissa lueskelemassa.

Lisäksi vinkkaisin tutustumaan SPOL ryn eli Suomen psykologian opiskelijoiden liiton nettisivuihin, josta löytyy muun muassa blogi, tietoa SPOL ry:stä ja sen tapahtumista, muun muassa. Instagramissa spol_ry.

Muita seuraamiani sivustoja ovat esimerkiksi Facebookin Psykalle 2018 -ryhmä, jossa voi vaikkapa kysellä vinkkejä tilaston hankaliin tehtäviin. Lisäksi vinkkaisin Eximian psykologian blogin, joka toki on kilpaileva yritys suhteessa Valmennuskeskukseen, mutta suosittelen silti lukaisemaan blogeja sitäkin kautta. Tässä linkki viimeisimpään, minun, tulevan kurssitutorin, kirjoittamaani blogikirjoitukseen, joka käsittelee vinkkejä ja neuvoja opiskelella pääsykokeisiin.

Tässä tuli nyt mielestäni aika kattava psykologia-aiheisten sivustojen läpikäynti teille pyrkiville. Ottakaa sivustoja ja someja haltuun motivaation tai vaikka vain mielenkiinnon vuoksi! 🙂

Emmi

Emmi