TÄNÄÄN oli se päivä, kun sain viimein ja vihdoin tentittyä kehityspsyka II kurssin kirjatentin!!! Siis tässä nyt on pari kuukautta ollut aikaa kyseinen tentti tenttiä ja samaisen ajan olen sitä stressannut. Tuli hieman pääsykoevibat tästä urakasta.

Kotiin kävellessäni tuolla peilikirkkaalla jäällä kuuntelin Herra Ylppöä ja olin onnellinen. En pelkänyt kaatumista vaan mietin saavutustani: sain viimeinkin tentittyä sen mahdottomalta tuntuneen mörön, joka on tässä vaaninut minua viimeiset pari kuukautta. Paljon tuli tässä luku-urakan aikana mieleen pääsykokeet ja ihan samoja fiiliksiä: hurja pelko epäonnistumisesta, prokrastinaatiota, ahdistusta ja huonoa oloa.

 

Päällimmäisin fiilis pääsykokeiden urakassakin on se epäonnistuminen: mitä jos kaikki työ menee hukkaan? Tuntimäärällisesti luin tähän tenttiin ihan hurjan määrän, paljon enemmän kuin opintopisteet vaatisivat ja silti minulla oli pelkoja ja epävarmuuksia, tunne etten tuu pääsemään läpi. Siirsin tenttiä pariin kertaan ja vielä eilenkin illalla olisin halunnut siirtää sen vähän kauemmas. Tämä sama tunne tulee pääsykokeiden kanssa, niitä vaan kun ei voi siirtää eteenpäin.

Joten tässä neuvoni teille: Pääsykokeessa ei voi epäonnistua, jos on antanut kaikkensa. Annat kaikkesi näiden kevään kuukausien aikana, olet kenties jo tarttunut kirjoihin. Teet kaikkesi pääsykoepäivänä. Annat kaikkesi kokeessa. Tämän jälkeen saat kävellä kokeesta pois, onnellisena, huojentuneena – tietäen, että annoit kaikkesi. Ja se on se fiilis, joka kannattaa muistaa kun lukeminen ahdistaa. Et voi epäonnistua, voit vain onnistua.

Palataan näihin fiiliksiin lähempänä toukokuuta, mutta muistakaa, että te tuutte onnistumaan! Hurjasti tsemppiä.<3

Mä taidan nyt avata viinipullon tai muutaman oluen ja nauttia saavutuksista. :) Ps. Huomenna vuorossa SPOL-seminaari, vieläpä täällä Tampereella, siistiä!

Emmi

Muita blogipostauksia

  • Psykologia
  • Minea

Tervetuloa uudet fuksit!

Jeee fuksit ovat vihdoin täällä! Tai ainakin Helsingissä orientaatioviikko alkoi eilen. Tervetuloa kaikille, teillä on hienot ajat edessä <3 Orientaatioviikot ovat hektisiä...

Lue lisää
  • Psykologia
  • Linnea

Etkö päässytkään sisälle?

Tavallaan osaat jo ennustaa lopputuloksen, mutta hyvä Luoja, kun se sattuu nähtyäsi mustaa valkoisella. Kaikki viimeiset toivon rippeet viedään ja saat taas aloittaa alusta. Se...

Lue lisää
  • Psykologia
  • Emmi

Pääsykokeen jälkeen

Pääsykokeesta on nyt ennättänyt yhteisvalinnan osalta kulumaan jo vajaa kuukausi, Jyväskylän ja Joensuun kokeiden suhteen hieman vähemmän aikaa. Pääsykokeet...

Lue lisää