Yliopistossa opiskelu eroaa paljon lukio-opiskelusta. Tässä tekstissä kerron mun mielestä neljä parasta asiaa yliopisto-opiskelussa.

Vapaus

Oman opiskelusuunnitelman voi suunnitella millaiseksi haluaa. Omaan kalenteriin voi siis helposti yhdistellä harrastukset, opiskelun ja vapaapäivät. Opiskeluja tarvitsee toki saada eteenpäin, mutta aikaa on myös muullekin. Motivaatio pysyy yllä, kun saa itse suunnitella tavoitteet ja kurssit. Psykologian lisäksi voi myös opiskella paljon muutakin! Itse aloitin tänä syksynä espanjan ja sivuaineeksi meillä Joensuussa voi valita vaikkapa ravitsemustieteen.

Itsenäisyys

Voit siis edetä opinnoissa omaa tahtia ja käydä sun mielestä kiinnostavia kursseja. Harvoilla luennoilla on läsnäolopakkoa, joten oma osallistuminen päätetään itse. On myös mahdollista opiskella juuri itselle sopivalla tavalla ja sopivana aikana. Itse tykkään opiskella aika paljon yksin lukemalla, tekemällä muistiinpanoja ja ääneen selittämällä. Joillakin kursseilla meillä on lukupiiri, johon halukkaat voivat osallistua ja jokainen esittelee yhden aihealueen. Silloin ei tarvitse lukea koko materiaalia ja lisäksi oppii omasta aihealueesta vähän syvällisemmin kuin yleensä.

Hauskanpito

Kiinnostavien kurssien lisäksi on myös tapahtumia, joissa on tarkoitus vain pitää hauskaa. Tällaisia ovat mm. kaupunkikierrokset (valitaan ryhmälle teema ja kierretään teemalle uskollisten rekvisiittojen kanssa ympäri kaupunkia ja käydään tehtävärasteilla keräilemässä pisteitä), sitsit (juodaan juomia ja lauletaan pitkissä pöydissä pukeutuneena teeman mukaisesti), haalarikastajaiset (käytetään haalareita ensimmäisen kerran ja kilpaillaan joukkueissa) ja haalaribileet (mennään baariin haalarit päällä – ei tarvitse stressata asusta).

Mahdollisuudet

Opiskelijoille järjestetään paljon muitakin tapahtumia kuin bileitä, ja opiskelijat ovat myös monesti tervetulleita yhteisiin tapahtumiin valmistuneiden psykologien kanssa. Oon itse esimerkiksi päässyt Psykologit yrittäjinä -workshoppiin, Azerbaidzaniin Humanity today -kongressiin ja Norjaan tutustumaan psykologeihin sekä nuoria ja aikuisia hoitaviin yksiköihin. Olin myös pari viikkoa sitten Jyväskylässä seminaarissa, jonka aiheena on pakolaiset ja traumat. Tulossa on psykologimessut, joita odotan paljon!

Opiskelu antaa paljon mahdollisuuksia, joista voi valita itseä kiinnostavat jutut!

Sara

Sara Nousiainen

Muita blogipostauksia

  • Psykologia
  • Minea

Tervetuloa uudet fuksit!

Jeee fuksit ovat vihdoin täällä! Tai ainakin Helsingissä orientaatioviikko alkoi eilen. Tervetuloa kaikille, teillä on hienot ajat edessä <3 Orientaatioviikot ovat hektisiä...

Lue lisää
  • Psykologia
  • Linnea

Etkö päässytkään sisälle?

Tavallaan osaat jo ennustaa lopputuloksen, mutta hyvä Luoja, kun se sattuu nähtyäsi mustaa valkoisella. Kaikki viimeiset toivon rippeet viedään ja saat taas aloittaa alusta. Se...

Lue lisää
  • Psykologia
  • Emmi

Pääsykokeen jälkeen

Pääsykokeesta on nyt ennättänyt yhteisvalinnan osalta kulumaan jo vajaa kuukausi, Jyväskylän ja Joensuun kokeiden suhteen hieman vähemmän aikaa. Pääsykokeet...

Lue lisää