Tällä sivulla pääset lukemaan meidän, kahden psykologian pääaineopiskelijan, Sannan ja Viivin, kirjoituksia opiskelusta, hakuprosessista, valintakokeesta, kursseista ja kaikesta mahdollisesta, mitä psykologian opiskelijoiden elämään voi liittyä.

Me molemmat opiskelemme tällä hetkellä neljättä vuotta Helsingin yliopistolla ja vuosien varrella onkin kertynyt rutkasti kokemuksia opiskelusta, ja joita mielellään jaamme teille psykologian opiskelusta haaveileville. Olemme molemmat työskennelleet Valmennuskeskuksessa psykologian valmennuskurssin tutoreina ja jatkamme tänäkin vuonna töitä, Sanna tutorina ja Viivi mm. Coaching-projektin parissa.

Psykologiaa voi opiskella Helsingin, Joensuun, Jyväskylän, Tampereen ja Turun yliopistossa sekä Åbo Akademissa. Helsingissä psykologiaa opiskellaan Käyttäytymistieteellisessä tiedekunnassa. Psykologia on erittäin suosittu opiskeluaine ja hakijoita on joka vuosi paljon. Psykologia tieteenä tutkii ihmistä ja tarkastelee ihmisen psyykkisiä toimintoja. Psykologia eroaa sosiaalipsykologiasta siten, että se tarkastelee ihmistä enemmän yksilönä kun taas sosiaalipsykologia keskittyy ihmisen toimintaan ryhmässä ja yhteiskunnan jäsenenä.

Psykologin työ edellyttää monipuolista koulutusta ja soveltuvuutta alalle. Psykologin tulee ammatissaan hallita alan teoreettinen tieto, tutkimusmenetelmät ja ihmissuhdetaidot. Soveltuvuutta alalle testataan kuitenkin vain Turussa ja Jyväskylässä. Lähes kaikilla paikkakunnilla pääsykokeen merkittävimmän osuuden muodostaa tilastomatematiikka, jonka avulla hakijoita karsitaan ensimmäiseksi. Psykologian opiskelu edellyttää tilastomatemaattisten menetelmien oppimista ja hallintaa, joten tämän vuoksi tilastomatematiikka painottuu myös pääsykokeessa. Psykologian opinnoissa perehdytään lisäksi tieteellisiin lähtökohtiin, tutkimukseen, teorioihin sekä psykologian sovelluksiin ja ammattikäytäntöön.

Valmennuskeskus tarjoaa valmistautumistasi tukevia kursseja pyrkiessäsi opiskelemaan psykologiaa. Pääsykoe on haastava ja ala on niin suosittu, että sisään valittujen joukkoon pääseminen tulee vaatimaan rutkasti töitä ja tahtoa. Kursseillamme saat valmistautumiseesi ja opiskeluusi tukea ammattitaitoisilta opettajilta ja kannustavilta tutoreilta. Me teemme varmasti kaikkemme sen eteen, että Sinulla olisi parhaat mahdollisuudet saada itsellesi haluamasi opiskelupaikka. Kursseillamme valmistaudut Helsingin, Tampereen ja Turun pääsykokeiden tilastomatematiikan osuuteen, loogisen päättelyn tehtäviin sekä aineistotyyppisiin tehtäviin. Lisäksi joka viikko tutoreiden pitämät erilliset laskuharjoitusryhmät kehittävät laskurutiinia.

Tervetuloa kursseille ja toivottavasti tästä blogista on teille lukijoille iloa! Ehkä voitte vaikka saada  hieman inspiraatiota ja voimaa kevään hakuprosessia varten! :-)

Muita blogipostauksia

  • Psykologia
  • Minea

Tervetuloa uudet fuksit!

Jeee fuksit ovat vihdoin täällä! Tai ainakin Helsingissä orientaatioviikko alkoi eilen. Tervetuloa kaikille, teillä on hienot ajat edessä <3 Orientaatioviikot ovat hektisiä...

Lue lisää
  • Psykologia
  • Linnea

Etkö päässytkään sisälle?

Tavallaan osaat jo ennustaa lopputuloksen, mutta hyvä Luoja, kun se sattuu nähtyäsi mustaa valkoisella. Kaikki viimeiset toivon rippeet viedään ja saat taas aloittaa alusta. Se...

Lue lisää
  • Psykologia
  • Emmi

Pääsykokeen jälkeen

Pääsykokeesta on nyt ennättänyt yhteisvalinnan osalta kulumaan jo vajaa kuukausi, Jyväskylän ja Joensuun kokeiden suhteen hieman vähemmän aikaa. Pääsykokeet...

Lue lisää