Heippa kaikille! Nyt on vihdoin viimeistenkin tenttien vastaukset oksennettu vastauspaperille ja rästiesseet palautettu.

Kuten Sara jo tossa mainitsikin, ensimmäinen syksy meni ihan hujauksessa ohi. Syksy oli samaan aikaan yhtä ilotulitusta ja epävarmuutta. Opiskelujen suhteen alkusyksy oli vaikeaa, sillä ei tiennyt vielä, mitä siellä luennolla kannattaa kirjoittaa ylös ja miten niihin tentteihin pitäisi lukea. Vaikka olin käynyt avoimessa pari kurssia, ei mulla ollut mitään rutiinia yliopisto-opiskelusta. Meillä Turussa melko monella on jo aikasempia opintoja takana, ja ns. tyyppifukseja, eli aivan nollasta alottaneita, löytyy vain kourallinen. Kelkasta ei kuitenkaan pääse putoamaan (ainakaan toistaiseksi…heh), sillä samat naamat siellä kursseilla pyörii ja kaikki katsovat kyllä toistensa perään.

Meidän turkulaisten psykologian pääaineopiskelijoiden pitää valita kaksi sivuainetta, joista toinen olisi hyvä aloittaa jo ensimmäisenä vuotena. Kun sain hyväksymiskirjeen Turkuun, olivat meidän rakkaat tutorit jo siinä maininneet, että niitä sivuainekokonaisuuksia kannattaa sivusilmällä tsekkailla. Itse aloitin poliittisen historian, joka on ehkä vähän villi kortti. Valitsin kyseisen aineen ihan itseni kehittämisen kannalta, sillä historian ja yhteiskuntaopin tunneilla ei tullut lukiossa turhan paljon viittailtua. Psykologinkin olisi varmaan ihan hyvä olla perillä siitä, mitä maailmassa tapahtuu ja on tapahtunut.

Opiskelujen ohessa parasta on ollut tietenkin se opiskelijaelämä. Itsehän en ollut täällä käynyt juuri ollenkaan ennen soveltuvuuskoetta, mutta Turku on yllättänyt todella positiivisesti. Kampusalue on pieni, mutta yhtenäinen. Kaikki tiedekunnat ovat reilun kilometrin säteellä toisistaan, ja joka viides turkulainen on korkeakouluopiskelija. Meno on sen mukaista! Meininkiä löytyy kyllä mihin aikaan vaan viikosta.

Meidän psykan ainejärjestö on Fobia, joka on ottanut meidät fuksit vastaan lämpimästi. Itse pääsin ensi vuoden hallitukseen virkistysvastaavaksi. Mahtavaa päästä vaikuttamaan ja virkistämään opiskelukavereiden mieltä. ;) Psykalaiset ovat muutenkin tosi aktiivisia: esimerkiksi meidän kevään yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan ja opettajankoulutuslaitoksen speksissä on mukana vakuuttava määrä psykologian opiskelijoita (allekirjoittanut mukaanlukien)

Osa teistä on varmaan alkanutkin jo availemaan tilaston kirjoja. Niitä kannattaakin silmäillä jo ennen kuin kurssit alkaa, mutta muistakaa ottaa myös mukavasti, sillä kevät tulee olemaan rankka.

Hyvää joulua ja kuullaan taas ensi vuonna. Me laitetaan keväällä Saran kanssa tänne opiskeluvinkkejä sekä raotetaan vielä lisää opiskeluelämää, toivottavasti saatte revittyä siitä motivaatiota! :)

Jouluterkuin,

Maija

Muita blogipostauksia

  • Psykologia
  • Minea

Tervetuloa uudet fuksit!

Jeee fuksit ovat vihdoin täällä! Tai ainakin Helsingissä orientaatioviikko alkoi eilen. Tervetuloa kaikille, teillä on hienot ajat edessä <3 Orientaatioviikot ovat hektisiä...

Lue lisää
  • Psykologia
  • Linnea

Etkö päässytkään sisälle?

Tavallaan osaat jo ennustaa lopputuloksen, mutta hyvä Luoja, kun se sattuu nähtyäsi mustaa valkoisella. Kaikki viimeiset toivon rippeet viedään ja saat taas aloittaa alusta. Se...

Lue lisää
  • Psykologia
  • Emmi

Pääsykokeen jälkeen

Pääsykokeesta on nyt ennättänyt yhteisvalinnan osalta kulumaan jo vajaa kuukausi, Jyväskylän ja Joensuun kokeiden suhteen hieman vähemmän aikaa. Pääsykokeet...

Lue lisää