Heipähei!

Viime päivät ovat menneet speksitunnelmissa. Sunnuntaina käytiin Saran kanssa katsomassa Conduksen speksiä Gloriassa, ja oli kyllä hyvä show! Lavan nähtyäni iski kuitenkin vatsanpohjaan jännitys omista esityksistämme, joista yksi tapahtuu samaisella Glorian lavalla (16.4!). Olen siis itse mukana Indexin ja Opexin (yhteiskuntatieteellisen ja opettajankoulutuksen) speksissä näyttelemässä. Eilen oli meidän I/O-speksin promobileet Lynissä, joita olin järkkäilemässä, ja ai että oli hyvä meininki! Iltaan mahtui niin improa, laulua kuin tanssiakin.

Tosiaan. Oli mulla jotain oikeeta asiaakin. En tiedä, luetteko te paljon tutkimuksia tai tieteellisiä artikkeleita. Olen itse vähän laiska etsimään niitä itse, mutta facebook-kavereiden jakaumani (heh heh) on täydentynyt psykologian opiskelijoilla, seinällä näkyy päivittäin uusia ajankohtaisia tekstejä psykologian kentältä. Vaikka psykan artikkelikokoelman julkaisuun on vielä matkaa (ja tässä vaiheessa on hyvä keskittyä siihen tilastoon) suosittelen teitä vilkaisemaan välillä ajankohtaisia juttuja. Ne voi toimia ainakin motivaattoreina päivinä, jolloin korrelaatiokertoimen näpyttely nelilaskimella pännii tai todarit menee yli hilseen.

Tässä pari hyvää linkkiä ja vinkkiä. Hesarin tiede-palstan kolumnissa kirjoitetaan rahan psykologisista vaikutuksista ihmismieleen viitaten Berkelyn yliopiston sosiaalipsykologian professorin Paul Piffin tutkimuksiin aiheesta. Hyvää pohdintaa siitä, ovatko rikkaat ahneempia kuin pienituloiset ja jos ovat, miksi näin. Kannattaa käydä lukemassa, mielenkiintoisia pointteja.

Netti on pullollaan luettavaa (tosin myös niitä keittiöpsykologisia mestariteoksia), Psykologiliiton sivuilta itse bongailen yleensä herkullisia juttuja. Paljon löytyy materiaalia englanniksikin, mm. Psychology Today, Ted Talks.

Eipä mulla muuta. Lähden tästä pian valmistautumaan speksitreeneihin ja illalla luvassa Fobian baaribileet Monkeyssa. Tämä viikko on kyllä ollut yhtä juhlaa :D.

Terkuin,

Maija

Muita blogipostauksia

  • Psykologia
  • Albert

Matkani kohti psykologian pääsykoetta

Moro! Minun nimeni on Albert, ja opiskelen psykologiaa ensimmäistä vuotta Jyväskylän yliopistossa. Olen yksi Valmennuskeskuksen uusista bloggaajista. Tänään kerron teille...

Lue lisää
  • Psykologia
  • Tuire

Fuksisyksy etänä: Bileitä, Pullaa ja Puluja

The hype is real. Astuessani ensi kertaa yliopiston kampukselle, minua tervehti jättimäinen juliste, jossa UAlbany -sporttivermeisiin sonnustautunut jenkkifutari puri hammasta hikipisarat roiskuen...

Lue lisää