Allekirjoittanut lopetti vapun torstaihin ja nautti kyllä ensimmäisestä opiskelijavapustaan täysin rinnoin, kiitos kaikille kompleksikavereille! Lauantaina olin mukana valvomassa harjoituspääsykoetta, joten puhutaanpas vähän siitä. Toivottavasti kaikki pääsitte harkkapääsykokeeseen. Se on paras mahdollinen tapa harjoitella tulevaan, koska se auttaa valmistautumaan paljon muuhunkin kuin tehtäviin.

Joitakin saattoi jo jännittää harkkakokeessa, se on hyvä,  koska melko varmasti jännittää myös siellä oikeassa kokeessa. On ihan eri asia tehdä tehtäviä paineen alla jännittyneenä kuin rennosti kotona, nyt siis tätäkin on kokeiltu. Toinen iso asia on ajankäyttö, jonka Maijakin mainitsi. Omalla kohdalla yks pääsykoe (2012) kaatu totaalisesti siihen. Jumituin pahasti miettimään yhtä matikan tehtävää ja siihen se aika sitten kulukin, osaa yleisen osan tehtävistä en sillä kerralla edes ehtinyt lukemaan. Kannattaa päättää valmiiksi joku ajankäyttösuunnitelma (kuinka monta tuntia matikkaan ja montako yleiseen osaan aikoo käyttää) ja muokata sitä mahdollisesti kun näkee kokeen. Sit pystyy alkaa hoputtamaan itseään ajoissa. Täytyy kuitenkin sanoa, että kiire siellä tulee joka tapauksessa :D Kylmäpäisesti eteenpäin vaan!

Toivottavasti kokeilitte viimeistään harkkakokeessa, millaista on laskea tehtäviä nelilaskimella. Se vie yllättävän paljon enemmän aikaa kuin esimerkiksi funktiolaskimen käyttö. Onneksi viime vuosina käytetyissä laskimissa on kuitenkin ollut neliöjuuri( huh helpottaa!), muuutta jos nyt ei sattuisi olemaan niin koemateriaalin joukosta löytyy kyllä juuritaulukko. Harjoituskoe saattoi antaa myös jotain vinkkiä siitä, mitä eväitä kannattaa ottaa mukaan ja millä vaatetuksella kannattaa tulla. Tämmösiä pikkujuttujakin voi miettiä että olisi mahdollisimman mukava olla siellä muuten stressaavassa koetilanteessa :).

Silmäilin kokeen ja mun mielestä kokeentekijät olivat onnistuneet todella hyvin. Koe muistutti hyvin paljon oikeaa pääsykoetta, niin ulkoasultaan kuin sisällöltään.  Matikan tehtävät vaikuttivat haastavilta, mutta ratkaistavilta. Tarkemmat tiedot tehtävistä ja ratkaisuista saatte palautetilaisuudessa, jota ei kannata missata! 

Jos tehtävät siis tuntuivat vaikeilta, ne tuntuivat varmasti myös monesta muustakin. Muistan viime vuonna harkkapääsykokeessa, musta tuntui että touch laskuihin oli kadonnut kokonaan ja taisin jättää muutaman tehtävän tyhjäksi. Harkkapääsykoe ei siis todellakaan mennyt hyvin. Panikoitiin kavereiden kanssa, että apua mitä tässä voi enää tehdä, kaikki pitäis olla jo valmista ja osaaminen viritetty huippuunsa. Pieni takapakki oli tarpeen, kerrattiin alusta aivan peruslaskuja ja edettiin vanhoihin pääsykokeisiin. Perustehtävät auttoivat palauttamaan sen touchin, joka oli artikkeleita päntätessä jäänyt taka-alalle, ja kasamaan itseluottamuksen uudestaan harkkakokeen jälkeen. Palautetilaisuudessa esitettiin pistejakauma tehtävistä sekä kokeesta, mikä oli hyvin havainnollistavaa. Jakaumat kertoivat miten koe  meni suhteutettuna muihin  ja siitähän sisäänpääsyssäkin on kysymys – meneekö koe paremmin kuin muilla. Ei tarvitse mennä hyvin jos menee tarpeeksi hyvin :)

Ei siis kannata panikoida jos lauantain koe meni huonosti, se oli harjoitus ja näinkin lyhyessä ajassa ehtii tapahtua paljon. Viimeisellä valmistautumisella on huisin iso merkitys ja komppaan täysin Maijan edellistä postausta vinkeistä viimeisille viikoille! Kirjoitetaan vielä muistilistaa itse koetta varten ensi viikolla. Tässä on loistava hetki laittaa kysymyksiä tai kommentteja, joihin ehditään vielä vastaamaan ennen koetta. Sana on siis vapaa!! Tsemppiä vielä  hurjan paljon, ihan kohta tää rutistus on ohi!

Terkuin Sara

Sara Nousiainen

Muita blogipostauksia

  • Psykologia
  • Minea

Tervetuloa uudet fuksit!

Jeee fuksit ovat vihdoin täällä! Tai ainakin Helsingissä orientaatioviikko alkoi eilen. Tervetuloa kaikille, teillä on hienot ajat edessä <3 Orientaatioviikot ovat hektisiä...

Lue lisää
  • Psykologia
  • Linnea

Etkö päässytkään sisälle?

Tavallaan osaat jo ennustaa lopputuloksen, mutta hyvä Luoja, kun se sattuu nähtyäsi mustaa valkoisella. Kaikki viimeiset toivon rippeet viedään ja saat taas aloittaa alusta. Se...

Lue lisää
  • Psykologia
  • Emmi

Pääsykokeen jälkeen

Pääsykokeesta on nyt ennättänyt yhteisvalinnan osalta kulumaan jo vajaa kuukausi, Jyväskylän ja Joensuun kokeiden suhteen hieman vähemmän aikaa. Pääsykokeet...

Lue lisää