Allekirjoittanut lopetti vapun torstaihin ja nautti kyllä ensimmäisestä opiskelijavapustaan täysin rinnoin, kiitos kaikille kompleksikavereille! Lauantaina olin mukana valvomassa harjoituspääsykoetta, joten puhutaanpas vähän siitä. Toivottavasti kaikki pääsitte harkkapääsykokeeseen. Se on paras mahdollinen tapa harjoitella tulevaan, koska se auttaa valmistautumaan paljon muuhunkin kuin tehtäviin.

Joitakin saattoi jo jännittää harkkakokeessa, se on hyvä,  koska melko varmasti jännittää myös siellä oikeassa kokeessa. On ihan eri asia tehdä tehtäviä paineen alla jännittyneenä kuin rennosti kotona, nyt siis tätäkin on kokeiltu. Toinen iso asia on ajankäyttö, jonka Maijakin mainitsi. Omalla kohdalla yks pääsykoe (2012) kaatu totaalisesti siihen. Jumituin pahasti miettimään yhtä matikan tehtävää ja siihen se aika sitten kulukin, osaa yleisen osan tehtävistä en sillä kerralla edes ehtinyt lukemaan. Kannattaa päättää valmiiksi joku ajankäyttösuunnitelma (kuinka monta tuntia matikkaan ja montako yleiseen osaan aikoo käyttää) ja muokata sitä mahdollisesti kun näkee kokeen. Sit pystyy alkaa hoputtamaan itseään ajoissa. Täytyy kuitenkin sanoa, että kiire siellä tulee joka tapauksessa :D Kylmäpäisesti eteenpäin vaan!

Toivottavasti kokeilitte viimeistään harkkakokeessa, millaista on laskea tehtäviä nelilaskimella. Se vie yllättävän paljon enemmän aikaa kuin esimerkiksi funktiolaskimen käyttö. Onneksi viime vuosina käytetyissä laskimissa on kuitenkin ollut neliöjuuri( huh helpottaa!), muuutta jos nyt ei sattuisi olemaan niin koemateriaalin joukosta löytyy kyllä juuritaulukko. Harjoituskoe saattoi antaa myös jotain vinkkiä siitä, mitä eväitä kannattaa ottaa mukaan ja millä vaatetuksella kannattaa tulla. Tämmösiä pikkujuttujakin voi miettiä että olisi mahdollisimman mukava olla siellä muuten stressaavassa koetilanteessa :).

Silmäilin kokeen ja mun mielestä kokeentekijät olivat onnistuneet todella hyvin. Koe muistutti hyvin paljon oikeaa pääsykoetta, niin ulkoasultaan kuin sisällöltään.  Matikan tehtävät vaikuttivat haastavilta, mutta ratkaistavilta. Tarkemmat tiedot tehtävistä ja ratkaisuista saatte palautetilaisuudessa, jota ei kannata missata! 

Jos tehtävät siis tuntuivat vaikeilta, ne tuntuivat varmasti myös monesta muustakin. Muistan viime vuonna harkkapääsykokeessa, musta tuntui että touch laskuihin oli kadonnut kokonaan ja taisin jättää muutaman tehtävän tyhjäksi. Harkkapääsykoe ei siis todellakaan mennyt hyvin. Panikoitiin kavereiden kanssa, että apua mitä tässä voi enää tehdä, kaikki pitäis olla jo valmista ja osaaminen viritetty huippuunsa. Pieni takapakki oli tarpeen, kerrattiin alusta aivan peruslaskuja ja edettiin vanhoihin pääsykokeisiin. Perustehtävät auttoivat palauttamaan sen touchin, joka oli artikkeleita päntätessä jäänyt taka-alalle, ja kasamaan itseluottamuksen uudestaan harkkakokeen jälkeen. Palautetilaisuudessa esitettiin pistejakauma tehtävistä sekä kokeesta, mikä oli hyvin havainnollistavaa. Jakaumat kertoivat miten koe  meni suhteutettuna muihin  ja siitähän sisäänpääsyssäkin on kysymys – meneekö koe paremmin kuin muilla. Ei tarvitse mennä hyvin jos menee tarpeeksi hyvin :)

Ei siis kannata panikoida jos lauantain koe meni huonosti, se oli harjoitus ja näinkin lyhyessä ajassa ehtii tapahtua paljon. Viimeisellä valmistautumisella on huisin iso merkitys ja komppaan täysin Maijan edellistä postausta vinkeistä viimeisille viikoille! Kirjoitetaan vielä muistilistaa itse koetta varten ensi viikolla. Tässä on loistava hetki laittaa kysymyksiä tai kommentteja, joihin ehditään vielä vastaamaan ennen koetta. Sana on siis vapaa!! Tsemppiä vielä  hurjan paljon, ihan kohta tää rutistus on ohi!

Terkuin Sara

Muita blogipostauksia

  • Psykologia
  • Silja

10 vinkkiä loppurutistukseen

Hei taas pitkästä aikaa! Kevään ollessa jo pitkällä ja luku-urakan alkaessa painaa niskan päälle, on ensisijaisen tärkeää pitää huolta omasta...

Lue lisää
  • Psykologia
  • Silja

Meikun kampus

Hei kaikille! Psykologia on monitieteellinen ala, ja siksi onkin mielestäni mahtavaa, että Helsingissä psykologia kuuluu lääketieteelliseen tiedekuntaan. Lääketieteelliseen...

Lue lisää
  • Psykologia
  • Silja

Miten hyödyntää välivuosi?

Heippa! Monella psykologian opiskelijalla ja sinne hakevalla on takana välivuosia yksi tai useampikin. Mielenterveydellisesti välivuosi voi olla rankkaa aikaa, monet kokevat väliinputoamisen...

Lue lisää
  • Psykologia
  • Maria

Keitä me ollaan me psykan fuksit? Osa 3

Moi!  Seuraavaksi vuorossa kaksi uutta hakutarinaa mun fuksiystävyksiltä, toivottavasti viihdytte niiden parissa. <3 Postausta kuvittavat  pääosin viimepäivien ulkoilut...

Lue lisää