• Psykologia
  • Maarit Jansson

Heipsulivei kaikki!

Ensimmäinen periodi ja ensimmäiset tentit ovat nyt ohi, huh kuinka nopeesti aika on mennyt! Vielä on tilaston kurssin lopputyö tekemättä, mutta muuten voi suunnata katseen jo uuteen jaksoon uudella energialla ja paremmalla tietämyksellä siitä, mitä yliopisto-opiskelulta vaaditaan. Fuksisyksy on sisältänyt kuitenkin myös (pääasiassa) kaikkea muuta kuin opiskelua, seuraavaksi pieni yhteenveto:

Aivan syksyn alussa meillä oli orientaatioviikko, joka sisälsi tutustumista paitsi yliopiston ja psykologian käytänteisiin, myös toisiin opiskelijoihin. Oppainamme toimivat ihanat tutorimme, jotka jaksoivat (ja jaksavat edelleen) järkätä meille mahtavia tapahtumia! Tapahtumia oli monta kertaa viikossa ja niistä ensimmäisiä olivat Fuksipicnic, Fuksisuokki, Fuksikaste ja Fuksipesis. Fuksisuokissa menimme yhdessä Suomenlinnaan kisailemaan leikkimielisesti ja Fuksikasteessa tutorit kastoivat meidät psykologian opiskelijoiksi hauskan ja jännittävän seikkailun päätteeksi. Fuksipesiksessä psykot kisailivat kognitiotieteen fukseja vastaan. Usein tapahtumista päädymme ainejärjestömme tiloille viettämään vielä loppuiltaa (tai aamua) hyvän seuran kera!

Tutorien järkkäämien tapahtumien lisäksi orientaatioviikko sisälsi rehtorin puheen ja kättelyn, HYY:n avajaiskarnevaalit (lue: kasa haalarimerkkejä!!) ja henkilökohtaisen opintosuunnitelman tekemistä.Syksyn (osallistujamäärältään) suurimpia tapahtumia olivat ehdottomasti Conduksen, eli käyttäytymistieteellisen tiedekunnan, fuksiaiset ja HYY:n fuksiseikkailu! Molemmissa jakauduimme joukkueisiin, kehitimme itsellemme pukuteeman ja riensimme ympäri keskustaa ainejärjestöjen/ tiedekuntien/ osakuntien järjestämillä rasteilla suorittamassa tehtäviä. Oli kyllä huisin hauskaa!!

Varsinaisten fuksitapahtumien lisäksi syksyä ovat siivittäneet lukuisat Kompleksin (psykologian ainejärjestö) ja Conduksen järjestämät bileet/tapahtumat, kuten Condus Amazing Race ja Tutkimusbileet. Viime viikonloppuna oli myös fuksimökkeily, joka helpotti vähän eroahdistusta mainiosta fuksi+tutor –porukasta, joka on nykyään alkuviikkoja harvemmin koolla koko kokonaisuudessaan. Tulossa on vielä paljon mahtavia tapahtumia, esimerkiksi fuksisitsit ja rajatilabileet! Lisäksi yksi asia, jota tuskin maltan odottaa, on möhköfantinlilojen haalareidemme saapuminen :)

Iloisin terkuin,

Maarit

Maarit

Moiiii!! Olen Maarit, 19-vuotias psykan fuksi Helsingin yliopistosta. Lukiossa mietiskelin pitkään psykologian ja liikuntatieteiden välillä, mutta psykologia vei voiton ja kevään 2014 ylioppilaskirjoituksien jälkeen jatkoin luku-urakkaa Valmennuskeskuksen maaliskuussa alkavilla valmennuskursseilla (tilasto & artikkelit). Kurssit rytmittivät päiviä ja hyvän opetuksen lisäksi sain kursseilta uusia kavereita, joiden vertaistuki ja apu olivat korvaamattomia. Ylioppilaskirjoituksista väsähtäneenä en tainnut edes ”muistaa” stressata opiskelupaikan saamisesta etukäteen, vaan keskityin ymmärtämään asiat ja tekemään parhaani. Pääsykokeessa epätoivo valtasi hetkeksi, mutta sain ryhdistäydyttyä ja panikoin sitten vasta jälkeenpäin yhdessä muiden kanssa. Vaikka en ehtinyt tekemään kaikkia tehtäviä, koe meni hyvin ja kevään uurastus palkittiin kovasti toivotulla opiskelupaikalla. Tällä hetkellä nautin fuksivuodesta mahtavassa porukassa!

Muita blogipostauksia

  • Psykologia
  • Minea

Tervetuloa uudet fuksit!

Jeee fuksit ovat vihdoin täällä! Tai ainakin Helsingissä orientaatioviikko alkoi eilen. Tervetuloa kaikille, teillä on hienot ajat edessä <3 Orientaatioviikot ovat hektisiä...

Lue lisää
  • Psykologia
  • Linnea

Etkö päässytkään sisälle?

Tavallaan osaat jo ennustaa lopputuloksen, mutta hyvä Luoja, kun se sattuu nähtyäsi mustaa valkoisella. Kaikki viimeiset toivon rippeet viedään ja saat taas aloittaa alusta. Se...

Lue lisää
  • Psykologia
  • Emmi

Pääsykokeen jälkeen

Pääsykokeesta on nyt ennättänyt yhteisvalinnan osalta kulumaan jo vajaa kuukausi, Jyväskylän ja Joensuun kokeiden suhteen hieman vähemmän aikaa. Pääsykokeet...

Lue lisää