• Psykologia
  • Mira Aaltonen

Hei!

Kaikki on nyt! Eli minulla tentit ja teillä pääsykoeteholukeminen. Siitä ja pienestä sairastelusta johtuen onnistuin laittamaan kirjoituksen tänne vasta nyt. Olen tosiaan aivan lukemisen pyörteissä, koska tällä viikolla minulla on kolme tenttiä. Eilen oli psykologisen tutkimuksen perusteet, huomenna neuropsykologia II ja ylihuomenna tilaston jatkokurssi – Huhhuhhuh!

En silti valita, sillä pääsykokeisiin lukeminen oli ehdottomasti vielä rankempaa. Nyt tiedän, että jos kävisi niin huonosti että reputtaisin, voisin aina käydä uusintatentissä. Minun ei myöskään onneksi tarvitse olla parhaan 4 % sisällä päästäkseni läpi. En sano tätä lannistaakseni vaan päinvastoin: olkaa ylpeitä siitä kovasta työstä minkä teette nyt. Se ei ole helppoa eikä jokainen pysty samaan kuin te. Ja juuri kovalla työllä, sitkeydellä ja motivaatiolla lopulta pääsette sisään! :)

Pakko kyllä myöntää, että viime viikolla tuli tehtyä muutakin kuin luettua. Keskiviikkona oli Hesarin appro eli perinteinen baarikierros Helsinginkadun holleilla. En ensin aikonut osallistua, koska olin kuumeillut lauantaista maanantaihin (kyllä, olen ollut viime aikoina paljon kipeänä :() ja yritin myydä lippuni. Viime hetkellä päätinkin pitää sen itse :D Ja onneksi, oli todella hauskaa! Leppeä huhtikuinen ilta ystävien kanssa oli juuri mitä olin kaivannut :) Pitää välillä muistutella itselle, että vaikka opiskelu on tärkeää, niin on myös opiskelijaelämästä nauttiminen! Jos nyt ei mene fiiliksen mukaan, niin milloin sitten? Perjantaina oli myös Meksiko-aiheiset huhtisitsit! Revittelin maalaamalla kasvoni kuolleiden päivän tyyliin.

Vielä on tämä ilta aikaa opiskella lisää mustatumakkeesta, aivolisäkkeestä ja globus palliduksesta, joten jatkan nyt neuron muistiinpanojen lukemista. Supersupersupersupersuperduperpaljon tsemppiä nyt viimeiselle kolmen viikon puristukselle! Lukekaa artikkelit erityisesti niin, että ymmärrätte mikä vaikuttaa mihin ja mitä asioiden välisistä suhteista voidaan päätellä ja mitä EI voida päätellä jostain. Eli toisin sanoen niin syväluotaavasti kuin aika sallii. Älkääkä unohtako pitää myös laskurutiinia yllä :)

Tsemppiä,

 

Mira & Maarit

Mira

Heippa! Olen Mira, 20-vuotias oppimaan innokas psykologian fuksi Helsingistä. Valmistuin Kallion ilmaisutaidon lukiosta keväällä 2013, ja kun muut valmistautuivat Teatterikorkeakoulun pääsykokeisiin, istuin itse laskemassa tilastomatematiikkaa nelilaskimella kirjastossa. Koska olin ylioppilaskokeiden jälkeen aika poikki, ajattelin aluksi käydä pääsykoesalissa vain kääntymässä, mutta päädyin sittenkin ystäväni houkuttelemana valmennuskurssille ja yrittämään sisäänpääsyä ihan tosissani. Jaksoin panostaa tilastomatematiikan osioon, mutta yritteliäisyydestäni huolimatta uupumus voitti, kun olisi ollut aika ruveta pänttäämään artikkeleja. Niinpä edessäni oli välivuosi, jonka aikana opin, että työnteko voi olla a) voimia vievää ja epämotivoivaa tai b) upeaa ja elähdyttävää. Erityisesti koulunkäyntiavustajan työ oli virkistävää ja mielenkiintoista, voin suositella sitä ihmisläheisestä työstä kiinnostuneille! Välivuosikeväänä tyhjensin kalenterini töistä ja aktiviteeteista ja keskityin vain pääsykokeisiin lukemiseen. Viiden kuukauden aherruksen, Valmennuskeskuksen artikkeli- ja matikankurssin, tsemppaavien kurssikavereiden ja tasapainottavien stressinpurkuharrastusten ansioista tavoitin vihdoin saavuttamattoman eli pääsin opiskelemaan psykologiaa Helsingin yliopistoon. Nyt nautin työni hedelmistä eli elän vauhdikasta opiskelijaelämää Helsingin kauneimalla kampuksella seurassani mitä mahtavimmat opiskelukaverit.

Muita blogipostauksia

  • Psykologia
  • Minea

Tervetuloa uudet fuksit!

Jeee fuksit ovat vihdoin täällä! Tai ainakin Helsingissä orientaatioviikko alkoi eilen. Tervetuloa kaikille, teillä on hienot ajat edessä <3 Orientaatioviikot ovat hektisiä...

Lue lisää
  • Psykologia
  • Linnea

Etkö päässytkään sisälle?

Tavallaan osaat jo ennustaa lopputuloksen, mutta hyvä Luoja, kun se sattuu nähtyäsi mustaa valkoisella. Kaikki viimeiset toivon rippeet viedään ja saat taas aloittaa alusta. Se...

Lue lisää
  • Psykologia
  • Emmi

Pääsykokeen jälkeen

Pääsykokeesta on nyt ennättänyt yhteisvalinnan osalta kulumaan jo vajaa kuukausi, Jyväskylän ja Joensuun kokeiden suhteen hieman vähemmän aikaa. Pääsykokeet...

Lue lisää