• Psykologia
  • Mira Aaltonen

Heiii!!

Ihanaa alkanutta toukokuuta! Minulla oli eilen viimeinen tentti, eli nyt alkoi kesäloma :) Vihdoin!!! Teilläkin rakkaat pääsykoehakijat on enää alle viikko tsempattavana! Alle viikko enää! Pelottavaa mutta samalla varmasti useimmille helpotus, että kohta lukeminen ja jännittäminen on ohi.

Viimeiset viikot ovat olleet sellaista hulinaa että nyt on lievästi läkähtynyt olo. Vähän yli viikossa luin koko kliinisen psykan koealueen ja samalla juhlin railakkaasti vappua opiskelijatyyliin. Oli kyllä ihan mahtava ensimmäinen opiskelijavappu! Aattona päivällä kokoonnuimme Tervasaareen grillailemaan, hengailemaan ja kisailemaan. Kisat olivat ihan superhauskoja, melkeinpä koko vapun kohokohta! Sen jälkeen oli tarkoitus lähteä katsomaan Mantan lakitusta, mutta sen sijaan yksi kaveri kadotti kännykkänsä ja jäimme Tervikseen etsimään sitä. Kännykkää ei löytynyt ja Manta meni ohi, mutta hihkuimme silti omalla pienellä porukalla ja laitoimme lakit päähän heti kuuden jälkeen.

Sen jälkeen ilta johdatti Tuomiokirkon portaiden kautta Kaisaniemen puistoon ja Conduksen, Matlun ja Limeksen yhteisille jatkoille. Puistossa lauloimme sitsilauluja ja vessajonossa on aina kätevää tutustua uusiin ihmisiin. Maagisten voimien avulla seuraavana päivänä nautsikeltiin picniceväistä Ullanlinnanmäellä, jonka jälkeen siirryttiin katselemaan jääkiekkomatsia ainejärjestötiloihin. Häviökin on siedettävämpää seurassa.

Nyt ajattelin (ainakin kohta) vähän rauhoittua ja LEVÄTÄ! Voin keskittyä kavereiden näkemiseen, töihin ja täydellisen tylsistyttävään tekemättömyyteen. Miten ihana ajatus. Teillä on todennäköisesti tällä hetkellä vähän erilaiset tunnelmat. Viime hetken vinkkinä voin sanoa, että älkää lukeko paniikissa aamusta yöhön. Suurin osa työstä on jo tehty, joten luottakaa siihen! Kaavat eivät katoa teidän päästä yhtäkkiä. Itse vuosi sitten keskityin loppuvaiheessa niin paljon artikkelien lukemiseen, että tajusin juuri suunnilleen tässä vaiheessa että a p u a en ole laskenut matikkaa pariin viikkoon! Menin paniikkiin ja luulin että olin unohtanut kaiken. Onneksi näin ei kuitenkaan todellakaan ollut. Pääsykoelukeminen on intensiivinen ja pitkä urakka, ja kun on harjoitellut tarpeeksi oikeat asiat tulevat mieleen pääsykoetilanteessa, vaikka niitä ei olisi juuri ennen kerrannut.

Eli nyt muistakaa rauhoittaa lukemista ja hermojanne. Vetäkää henkeä älkääkä lukeko missään nimessä enää päivää ennen pääsykoetta. Eli koittakaa maanantaina sulkea pääsykoe mielestä pois kokonaan ja tehdä mukavia, rauhallisia juttuja. Tällä tavalla olette skarppeja sitten tiistaina.

Hurjan, hurjan HURJAN paljon onnea kaikille koitokseen!!

Te pystytte siihen! :)

Terkuin,

Mira

Mira

Heippa! Olen Mira, 20-vuotias oppimaan innokas psykologian fuksi Helsingistä. Valmistuin Kallion ilmaisutaidon lukiosta keväällä 2013, ja kun muut valmistautuivat Teatterikorkeakoulun pääsykokeisiin, istuin itse laskemassa tilastomatematiikkaa nelilaskimella kirjastossa. Koska olin ylioppilaskokeiden jälkeen aika poikki, ajattelin aluksi käydä pääsykoesalissa vain kääntymässä, mutta päädyin sittenkin ystäväni houkuttelemana valmennuskurssille ja yrittämään sisäänpääsyä ihan tosissani. Jaksoin panostaa tilastomatematiikan osioon, mutta yritteliäisyydestäni huolimatta uupumus voitti, kun olisi ollut aika ruveta pänttäämään artikkeleja. Niinpä edessäni oli välivuosi, jonka aikana opin, että työnteko voi olla a) voimia vievää ja epämotivoivaa tai b) upeaa ja elähdyttävää. Erityisesti koulunkäyntiavustajan työ oli virkistävää ja mielenkiintoista, voin suositella sitä ihmisläheisestä työstä kiinnostuneille! Välivuosikeväänä tyhjensin kalenterini töistä ja aktiviteeteista ja keskityin vain pääsykokeisiin lukemiseen. Viiden kuukauden aherruksen, Valmennuskeskuksen artikkeli- ja matikankurssin, tsemppaavien kurssikavereiden ja tasapainottavien stressinpurkuharrastusten ansioista tavoitin vihdoin saavuttamattoman eli pääsin opiskelemaan psykologiaa Helsingin yliopistoon. Nyt nautin työni hedelmistä eli elän vauhdikasta opiskelijaelämää Helsingin kauneimalla kampuksella seurassani mitä mahtavimmat opiskelukaverit.

Muita blogipostauksia

  • Psykologia
  • Minea

Tervetuloa uudet fuksit!

Jeee fuksit ovat vihdoin täällä! Tai ainakin Helsingissä orientaatioviikko alkoi eilen. Tervetuloa kaikille, teillä on hienot ajat edessä <3 Orientaatioviikot ovat hektisiä...

Lue lisää
  • Psykologia
  • Linnea

Etkö päässytkään sisälle?

Tavallaan osaat jo ennustaa lopputuloksen, mutta hyvä Luoja, kun se sattuu nähtyäsi mustaa valkoisella. Kaikki viimeiset toivon rippeet viedään ja saat taas aloittaa alusta. Se...

Lue lisää
  • Psykologia
  • Emmi

Pääsykokeen jälkeen

Pääsykokeesta on nyt ennättänyt yhteisvalinnan osalta kulumaan jo vajaa kuukausi, Jyväskylän ja Joensuun kokeiden suhteen hieman vähemmän aikaa. Pääsykokeet...

Lue lisää