• Psykologia
  • Maarit Jansson

Moikka pitkästä aikaa!

Syksyn opinnot on taas vierähtäny käyntiin – mulla tosin vähän eri merkeissä kuin aikaisempina syksyinä. Teen sivuaineekseni tällä hetkellä pedagogisia opintoja, ja tavoitteena olisi siis saada psykan opintojen ohella aineenopettajan pätevyys. Opeopinnot jää kuitenkin mun osalta vähän kesken, sillä keväällä lähden vaihtoon Saksaan. Eli nyt perusopinnot pakettiin ja sitten jatkan aineopintojen parissa joku toinen kevät.

Pedagogiset opinnot on psykan opintoihin verrattuna toistaiseksi ollu aika erilaisia, mm. sen osalta, kuinka opetus on konkreettisesti järjestetty. Kursseista osa sisältää ihan superpaljon ryhmätöitä ja pienryhmätyöskentelyä, mitkä on lopulta aika vähäisiä psykalla. Myös tentit on tosi erityyppisiä, suurin osa moodletenttejä. Kuitenkin pienryhmien ohella osa luennoista on ollut kunnon massaluentoja isoissa saleissa – tuntuu hassulta, että kursseilla on niin paljon vieraita kasvoja, kun psykalla kuitenkin tunnistaa melkein kaikki kanssaopiskelijat :D Odotan innolla muutaman viikon päästä alkavaa opetusharjoittelua, jossa me opeopiskelijat päästään heti ihan tositoimiin opettamaan lukiolaisia! Jännää!

Aineenopettajan pedagogisiin opintoihin haetaan siis erikseen; täytetään hakemus, ja sitten haastattelun kautta valitaan, ketkä hakijoista saavat opinto-oikeuden. Itse hain oikeuden jo fuksikeväänä, mutta aloitin opinnot vasta nyt.

Pedagogisten ohella mulla on tässä syksyllä yksi (viimeinen kandivaiheen!!!!) psykan kurssi, jolla harjoitellaan ihan käytännössä psykologin haastattelutaitoja. Kurssi on ollut tosi erilainen verrattuna aiempiin psykan kursseihin, mutta sitäkin antoisampi. Tuntuu, että ekaa kertaa saa kosketusta oikeaan psykologin työnkuvaan, ja kurssiin liittyvien vierailujen myötä saa myös lisää tietoa siitä, mihin itse haluaisi mahdollisesti sijoittua työmaailmassa. Jaaaa lisäksi käyn kielikeskuksella saksantunneilla  herättelemässä kielitaitoa kevättä varten ;)

Syksyyn mahtuu tietysti myös opiskelijatapahtumia, päällimmäisenä mielessä tällä viikolla ollut Disney-iltama, jossa katsottiin yhdessä psykoporukalla mm. Pieni merenneito & Mulan, ja eilen oltiin retkellä Tampereella Hämeenkadun approlla!

Ihanaa syksyä kaikille <3 !!!

Maarit

Maarit

Moiiii!! Olen Maarit, 19-vuotias psykan fuksi Helsingin yliopistosta. Lukiossa mietiskelin pitkään psykologian ja liikuntatieteiden välillä, mutta psykologia vei voiton ja kevään 2014 ylioppilaskirjoituksien jälkeen jatkoin luku-urakkaa Valmennuskeskuksen maaliskuussa alkavilla valmennuskursseilla (tilasto & artikkelit). Kurssit rytmittivät päiviä ja hyvän opetuksen lisäksi sain kursseilta uusia kavereita, joiden vertaistuki ja apu olivat korvaamattomia. Ylioppilaskirjoituksista väsähtäneenä en tainnut edes ”muistaa” stressata opiskelupaikan saamisesta etukäteen, vaan keskityin ymmärtämään asiat ja tekemään parhaani. Pääsykokeessa epätoivo valtasi hetkeksi, mutta sain ryhdistäydyttyä ja panikoin sitten vasta jälkeenpäin yhdessä muiden kanssa. Vaikka en ehtinyt tekemään kaikkia tehtäviä, koe meni hyvin ja kevään uurastus palkittiin kovasti toivotulla opiskelupaikalla. Tällä hetkellä nautin fuksivuodesta mahtavassa porukassa!

Muita blogipostauksia

  • Psykologia
  • Minea

Tervetuloa uudet fuksit!

Jeee fuksit ovat vihdoin täällä! Tai ainakin Helsingissä orientaatioviikko alkoi eilen. Tervetuloa kaikille, teillä on hienot ajat edessä <3 Orientaatioviikot ovat hektisiä...

Lue lisää
  • Psykologia
  • Linnea

Etkö päässytkään sisälle?

Tavallaan osaat jo ennustaa lopputuloksen, mutta hyvä Luoja, kun se sattuu nähtyäsi mustaa valkoisella. Kaikki viimeiset toivon rippeet viedään ja saat taas aloittaa alusta. Se...

Lue lisää
  • Psykologia
  • Emmi

Pääsykokeen jälkeen

Pääsykokeesta on nyt ennättänyt yhteisvalinnan osalta kulumaan jo vajaa kuukausi, Jyväskylän ja Joensuun kokeiden suhteen hieman vähemmän aikaa. Pääsykokeet...

Lue lisää