• Psykologia
  • Maarit Jansson

Moikka!

Vastahan syyslukukausi alkoi ja nyt on jo helmikuu, huh kun aika menee nopsaa! Viime viikolla mulla oli siis kliinisen psykologian II uusintatentti, kun missasin varsinaisen tentin Afrikan reissun takia. Klipsyn kurssi oli yks mun lempparikursseista tähän mennessä, koska se oli niin käytännönläheistä tulevaisuuden mahdollista terapiatyötä tai muuta kliinisen puolen työtä ajatellen. Harjoiteltiin diagnosointia ja käsiteltiin ihan oikeita potilastapauksia! Toi uusintatentti oli sitten asia erikseen, mutta tulipahan tehtyä.

Nyt kun tenttejä ei ole vielä pitkiin aikoihin tulossa, niin keskitän kaiken opiskeluenergian kandin tekemiseen. Aloitin sen varsinaisesti vasta tällä viikolla, vaikka lähteitä etsin ja ohjaajan hankin jo joulukuussa. Eli alku on lähtenyt käyntiin vähän hitaalla, mutta tässä sitä mennään eteenpäin! Tavoitteena olisi, että saisin ainakin sen mun mielestä valmiin version palautettua kommentoitavaksi maaliskuun puoleenväliin mennessä, ennen kuin muut kurssit alkavat. Tällä hetkellä mulla on siis vaan yksi varsinainen luento viikossa (kriminaali- ja oikeuspsykologia), jos pitkän harkan viikoittaisia tapaamisia ei lasketa. Kuulostaa ehkä tuntimääräisesti vähältä (mitä se aiempaan verrattuna onkin), mutta kyllä tässä tekemistä riittää vaikka muille jakaa! Kerron sitten kandista lisää, kun itsekin tiedän vähän enemmän ;)

Hmmmm mitäs muuta! Viime viikonloppuna oli vallanvaihto eli valaanvaihtokaronkka, jossa viimevuoden ja tämän vuoden toimihenkilöt sitsasivat yhdessä ja valta siirtyi uusille aktiiveille. Itse en ottanut pestiä tulevalle vuodelle, ja vähän haikealta tuntui luopua liikuntavastaavan pestistä. Ensi vuonna sitten uutta pestiä uudella energialla kehiin :)

Tässä kevään lähestyessä rupesin myös miettimään ensi lukukautta ja tulevia opintoja. Aion ensi syksynä suorittaa aineenopettajan pedagogisia opintoja, ja alun perin aioin lähteä vaihtoon vasta syksyllä 2017, mutta nyt jotenkin innostuin asiasta ja saatan sittenkin lähteä jo vuoden päästä keväällä! Vähän pitää kyllä vielä sumplia ja miettiä varsinkin noita sivuainejuttuja ja ammattikäytäntökursseja, ettei ihan hirveesti pitkittyis opinnot. Vaikka toisaalta, mihinkäs tässä on kiire!

Hirmusesti tsemppiä kaikille, jotka jo uurastaa pääsykoelukemisen tai ylppäreiden parissa!! <3

Maarit

Maarit

Moiiii!! Olen Maarit, 19-vuotias psykan fuksi Helsingin yliopistosta. Lukiossa mietiskelin pitkään psykologian ja liikuntatieteiden välillä, mutta psykologia vei voiton ja kevään 2014 ylioppilaskirjoituksien jälkeen jatkoin luku-urakkaa Valmennuskeskuksen maaliskuussa alkavilla valmennuskursseilla (tilasto & artikkelit). Kurssit rytmittivät päiviä ja hyvän opetuksen lisäksi sain kursseilta uusia kavereita, joiden vertaistuki ja apu olivat korvaamattomia. Ylioppilaskirjoituksista väsähtäneenä en tainnut edes ”muistaa” stressata opiskelupaikan saamisesta etukäteen, vaan keskityin ymmärtämään asiat ja tekemään parhaani. Pääsykokeessa epätoivo valtasi hetkeksi, mutta sain ryhdistäydyttyä ja panikoin sitten vasta jälkeenpäin yhdessä muiden kanssa. Vaikka en ehtinyt tekemään kaikkia tehtäviä, koe meni hyvin ja kevään uurastus palkittiin kovasti toivotulla opiskelupaikalla. Tällä hetkellä nautin fuksivuodesta mahtavassa porukassa!

Muita blogipostauksia

  • Psykologia
  • Minea

Tervetuloa uudet fuksit!

Jeee fuksit ovat vihdoin täällä! Tai ainakin Helsingissä orientaatioviikko alkoi eilen. Tervetuloa kaikille, teillä on hienot ajat edessä <3 Orientaatioviikot ovat hektisiä...

Lue lisää
  • Psykologia
  • Linnea

Etkö päässytkään sisälle?

Tavallaan osaat jo ennustaa lopputuloksen, mutta hyvä Luoja, kun se sattuu nähtyäsi mustaa valkoisella. Kaikki viimeiset toivon rippeet viedään ja saat taas aloittaa alusta. Se...

Lue lisää
  • Psykologia
  • Emmi

Pääsykokeen jälkeen

Pääsykokeesta on nyt ennättänyt yhteisvalinnan osalta kulumaan jo vajaa kuukausi, Jyväskylän ja Joensuun kokeiden suhteen hieman vähemmän aikaa. Pääsykokeet...

Lue lisää