Oikeustiede  •  22.12.2021

Mitä hyötyä valmennuskurssista on?

Valmennuskurssi on yksi osa pääsykokeeseen valmistautumista. Valmennuskurssihan ei ole pakollinen osa valmistautumista, mutta erityisesti oikiksen kohdalla suosittelen sitä, jos sellaisen hankkimiseen vain on mahdollisuus. Kurssin merkitys oikikseen hakemisessa on valtava, sillä pääsykoemateriaali ja itse pääsykoe poikkeaa todella paljon muista kokeista ja kirjallisuudesta. Kurssit tarjoavat nimenomaan tähän perehdytystä ja apua, jota on oikeastaan hyvin vaikea hankkia muualta.

Omalla kohdallani valmennuskurssista oli todella iso apu, ja en olisi varmasti päässyt vielä edes kolmannella hakukerralla sisään ilman tehokasta kurssia. Pitää kuitenkin muistaa, että itse työ koulupaikan eteen täytyy itse, valmennuskurssi toimii vain apuna.

Mitä valmennuskurssi sitten tarjoaa?

No se tietenkin riippuu siitä, minkä valmennuskurssin itse valitsee. Nykyään valmennuskurssien tarjonta, jo esimerkiksi pelkästään valmennuskeskuksella on niin laaja, että sieltä löytyy ihan varmasti sinun tarpeisiisi sopiva kurssi. Mutta haluankin nyt kertoa mistä valmennuskurssin asioista minulle oli hyötyä eri hakukerroillani. Ensinnäkin ensimmäisen hakukerran ja toisen ja kolmannen hakukerran tarpeet olivat hyvin erilaiset valmennuskurssia kohtaan. Toisella ja kolmannella hakukerralla tietoa ja kokemusta oli kertynyt jo hyvin paljon, joten valmennuskurssin tarpeet olivat hieman muuttuneet ensimmäisestä vuodesta.

Ensimmäisenä hakuvuoteni koin valmennuskurssin tarjoaman vastaustekniikkaopetuksen äärimmäisen tärkeäksi, ja ilman sitä en olisi osannut vastata lainkaan oikealla tavalla erilaisiin tehtäviin. Toisena ja kolmantena hakuvuotena minun ei tarvinnut oikeastaan harjoitella enää vastaustekniikkaa, sillä olin oppinut sen riittävän hyvin jo ensimmäisellä hakukerralla valmennuskurssin opetuksen ja harjoitusten avulla. Vastaustekniikkaa onkin haastava opetella muuten kuin valmennuskurssien tehtävien ja opetusluentojen tai -videoiden avulla.

Toinen asia, jonka koin valmennuskurssissa todella hyödylliseksi ensimmäisellä hakukerralla oli ”johdantoluennot”. Johdantoluennoilla käytiin hieman läpi oikeustieteen perusasioita ja käsitteitä sekä hyvin perusasioita joistakin oikeudenaloista. Tämä oli loistava tapa tutustua hieman oikeustieteeseen ja saada perusasioita haltuun. Tällaista on haastava itse opiskella tai lukea, koska oikeustieteellisestä kirjallisuudesta ei yleisesti ottaen tällaista hyvin pelkistettyä katsantoja löydy.

Kolmas asia, jonka koin hyödylliseksi ensimmäisellä hakukerralla, oli se, että valmennuskurssilla kerrottiin lukuprosessista sekä valmennuskurssin opettajat ja tutorit kertoivat omia tarinoitaan ja kokemuksiaan hakuprosessista. Ilman näitä vinkkejä ja opetusta en olisi tiennyt kuinka lukuprosessi kannattaa toteuttaa taikka mitä kaikkea siihen kannattaa sisällyttää. Tämä asia oli sitten toisella ja kolmannella kerralla hallussa, joten tämä ei ollut minulle enää myöhemmillä hakukerroilla kovin tärkeää.

Hankin kuitenkin toisella ja kolmannellakin hakukerralla valmennuskurssin, sillä koin, että niistä oli kuitenkin niin suuri hyöty hakuprosessin aikana. Toisella kerralla minulla oli sama valmennuskurssi kuin ensimmäisenä vuotena, mutta kolmannella hakukerralla minulla oli hieman erilainen, tiiviimpi valmennuskurssi. Toisella ja kolmannella kerralla koin hyödylliseksi valmennuskurssin tarjoamat tehtävät ja harjoituskokeet sekä pääsykoekirjoista pidetyt luennot.

Valmennuskurssilta tehtäviä ja harjoituskokeita, mitä ei saa muualta

Harjoituskokeita tai tehtäviä ei ole helppo saada muualta kuin valmennuskursseilta, ja niiden tekeminen itse on työlästä ja aikaa vievää, vaikkakin varmasti opettavaista. Erityisen tärkeänä pidin kuitenkin sitä, että harjoituskokeet myös pisteytettiin ja mallivastaukset sai itselle, joten niistä pystyi oppimaan helposti ja samalla seuraamaan omaa osaamista ja oppimista. Myös tehtävistä löytyi mallivastaukset, joten niiden tarkastaminen itse oli nopeaa ja kätevää.

Luento-opetus oli siinä mielessä hyödyllistä, että opettajat osaavat selittää vaikeat asiat ymmärrettävällä tavalla, ja heiltä pystyi kysymään asioista, joita ei ymmärtänyt itse. Luento-opetus on muutenkin hyvä tapa oppia muiden opiskelutekniikoiden rinnalla, kun lukuaika on niin lyhyt. Opettajat antoivat myös vinkkejä pääsykokeeseen sekä pääsykoetilanteeseen, jotka olivat ainakin itselleni erittäin hyödyllisiä.

Kokonaisuudessaan koin itse valmennuskurssit erittäin hyödyllisiksi. Varsinkin ensimmäisellä hakukerralla olisin ollut aivan hukassa ilman valmennuskurssia. Varmasti ilman valmennuskurssiakin voi pärjätä, mutta kyllä siitä on joka tapauksessa iso hyöty.

 

Eezy Valmennuskeskus on Suomen suurin ja tunnetuin lukioiden, yliopistojen ja AMK-valmennuskurssien järjestäjä. Jopa 98 % kurssilaisistamme suosittelisi meitä kaverilleen ja lisäksi sisäänpääsytilastomme ovat useilla aloilla markkinoiden parhaimmat. Esimerkiksi vuonna 2021 kursseiltamme pääsi peräti 850 opiskelijaa haluamaansa ammattikorkeakouluun – se on enemmän, kuin kellään muulla toimijalla! Kurssiemme tehokkuus perustuu ammattitaitoisiin opettajiin ja henkilökuntaan, joiden osaaminen on huippuluokkaa. 

Riina S

Hei! Olen 21-vuotias ensimmäisen vuoden oikeustieteen opiskelija Helsingin yliopistossa. Asun Hyvinkäällä ja vapaa-ajalla pelaan ringetteä Tuusulassa SM-tasolla. Kerron täällä blogissani kokemuksiani opiskelusta oikiksessa sekä oikikseen hakemisesta. Tule seuraamaan matkaani! Minulla on myös opiskelutili instagramissa, jossa päivittelen opiskeluarkeani tarkemmin.

Instagram: @riinastudieslaw