Tenttiviikon todellisuus

Oikis, se suuri ja mahtava. Mitä se pitää sisällään. No tietysti kursseja, tenttikirjojen lukemista ja itse tenttejä sekä kaikkea sitä, josta olen jo aikaisemmin kirjoittanut.

Kerron teille seuraavaksi yhdestä oikkarin opiskelujen tärkeimmästä aikavälistä. Ajanjaksosta, joka konkreettisemmin tarkoittaa ”viikkoa ennen tenttiä ”.

Mitä oikkarin elämässä tapahtuu, kun on enää viikko tenttiin.

Tämä on viikko, jolloin jokainen oikkari vihdoin terästäytyy.

Tämä on se viikko, jolloin oikkarit varmistavat saavansa nopat kotiin ja jonka perusteella hinataan arvosanoja vielä pari pykälää paremmaksi.

Viikko ennen suuren kurssikokonaisuuden tenttiä, nämä samaiset kaverit vihdoin kömpivät Kaisa-kirjastoon pänttäämään ja myös Porthanian lähikahvilat myyvät eniten take a away –kahveja, yleensä sitä suuri kokoisinta.

Tällöin opiskelijan lukunopeus virittäytyy uskomattomiin nopeuksiin ja oppiminen on huipussaan.

No ehkä tämä ei kuitenkaan vastaa täysin todellisuutta.

Tenttialueet ovat niin laajoja, ettei niistä varmaankaan ihan viikon lukemisella selviä. Takana on myös useita luentoja ja ryhmätöitä. Huonon tuurin tai huonosti luodun aikataulun seurauksena myös uupumus voi sattua juuri tämän tärkeän viikon kohdalle. Haluankin myös tässä yhteydessä muistuttaa, miten tärkeää on luoda aikataulu ja toimiva sellainen.

Tästä johtuen oma taktiikkani tällä viimeisellä viikolla on kerrata luentodiat ja niihin tekemäni muistiinpanot. Yleensä luennoitsijat myös painottavat joitain tiettyjä asioita luennoillaan, jolloin ne kannattaa laittaa ylös ja kerrata tärppeinä tenttiin. Vanhat pääsykoekirjat ovat myös oiva apu kertaamiseen. Niihin on yleensä tiivistetty sopivasti, lähes tuhat sivuisten tenttikirjojen, pääkohdat. Ne lukaisen läpi vielä viimeisinä päivinä ennen tenttiä.

Näin ollen viikko ennen tenttiä, päivät ovat tiukasti aikataulutettu lukemiselle, tällöin kuitenkin keskittyminen on lähinnä pääkohdissa, tärpeissä ja kertaamisessa.

Päivä ennen tenttiä rauhoitan tilanteen samaan tapaan kuin pääsykoekeväänä. Syön hyvin, nukun pitkät yöunet ja menen hyvin levänneenä tenttiin. Tätä suosittelen lämpimästi myös pääsykokesiin, eli siihen oikiksen haastavimpaan tenttiin, osallistuessanne.

Mukavaa viikkoa kaikille! :)

-Taija-Maija

 

Muita blogipostauksia

  • Oikeustiede
  • Riina

Lepo ja armollisuus opiskelussa

Nyt kun vuosi on vaihtunut, ja monella on varmasti kaikenlaisia tavoitteita sekä uudenvuoden lupauksia tulevalle vuodelle. Kevään yhteishaku ja pääsykokeet lähestyvät...

Lue lisää
  • Oikeustiede
  • Riina

Vuosi 2021 pähkinänkuoressa

Vuoteen 2021 mahtui ainakin paljon opiskelua, jos ei muuta. Korona rajoitti vuonna 2021 paljon muita asioita elämässä. Lisäksi se on rajoittanut lähiopetusta, jonka vuoksi koko...

Lue lisää
  • Oikeustiede
  • Riina

Mitä hyötyä valmennuskurssista on?

Valmennuskurssi on yksi osa pääsykokeeseen valmistautumista. Valmennuskurssihan ei ole pakollinen osa valmistautumista, mutta erityisesti oikiksen kohdalla suosittelen sitä, jos sellaisen...

Lue lisää
  • Oikeustiede
  • Riina

Miten opiskelen tentteihin?

Nyt kun syyslukukauden viimeinen tentti on ohi, haluan avata hieman sitä kuuluisaa tentteihin opiskelua. Tentteihin opiskelu oikiksessa eroaa todella paljon varmasti monesta muusta koulusta ja erityisesti...

Lue lisää
  • Oikeustiede
  • Riina

Oikisopiskelijan tavallinen opiskelupäivä

Opiskelu oikeustieteellisesti tiedekunnassa eroaa varmasti monesta muusta tiedekunnasta sekä varsinkin esimerkiksi lukio ja ammattikorkeakouluopiskelusta. Esittelen nyt kaksi erilaista koulu/opiskelupäivääni...

Lue lisää