• Oikeustiede
  • Taija-Maija Korhonen

Hei!

Haluatko oikikseen?

Oletko ensimmäistä kertaa pyrkivä hakija vai onko sinulla hakukertoja takana jo useampia? Oletko jo ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa opiskeleva alanvaihtaja vai kenties ammattikoulutaustainen hakija?

Mietitkö, uskallatko hakea oikeustieteelliseen vai oletko jo tehnyt hakupäätöksen, mutta haluaisit lisää neuvoja onnistuneeseen hakukevääseen?

Tulen kirjoittamaan oikeustiedeblogia teitä kaikkia varten. Tulen käsittelemään teitä askarruttavia aiheita hakemisesta ja opiskelusta sekä kertomaan, millaista on opiskella oikeustieteellisessä.

Heräsikö kiinnostuksesi?

Olen Helsingin yliopiston ensimmäisen vuoden oikkari eli ”phuksi”. Opintoja minulla on kuitenkin jo takana runsaasti ja fuksiriennoissakin olen ehtinyt onnistuneesti olla läsnä.

Hakukertoja minulle ehti kertyä kauniit neljä. Näiden neljän hakukevääni aikana ehdin lukea ulkoa kokonaiset 12 pääsykoekirjaa. Näistä kaikista muistan valitettavasti vieläkin liikaa ulkoa.

Haluatko kuitenkin Sinä onnistua ensimmäisellä (tai seuraavalla) kerrallasi?

Näiden hakukertojeni aikana olen ehtinyt luulla onnistuvani ja epäonnistua, yrittää onnistua ja lopulta olla siitä aivan varma. Varma, että tulen onnistumaan valintakokeessa, varma valinnasta ja varma pääsystä tähän suureen ja mahtavaan tiedekuntaan, pyrkiessäni sinne yhdessä näiden 2875 muun Helsinkiin hakeneen kanssa. Hakukertojeni aikana ehdin erehtyä, opetella ja lopulta oppia opiskelemaan tehokkaasti, luomaan onnistuneet aikataulut ja ottamaan huomioon sen mikä on oleellista kokeeseen valmistautumisessa.

Tässäpä teille hieman ensimakua siitä, mitä tämä oikeustiedeblogi tulee jatkossa pitämään sisällään ja millaisiin aihealueisiin yritän jakaa toimivia ratkaisuja. Tulen myös kertomaan lisää itsestäni ja omista kokemuksistani niin hakuprosessista ja valmennuskurssista kuin myös opiskelusta oikeustieteellisessä.

-Taija-Maija

 

Muita blogipostauksia

  • Oikeustiede
  • Aleksi

Ohi on!

Kävitkö jo tekemässä pääsykokeen? Ai et?! No tule takasin sitten, kun olet sen tehnyt. Joko suoriuduit pääsykokeesta? Ai suoriuduit vai? No hyvä, sitten voit...

Lue lisää
  • Oikeustiede
  • Anniina ja Iida

Viime hetken vinkit pääsykokeeseen

Loppu häämöttää! Ylihuomenna on aika osoittaa, että juuri sinä ansaitset paikkasi tiedekunnassa. Me tiedämme, että viimeiset päivät ennen koetta ja...

Lue lisää
  • Oikeustiede
  • Aleksi

Wappua ilmassa

Pian on jo toukokuu ja lukuajastakin mennyt puolet, eli nyt on oiva aika lyödä pökköä pesään ja alkaa pikkuhiljaa lisäämään päivittäistä...

Lue lisää
  • Oikeustiede
  • Karoliina

Viimeinen päivä ennen valintakoetta

Kevään kova rutistus alkaa olla paketissa. Monet ovat kyselleet meiltä tutoreilta vinkkejä siihen, mitä viimeisenä päivänä ennen koetta kannattaa tehdä. Suosittelen...

Lue lisää