• Oikeustiede
  • Valmennuskeskus

Hakuaika yliopistoihin ja korkeakouluihin alkoi tänään. Yliopistoissa ja korkeakouluissa on siirrytty yhteiseen sähköiseen hakujärjestelmään, joka löytyy osoitteesta www.opintopolku.fi. Enää ei siis tarvitse toimittaa papereita yliopiston hakijapalveluun, kuten ennen vanhaan. Hakuaika jatkuu huhtikuulle, tarkemmin 12.4. klo 16.15 asti. Kuten aiemmin kirjoitinkin, tämä määräaika on ehdoton, eikä myöhästyneitä hakemuksia huomioida. Pidä siis huoli, ettei pyrkiminen tyssää jo ennen alkamistaan!

Nyt on siis aika toimia ja laittaa hakemukset sisään. Hakemus kannattaa tehdä ajoissa, sillä sen jälkeen on yksi stressitekijä vähemmän, ja voi keskittyä täysillä tulevaan koitokseen. Hakemuksen tekemisen jälkeen on syytä muistaa, että oikeustieteellisen tiedekunnan pääsykokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua.

Hakemus on syytä tehdä ajoissa myös muista syistä kuin mielenrauhan säilyttämisen kannalta. Ensinnäkin sähköisiin järjestelmiin liittyy aina riskinsä. On todennäköistä, että hakupalvelussa on runsaahkosti muitakin käyttäjiä juuri hakuajan viime hetkillä, eikä ole lainkaan mahdotonta, että koko järjestelmä päättää kaatua juuri viime minuuteilla.

Hakemuksen teko kannattaa aloittaa siis huomattavasti aiemmin kuin tiistaina 12. huhtikuuta klo 16.13. Vaikka järjestelmä toimisikin, Murphyn laki pitää huolen siitä, että vähintään nettiyhteydessä on vikaa, tietokone päättää irtisanoutua lopullisesti palveluksesta tai kuumaa kahvia kaatuu sormille niin, ettei kirjoittaminen onnistu.

Vaikka hakujärjestelmä onkin suhteellisen helppokäyttöinen, on hakemus tekemiselle varattava riittävästi aikaa ja se on tehtävä huolellisesti. Hakujärjestelmässä on selkeät ohjeet, mutta ennen hakemuksen tekemistä hakijan on selvitettävä hakukohteet.

Vaikka hakujärjestelmää voidaankin pitää luotettavana, on tärkeää että voit tulostaa hakemuksesi tai sen lähettämisen jälkeen saadun vahvistuksen. Vanhan paperihaun aikaan tämä oli erityisen tärkeää, mutta edelleen tulevan juristin on hyvä tottua alusta alkaen siihen, että asiakirjojen toimittamisesta on tärkeää saada vastaanottokuittaus.

Vastaanottokuittaus on tärkeä dokumentti juristin työssä, sillä se on todiste hakemuksen (tai ylipäänsä asiakirjan) perillemenosta. Vastaanottokuittauksen kanssa voi olla varma siitä, että paperit ovat menneet perille ja hakeminen sujuu asianmukaisesti. Vastuu papereista siirtyy siis vastaanottajalle.

Kun ihmiset tekevät, myös virheitä sattuu. Lähes joka vuosi pääsykoetilaisuudessa osallistujalistoista puuttuu nimiä. Pääsykoejännityksessä voi olla kohtalokasta, jos oma nimi puuttuukin listasta. Keskittyminen vähintäänkin herpaantuu, mikä ei ainakaan edesauta pääsykoemenestystä.

Vaikka hakemuksen katoaminen bittiavaruuteen onkin melko epätodennäköistä, ei siitäkään tarvitse huolehtia, jos vastaanottokuittaus on mukana pääsykokeeseen mennessä.

Muita blogipostauksia

  • Oikeustiede
  • Aleksi

Ohi on!

Kävitkö jo tekemässä pääsykokeen? Ai et?! No tule takasin sitten, kun olet sen tehnyt. Joko suoriuduit pääsykokeesta? Ai suoriuduit vai? No hyvä, sitten voit...

Lue lisää
  • Oikeustiede
  • Anniina ja Iida

Viime hetken vinkit pääsykokeeseen

Loppu häämöttää! Ylihuomenna on aika osoittaa, että juuri sinä ansaitset paikkasi tiedekunnassa. Me tiedämme, että viimeiset päivät ennen koetta ja...

Lue lisää
  • Oikeustiede
  • Aleksi

Wappua ilmassa

Pian on jo toukokuu ja lukuajastakin mennyt puolet, eli nyt on oiva aika lyödä pökköä pesään ja alkaa pikkuhiljaa lisäämään päivittäistä...

Lue lisää
  • Oikeustiede
  • Karoliina

Viimeinen päivä ennen valintakoetta

Kevään kova rutistus alkaa olla paketissa. Monet ovat kyselleet meiltä tutoreilta vinkkejä siihen, mitä viimeisenä päivänä ennen koetta kannattaa tehdä. Suosittelen...

Lue lisää