• Oikeustiede
  • Valmennuskeskus

Näin syysiltojen pimentyessä oma fuksisyksy muistuu mieleen hauskana ja tapahtumarikkaana. Varmasti se sitä olikin, ja välillä tulee mieleen, että voisiko sen kokea uudelleen. Toisaalta tässä tilanteessa ei tarvittaisi edes fuksisyksyä, vaan mikä tahansa voittaisi arvonlisäverotuksen kiemuroihin perehtymisen.

Fuksisyksyn voi kuitenkin viettää monella tapaa, eikä kaikille sovi jatkuva bileissä juokseminen. Eihän siinäkään toki mitään vikaa ole, jos oma henkilökohtainen opintopistekertymä ei ole pääprioriteettina. Opiskelemaan ehtii kyllä myöhemminkin.

Mutta entä jos jo nyt kiinnostaisi saada opintoja reilusti eteenpäin, kun syksyn perusopinnot ovat kuitenkin enemmän tai vähemmän vasemmalla kädellä hoidettavissa?

Jos opinnoista haluaa selvitä nopeasti tai muuten vaan haluaa heti ryhtyä opiskelemaan tosissaan, on syytä ensin vilkaista omien pääsykoekirjojen kansia. Helsingin oikiksessa pääsykoekirjat olivat keväällä 2011 hallinto-oikeudesta, eurooppaoikeudesta ja osakeyhtiöoikeudesta. Helpoin tapa päästä opinnoissa vauhtiin on luonnollisesti aloittaa jo pääsykokeissa tutuiksi tulleista oikeudenaloista.

Kannattaa siis aloittaa tutuilla aiheilla. Vaikka tiedekunnan proffat mielellään muuta väittävätkin, pääsykoekirjojen osaaminen auttaa saman oikeudenalan aineopintotentissä valtavasti. Esimerkiksi hallinto-oikeudessa Helsingin pääsykoekirja on lähes suora copy-paste yhdestä tutkintovaatimusten kirjasta. Koska pääsykoekirja on kuitenkin luettu useita kertoja, on se suoraan pois tenttiin valmistautumisesta.

Voinkin suositella lämpimästi Helsingin oikiksen fukseille erityisesti hallinto-oikeuden suorittamista. Toki kymmenen opintopisteen aineopintotentissä on kyse paljon muustakin kuin yhdestä kirjasta, mutta kun hallinto-oikeuden periaatteet ovat hallussa, avautuvat ne muutkin tenttikirjat huomattavasti helpommin. Suoritin itse aikanaan hallinto-oikeuden heti ensimmäisenä aineopintotenttinä, kun olin sitä pääsykokeisiin keväällä lukenut. Eikä arvosana ollut mikään huono…

Toinen perehtymisen arvoinen opintokokonaisuus on eurooppaoikeus. Myös eurooppaoikeuden pääsykoekirja oli lyhennelty copy-paste yhdestä tenttikirjasta. Eurooppaoikeus on kuitenkin tenttinä huomattavasti vaikeampi kuin hallinto-oikeus, joten tentin vaikeudesta ei pidä yllättyä. Eurooppaoikeuden tenttiä pidetään yleisesti ottaen melko vaikeana. Tämä onkin osoitus siitä, että tentin opintopistemäärä ei suoraan kerro sen vaikeustasoa.

Osakeyhtiöoikeus on tiedekunnassa osa kauppaoikeuden opintokokonaisuutta. Se on opintoputken mukaan ensimmäisen vuoden keväällä, mutta sen kanssa ei ole syytä kiirehtiä, sillä kauppaoikeuden tentti koostuu neljästä osa-alueesta (yhteisöoikeus, markkinaoikeus, immateriaalioikeus, kuluttajaoikeus), joista osakeyhtiöoikeus sisältyy suoranaisesti vain yhteisöoikeuteen.

Kannattaa siis ottaa hyöty irti pääsykoekevään opinnoista. Vaikka pääsykokeella ei itsessään enää opiskelupaikan saamisen jälkeen olekaan merkitystä, ovat keväällä opitut asiat täysin relevantteja myöhemmissä opinnoissa. Eikä kukaan lue opiskellessa tenttikirjoja yhtä montaa kertaa kuin pääsykoekirjoja.

Muita blogipostauksia

  • Oikeustiede
  • Aleksi

Ohi on!

Kävitkö jo tekemässä pääsykokeen? Ai et?! No tule takasin sitten, kun olet sen tehnyt. Joko suoriuduit pääsykokeesta? Ai suoriuduit vai? No hyvä, sitten voit...

Lue lisää
  • Oikeustiede
  • Anniina ja Iida

Viime hetken vinkit pääsykokeeseen

Loppu häämöttää! Ylihuomenna on aika osoittaa, että juuri sinä ansaitset paikkasi tiedekunnassa. Me tiedämme, että viimeiset päivät ennen koetta ja...

Lue lisää
  • Oikeustiede
  • Aleksi

Wappua ilmassa

Pian on jo toukokuu ja lukuajastakin mennyt puolet, eli nyt on oiva aika lyödä pökköä pesään ja alkaa pikkuhiljaa lisäämään päivittäistä...

Lue lisää
  • Oikeustiede
  • Karoliina

Viimeinen päivä ennen valintakoetta

Kevään kova rutistus alkaa olla paketissa. Monet ovat kyselleet meiltä tutoreilta vinkkejä siihen, mitä viimeisenä päivänä ennen koetta kannattaa tehdä. Suosittelen...

Lue lisää