No niin, tässä ne nyt sitten ovat, Helsingin pääsykoekirjatiedot keväälle 2012, jotka tiedekunta julkisti aivan hetki sitten:

1) Ari Hirvonen: Oikeuden ja lainkäytön teoria.

2) Tuomas Hupli: Siviiliprosessin laillisuustakeita.

3) Urpo Kangas: Perhe- ja perintöoikeuden alkeet.

Kirjat ilmestyvät painosta 3.4.2012. Lisätietoja kirjoista löytyy tiedekunnan sivuilta.

Kirjat voi ostaa pakettina mm. yliopistopainon verkkokaupasta. Kirjojen sivumäärät ovat edellä mainitussa järjestyksessä 215, 170 ja 456 sivua. Tästä voi päätellä kirjojen keskinäistä laajuussuhdetta; eniten tänä keväänä luettavaa aiheuttaa siis perhe- ja perintöoikeus.

Perhe- ja perintöoikeutta onkin jo odoteltu pääsykoekirjaksi. Se on myös sikäli hyvä pääsykoekirjan aihe, että sen osaamisesta on varmasti hyötyä myös aikanaan tiedekunnassa. Lisäksi perhe- ja perintöoikeus on oikeudenala, joka koskettaa jokaista ihmistä jossain elämänvaiheessa, ja juristilta kuin juristilta odotetaan ainakin perustason tietämystä siitä, vaikka varsinaisessa työssään sen kanssa ei olisikaan tekemisissä.

Prosessioikeus on myös ollut muutaman vuoden sivussa pääsykoekirjallisuudesta. Halvimmasta hinnasta ja nimestä päätellen tämä kirja ei keskity laajasti prosessioikeuden eri osa-alueisiin, vaan nimenomaisesti siviiliprosessiin, ja sen laillisuuteen. Tässä on syytä avata prosessioikeuden käsitettä nopeasti. Prosessioikeudella tarkoitetaan oikeudenalaa, joka käsittelee oikeudenkäyntiä. Prosessioikeus jakautuu rikos- ja siviiliprosessiin. Siviiliprosessilla tarkoitetaan siten riita-asioiden oikeudenkäyntiä ja toisaalta hakemusasioiden käsittelyä yleisessä tuomioistuimessa.

Ja sitten sokerina pohjalla oikeusteoria. Tämän kirjan sisällöstä voi heittää vain villejä arvauksia. Joka tapauksessa tämä oikeudenala on kaikista vähiten konkreettinen, ja siten saattaa olla myös vaikein. Paljon lepää sen varassa, mitä asioita kirjassa käsitellään, ja toisaalta miten.

Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen ja runsas (yli 800 sivua) kattaus on siis luvassa tänä vuonna. Vaikuttaa siltä, etteivät pyrkijät pääse helpolla tänäkään vuonna. Kirjojen oikea laajuus ja keskinäinen vaikeusaste nähdään tosin vasta niiden ilmestyttyä.

Muita blogipostauksia

  • Oikeustiede
  • Aleksi

Ohi on!

Kävitkö jo tekemässä pääsykokeen? Ai et?! No tule takasin sitten, kun olet sen tehnyt. Joko suoriuduit pääsykokeesta? Ai suoriuduit vai? No hyvä, sitten voit...

Lue lisää
  • Oikeustiede
  • Anniina ja Iida

Viime hetken vinkit pääsykokeeseen

Loppu häämöttää! Ylihuomenna on aika osoittaa, että juuri sinä ansaitset paikkasi tiedekunnassa. Me tiedämme, että viimeiset päivät ennen koetta ja...

Lue lisää
  • Oikeustiede
  • Aleksi

Wappua ilmassa

Pian on jo toukokuu ja lukuajastakin mennyt puolet, eli nyt on oiva aika lyödä pökköä pesään ja alkaa pikkuhiljaa lisäämään päivittäistä...

Lue lisää
  • Oikeustiede
  • Karoliina

Viimeinen päivä ennen valintakoetta

Kevään kova rutistus alkaa olla paketissa. Monet ovat kyselleet meiltä tutoreilta vinkkejä siihen, mitä viimeisenä päivänä ennen koetta kannattaa tehdä. Suosittelen...

Lue lisää