Alle viikko pääsykokeeseen! Tämä on se hetki, johon olet koko kevään valmistautunut. Tilanne, joka on vallannut kaikki ajatuksesi. Miten siihen pitäisi suhtautua? Käyn nyt kanssasi läpi keskiviikkoa 25.5 ja sitä, miten silloin kannattaa toimia.

On keskiviikkoaamu. Heräät virkeänä, sillä olet nukkunut vähintään 8 tuntia viime yönä ja kerännyt energiaa koetta varten. Syöt rauhassa aamupalan, ja vaikka se onkin todella haastavaa, yrität olla ajattelematta koetta tai kirjojen asioita. Tänään et enää avaa kirjoja, muuten vain sekoitat pääsi. Olet kyllä kevään aikana oppinut sen, mitä tulet pääsykoekirjoista oppimaan.

Aamupäivällä hoidat asiat koetta varten kuntoon. Pakkaat mukaan monta kynää, kumin ja muut kirjoitusvälineet, rannekellon siltä varalta, että istut koesalissa sellaisella paikalla, josta ei näe kelloa, korvatulpat ja henkilöllisyystodistuksen(ajokortti/passi). Muista myös nenäliinat ja pienet eväät varmuuden vuoksi sekä vesipullo. Syö vielä lounasta ennen kuin lähdet kokeeseen niin sinun ei tarvitse käyttää aikaa syömiseen siellä.

Olet toivottavasti käynyt katsastamassa koepaikkasi edeltävänä päivänä, jotta varmasti tiedät, mihin mennä. Et tarvitse toista sydänkohtausta päivääsi, pääsykoe aiheuttaa kuitenkin jo yhden ;) Keskiviikkona menet koepaikalla noin 30 min ennen kuin nimenhuuto alkaa. Kun pääset koepaikalla, käy vielä wc:ssa, jotta tähänkään ei kuluisi kallisarvoista koeaikaa. Koepaikalla törmäät muihin pyrkijöihin, jotka ovat luultavasti paniikissa. Huomio: Paniikki tarttuu! Älä mene mukaan koepaikalla vallitsevaan hälinään vaan psyykkaa itseäsi koetta varten. Olet lukenut hyvin, käynyt valmennuskurssin ja harjoitellut kokeiden ja tehtävien tekoa. Selviät kokeesta erittäin hyvin. Tiedekunta ei kysy mitään, mitä ei kirjoissa olisi lukenut.

Kun saat eteesi koepaperin ja luvan aloittaa kokeen, lue ensin kaikki tehtävät kerran läpi (ei kuitenkaan pitkää aineistoa). Tämän jälkeen aloita helpoimmasta tehtävästä, niin että lämmittelet osaamistasi. Tällä välin aivosi prosessoivat muitakin tehtäviä ja keksit niihin kyllä vastaukset. Jos et yhtään tiedä, mitä jossakin kysymyksessä haetaan, lue se moneen kertaan läpi ja alleviivaa merkittävät kohdat. Kirjoita nopeasti vaikka ranskalaisin viivoin kysymyksen alle, mitä tiedä aiheesta ylipäätään. Näin aktivoit aivojasi ja luultavasti tajuat, mitä tehtävässä on haettu. Muista myös, että vaikealta tuntuvat tehtävät ovat vaikeita kaikille. Älä siis riskeeraa aineistomonivalinnoissa vaan vastaa vain kohtiin, joista olet 100% varma. Kokeen aikana seuraa tarkasti kelloa, jotta ehdit vastata kunnolla kaikkiin kysymyksiin. Kokeen lopussa tarkasta vielä monivalintasi ja tehtäväsi niin, että olet varmasti puhunut oikeista henkilöistä A/B, velallinen/velkoja yms.

Kokeen jälkeen olet vapaa! Kesäloma alkaa! Palkitse itsesi jotenkin, olet tehnyt valtavan työn kevään aikana. Vietä aikaa läheistesi kanssa. Älä mieti enää pääsykoetta, sillä sen jälkeen kun olet palauttanut vastauspaperit, mitään ei ole enää tehtävissä. Kyllä tiedekunta ilmoittaa, kuinka on käynyt. Sinun ei tarvitse enää miettiä vastauksiasi.

Lopuksi haluan vielä kiittää kaikkia kurssilaisia mahtavasta osallistumisesta kurssilla ja toivottaa valtavasti onnea kokeeseen! Toivottavasti nähdään ensi syksyllä Porthaniassa!

Toivoa täynnä,

Cecilia

 

Muita blogipostauksia

  • Oikeustiede
  • Aleksi

Ohi on!

Kävitkö jo tekemässä pääsykokeen? Ai et?! No tule takasin sitten, kun olet sen tehnyt. Joko suoriuduit pääsykokeesta? Ai suoriuduit vai? No hyvä, sitten voit...

Lue lisää
  • Oikeustiede
  • Anniina ja Iida

Viime hetken vinkit pääsykokeeseen

Loppu häämöttää! Ylihuomenna on aika osoittaa, että juuri sinä ansaitset paikkasi tiedekunnassa. Me tiedämme, että viimeiset päivät ennen koetta ja...

Lue lisää
  • Oikeustiede
  • Aleksi

Wappua ilmassa

Pian on jo toukokuu ja lukuajastakin mennyt puolet, eli nyt on oiva aika lyödä pökköä pesään ja alkaa pikkuhiljaa lisäämään päivittäistä...

Lue lisää
  • Oikeustiede
  • Karoliina

Viimeinen päivä ennen valintakoetta

Kevään kova rutistus alkaa olla paketissa. Monet ovat kyselleet meiltä tutoreilta vinkkejä siihen, mitä viimeisenä päivänä ennen koetta kannattaa tehdä. Suosittelen...

Lue lisää