Nyt on tullut se hetki kun pääsykokeeseen on enää niin vähän aikaa jäljellä, että on ajankohtaista alkaa puhua loppukertauksen merkityksestä ja toteuttamisesta. Toki olet luultavasti kerrannut kevään mittaan lukiessasi kirjoja ja tällä tavoin maksimoinut oppimiskokemuksesi jokaiselta päivältä, mutta loppukertaus täytyy silti erottaa tästä ”normaalista” kertauksesta.

Mitä loppukertaus on?

Loppukertaus on vaihe, jossa käyt kaikki kirjat muutamaan kertaan nopeasti läpi, jotta saat kirjojen asiat pintamuistiisi pääsykoetta varten.

Miten loppukertaus tehdään ja mitä se sisältää?

Loppukertaukseen sisältyvät ensiksi valmennuskurssin vapaaehtoiset kertauspäivät viimeisenä viikonloppuna ennen pääsykoetta. Nämä kertauspäivät ovat vapaaehtoiset, ja osallistuminen kannattaa harkita oman tarpeen mukaan. Mistä hyödyt eniten: omasta vai toisten ohjaamasta kertauksesta?

Kertauspäivillä on aluksi tutorien ohjaama kertausosio ja sen jälkeen jokainen opettaja pitää  kertauksen omasta kirjastaan. Kertauspäivien hyöty on, että ehdit vielä kysyä viimeiset mieleentulevat kysymykset opettajilta tai tutoreilta. Lisäksi, jos olet helposti panikoivaa sorttia etkä ehkä tiedä, miten parhaiten kertaisit kotona, ovat kertauspäivät varma ratkaisu ongelmaan. Myös omaa jaksamista on hyvä kuunnella; jos olet hyvin väsynyt lukemisesta etkä tiedä, kuinka paljon saat irti omasta kertauksestasi, kannattaa säästää omia voimia ja osallistua kertauspäiville.

Jos taas olet itsenäisempi lukija ja sinulla on selvä suunnitelma, kuinka aiot toteuttaa kertauksen, on täysin hyvä päätös myös jäädä kotiin ja kerrata itse. Mieti, mistä sinulle on ollut kurssin ja kevään aikana hyötyä ja päätä etenemissuunnitelmasi myös näille viimeisille päiville.

Päätit sitten mennä kertauspäiville tai et, seuraavaa vaihetta suosittelen erittäin painokkaasti kaikille kurssilaisille. Viimeiset päivät ovat nimittäin sitä varten, että ”juokset” kirjat läpi: peität otsikon kirjasta, mietit nopeasti mielessäsi kappaleen sisällön ja silmäilet pääkohdat kappaleesta tämän jälkeen (alleviivauksia, marginaalimuistiinpanoja yms). Käy tällä tavalla kaikki kirjat läpi. Tässä vaiheessa etenet monta kirjaa päivässä, jotta saat kaikki asiat pintamuistiisi. Vertailukohdan vuoksi voin kertoa, että itse etenin tuolloin 1,5-2 kirjaa päivässä.

Loppukertauksen ajankohta

Itse aloitin loppukertausvaiheen noin puoli viikkoa ennen pääsykoetta. Loppukertauksen voi oman tuntuman mukaan aloittaa viikkoa-puolta viikkoa koetta aikaisemmin, puoli viikkoa on vähimmäisaika, mikä tälle vaiheelle on varattava. Vaiheen pituuteen vaikuttaa myös se, kuinka kattavasti olet kerrannut lukemisen aikana. Vaihe päättyy tiistai 24.5 iltaan, keskiviikkona ennen pääsykoetta ei enää kannata avata kirjoja tai yrittää lukea.

Loppukertaus voi joillekin kuulostaa turhalta, mutta se on TEHTÄVÄ. Sen avulla aktivoit kirjojen asiat vielä kerran päässäsi ennen viimeistä koitosta. Vaikka kesäiset säät houkuttelevatkin, jaksa vielä hetki. Muutaman viikon päästä pääset kokeen jälkeen palkitsemaan itsesi yliopiston lähistöllä sijaitsevalta Senaatintorin jäätelökioskilta ostamallasi palkintojäätelöllä. Siitä alkaa kesälomasi, mutta siihen asti panosta täysillä! Nyt ei ole oikea aika luovuttaa!

 

Kohta jo rannalla kirjaston sijasta :D

Aurinkoisin tsemppiterveisin,

Cecilia

Muita blogipostauksia

  • Oikeustiede
  • Aleksi

Ohi on!

Kävitkö jo tekemässä pääsykokeen? Ai et?! No tule takasin sitten, kun olet sen tehnyt. Joko suoriuduit pääsykokeesta? Ai suoriuduit vai? No hyvä, sitten voit...

Lue lisää
  • Oikeustiede
  • Anniina ja Iida

Viime hetken vinkit pääsykokeeseen

Loppu häämöttää! Ylihuomenna on aika osoittaa, että juuri sinä ansaitset paikkasi tiedekunnassa. Me tiedämme, että viimeiset päivät ennen koetta ja...

Lue lisää
  • Oikeustiede
  • Aleksi

Wappua ilmassa

Pian on jo toukokuu ja lukuajastakin mennyt puolet, eli nyt on oiva aika lyödä pökköä pesään ja alkaa pikkuhiljaa lisäämään päivittäistä...

Lue lisää
  • Oikeustiede
  • Karoliina

Viimeinen päivä ennen valintakoetta

Kevään kova rutistus alkaa olla paketissa. Monet ovat kyselleet meiltä tutoreilta vinkkejä siihen, mitä viimeisenä päivänä ennen koetta kannattaa tehdä. Suosittelen...

Lue lisää