Olen Meeri, 18-vuotias lukiolainen. Haen yleislääketieteelliseen yliopistoon kevään 2022 yhteishaussa. Ensisijaisena pyrkimyksenäni on saada opiskelupaikka todistusvalinnalla, mutta varaudun myös pääsykokeisiin. Osallistun valmennuskeskuksen Abi Kemia Koti 2021-2022, sekä Lääkis Online tammikuu 2022 -kursseille.

Valmistun lukiosta keväällä 2022, joten tämä on ensimmäinen kertani, kun haen korkeakouluun. Olin peruskoulussa luonnontieteitä ja matematiikkaa painottavalla luokalla ja olenkin aina ollut hyvä luma-aineissa. Olen sosiaalinen ja haluan työskennellä ihmisten kanssa, mutta kuitenkin haastaa itseäni ja käyttää tietoa laajasti. Siksi ajattelenkin lääkärin ammatin sopivan minulle hyvin ja tuovan työelämästä niitä puolia, joita haluankin.

Haen ensisijaisesti todistusvalinnalla ja ensimmäiset ylioppilaskirjoitukseni ovat tänä syksynä. Syksyllä edessä on kemian, biologian, sekä ruotsin ylioppilaskirjoitukset. Keväällä urakka täydentyy vielä matematiikalla, fysiikalla, äidinkielellä, sekä mahdollisesti englannilla. Olen aina pärjännyt hyvin koulussa ja kirjoittamistani aineista arvosanani ovat lähinnä ysejä ja kymppejä. Ylioppilaskirjoituksissa tavoitearvosanani suurimmassa osassa aineita on laudatur.

Syksyn ylioppilaskirjoituksiin aloin lukea heti kesäloman alettua, mutta juhannuksen tienoilla pidin lukemisesta taukoa. Olen myös kesätöissä, mutta koen, että opiskelulle jää silti mukavasti aikaa. Kirjoituksiin lukeminen on osoittautunut yllättävän kevyeksi, sillä olen kurssien aikana opiskellut asiat kunnolla, eikä minun siksi tarvitse kuin lähinnä kerrata asiat. En ole tehnyt itselleni muuta lukusuunnitelmaa, kuin asettanut tavoitteita opiskelulle. Koen tavoitteiden olevan minulle hyvä tapa edetä, sillä ne eivät sido opiskelemaan tietyllä tavalla, vaan pystyn opiskelemaan fiiliksen mukaan.

Uskon, että hakuprosessissa haastavinta on kaikkien elämän osa-alueiden yhteen sulauttaminen. Lukiossa käyminen vie runsaasti aikaa, ja siksi onkin välillä hankalaa löytää aikaa opiskelulle. Lääkikseen pääseminen ei ole helppoa, ja siksi sitä varten tarvitseekin tehdä valtava luku-urakka. Uskon kuitenkin, että motivaatiolla ja sinnikkyydellä pääsen pitkälle.

 

Seuraa Instagramissa Meerin matkaa lääkikseen!

Lääkiksen valmennustestaajat

Tässä blogisarjassa lääketieteen valmennustestaajat esittäytyvät ja kertovat omasta hakuprosessistaan. Blogikirjoitukset tarjoavat vertaistukea ja aitoja kokemuksia lääkiksen hakuprosessista.

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Lääkishaun aikataulutus

Olen monesti kuullut, kuinka pääsykokeeseen valmistautumista rinnastetaan maratoniin. Vertauksessa on perää, sillä kuten maratonissa myös pääsykoeluvussa on osattava...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Palautuminen ja tauottaminen

Pääsykoevalmistautuminen lääketieelliseen on kovan urakan takana ja vaatii paljon toistoja sekä pitkäjänteisyyttä. Asioiden kertaamisella sekä tehtävien...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Joululoma

Nyt reilun viikon joululomalla olleena ajattelin tulla muistuttamaan levon tärkeydestä. En usko, että siitä voi puhua tarpeeksi tällaisissa urakoissa. Voin suoraan myöntää...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Syksyn viimeiset tentit ja joululoma

Jotenkin se pitkä ja rankka syksy tuli ja meni, ja nyt ollaan jo joululomalla. Pakko myöntää, että vaikka viimeinen jakso olikin mielenkiintoinen ja todella hyödyllinen, oli...

Lue lisää