Tällä viikolla mulla oli yleislääketieteen viikko, eli pari päivää terveyskeskusarkea. Jep, ihan keskellä kirurgian kurssia ilman muuta kontekstia. Oli alkuun hiukkasen hankalaa asennoitua taas ihan erilaiseen lääketieteen osa-alueeseen, mutta hyvinhän se sujui.

Mulla opetus oli Porissa, missä en vielä aiemmin ollutkaan hajautetussa opetuksessa ollut. Nyt on kuulu Torni-majoituskin tuttu. Porissa opetusterveyskeskuksessa meidät otti vastaan kaksi ohjaavaa lääkäriä ja opetushoitaja. Lisäksi meidän kanssa oli yksi sairaanhoitaja opiskelija, joka auttoi muun muassa pientoimenpiteissä. 

Näkymät Tornin ikkunasta

Oli aika jännittävää kun kävelimme terveyskeskukseen sisään ja vastaanottohuoneen ovessa oli oma nimi. Eka oma vastaanottohuone! Ensimmäisenä päivänä pidimme vastaanottoja kuitenkin vielä pareittain mikä auttoi laskemaan jännitystä ja tiistaina olikin jo luottavaisempi olo ottaa vastaan omia potilaita yksin. Toki ohjaava lääkäri oli myös aina puhelinsoiton päässä ja paikalla aina vastaanoton lopussa kertaamassa vielä potilaan asiat. Suunnitelma hoidosta laadittiinkin yhdessä ja resepteihin, lähetteisin sun muihin sellaisiin tarvitsimme ohjaavan lääkärin kirjauksen. Muuten vastaanotot kuitenkin hoitui ihan itse haastatellen ja tutkien ja kirjaukset teimme kokonaan itse. Lisäksi kaikilla oli yksi toimenpideaika, joka omalla kohdallani oli rasvaluomien poistoa eli kyretillä rapsuttelua ilman edes tikkien tarvetta.

LK Anna hommissa

Vastaanottoajat olivat meillä ruhtinaalliset 90min, eli kiirettä ei päässyt syntymään ja ehti huolella perehtyä seuraavaan potilaaseen ja mahdollisesti kyseeseen tulevaan hoitoon jo etukäteen. Puheliaampienkin potilaiden saattoi antaa tarinoida vähän pidempään kun ei erityistä hoppua ollut. Tämä oli näin alkuun oikein tervetullutta aikataulun väljyyttä.

Kokonaisuutena jäi ihan hyvä fiilis omista vastaanotoista. Paljon on vielä opittavaa mutta oli todella lohduttavaa huomata kuinka paljon jo osaakin ja miten asiat palautuvat mieleen. Onneksi on myös Terveysportti mistä voi aina kerrata tärkeimmät asiat! Jatkossa vastaanotot ei ehkä jännitä niin paljoa kun on jonkunlainen kokemus alla. Koskaan ei ole valmis mutta aina vähän entistä kertaa valmiimpi. Nyt on hieman kumma fiilis palata takaisin kirurgian maailmaan mutta ihan hyvillä mielin tästä viikosta kuitenkin. Yleislääketieteen pariin palaamme sitten taas ensi vuonna C10:llä.

Anna

Olen 22-vuotias nelosen kandi Turusta. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja mainittavan paljon myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita mun arkielämästä keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelijaelämään. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu :)

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Lääkishaun aikataulutus

Olen monesti kuullut, kuinka pääsykokeeseen valmistautumista rinnastetaan maratoniin. Vertauksessa on perää, sillä kuten maratonissa myös pääsykoeluvussa on osattava...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Palautuminen ja tauottaminen

Pääsykoevalmistautuminen lääketieelliseen on kovan urakan takana ja vaatii paljon toistoja sekä pitkäjänteisyyttä. Asioiden kertaamisella sekä tehtävien...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Joululoma

Nyt reilun viikon joululomalla olleena ajattelin tulla muistuttamaan levon tärkeydestä. En usko, että siitä voi puhua tarpeeksi tällaisissa urakoissa. Voin suoraan myöntää...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Syksyn viimeiset tentit ja joululoma

Jotenkin se pitkä ja rankka syksy tuli ja meni, ja nyt ollaan jo joululomalla. Pakko myöntää, että vaikka viimeinen jakso olikin mielenkiintoinen ja todella hyödyllinen, oli...

Lue lisää