Viimeksi kirjoitin kolmannen vuoden loppumisen tuoreita fiiliksiä ja vähän jo paljastin kesäsuunnitelmianikin. Nyt muutaman päivän Turun kaupungin sairaalassa sisätautiamanuenssina pyörineenä ajattelin vähän avata mitä kesäni pitää sisällään, mitä amanuenssuuri ylipäätään tarkoittaa ja omia ajatuksiani tästä kaikesta.

Kesäni alkaa siis sisätautien amanuenssuurilla Turussa. Tämä tarkoittaa sitä, että olen tutustumassa ja harjoittelemassa lääkärin työtä sisätautien osastolla. Itselläni ei siis ole vielä hoitovastuuta taikka itsenäistä päätäntävaltaa potilaiden asioista. Saa siis rauhassa opetella lääkärin työn tehtäviin ja sairaalan käytäntöihin lääkärin valvonnassa. Käytännössä siis tutustun potilasteksteihin ja mm labratuloksiin, osallistun lääkärin kierrolle ja iltapäivästä saan seurata joitain tutkimuksia kuten sydämen ultraääntä, kirjoittelen potilastekstejä itsekin ja tutkin potilaita. Toimin siis aina lääkärin ohjeistamana ja pääsen kehittämään omia taitojani ilman varsinaista vastuuta. Tässä oppii varmasti todella paljon -etenkin nyt kun loppukeväästä jäi opintojen käytännön puoli kokonaan paperille.

Sisätautien amanuenssuurin, eli manun, jälkeen ehdin viettää juhannusta ja pari viikkoa lomaa ennen kuin suuntaan Kirkkonummelle terveyskeskukseen suorittamaan tk-manua. Siellä amanuenssin työnkuva ei ole kauheasti kummempi kuin sisuksillakaan, mutta työ on terveyskeskukseen sopien enemmän vastaanottopainotteista. Tulen myös olemaan "päivystyksessä" eli kiire vastaanotolla ja pääsen toivon mukaan harjoittamaan muutamia pientoimenpiteitä joita terveyskeskuksessa tehdään. Tämän manun sisältö selviää tarkemmin kuitenkin vasta tuonnempana kun pääsen sinnekin paikan päälle. Odotan sitäkin jo innolla!

Odotan tältä kesältä oppivani todella paljon. Niin sisätauteja, lääketiedettä, lääkärin työtä, sairaalan arkea, potilaiden kohtaamista, erilaisia toimenpiteitä, työarkea, vastuuta kuin epävarmuuttakin. Onhan tämä ensimmäinen kesäni "lääkärin työssä"! Jotain kuulumisia lupaan päivitellä viimeistään loppukesästä kun hommat jo rullaavat.

Ihanaa kesää kaikille! Toivottavasti saamme nauttia auringosta ja lämmöstä paljon! Itse ainakin haaveilen jäätelöstä joen varrella istuskellen :)

                                                                   

Nyt hetkeksi lomalle! B)

Anna

Olen 22-vuotias nelosen kandi Turusta. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja mainittavan paljon myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita mun arkielämästä keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelijaelämään. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu :)

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Lääkishaun aikataulutus

Olen monesti kuullut, kuinka pääsykokeeseen valmistautumista rinnastetaan maratoniin. Vertauksessa on perää, sillä kuten maratonissa myös pääsykoeluvussa on osattava...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Palautuminen ja tauottaminen

Pääsykoevalmistautuminen lääketieelliseen on kovan urakan takana ja vaatii paljon toistoja sekä pitkäjänteisyyttä. Asioiden kertaamisella sekä tehtävien...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Joululoma

Nyt reilun viikon joululomalla olleena ajattelin tulla muistuttamaan levon tärkeydestä. En usko, että siitä voi puhua tarpeeksi tällaisissa urakoissa. Voin suoraan myöntää...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Syksyn viimeiset tentit ja joululoma

Jotenkin se pitkä ja rankka syksy tuli ja meni, ja nyt ollaan jo joululomalla. Pakko myöntää, että vaikka viimeinen jakso olikin mielenkiintoinen ja todella hyödyllinen, oli...

Lue lisää