Viimeksi kirjoitin kolmannen vuoden loppumisen tuoreita fiiliksiä ja vähän jo paljastin kesäsuunnitelmianikin. Nyt muutaman päivän Turun kaupungin sairaalassa sisätautiamanuenssina pyörineenä ajattelin vähän avata mitä kesäni pitää sisällään, mitä amanuenssuuri ylipäätään tarkoittaa ja omia ajatuksiani tästä kaikesta.

Kesäni alkaa siis sisätautien amanuenssuurilla Turussa. Tämä tarkoittaa sitä, että olen tutustumassa ja harjoittelemassa lääkärin työtä sisätautien osastolla. Itselläni ei siis ole vielä hoitovastuuta taikka itsenäistä päätäntävaltaa potilaiden asioista. Saa siis rauhassa opetella lääkärin työn tehtäviin ja sairaalan käytäntöihin lääkärin valvonnassa. Käytännössä siis tutustun potilasteksteihin ja mm labratuloksiin, osallistun lääkärin kierrolle ja iltapäivästä saan seurata joitain tutkimuksia kuten sydämen ultraääntä, kirjoittelen potilastekstejä itsekin ja tutkin potilaita. Toimin siis aina lääkärin ohjeistamana ja pääsen kehittämään omia taitojani ilman varsinaista vastuuta. Tässä oppii varmasti todella paljon -etenkin nyt kun loppukeväästä jäi opintojen käytännön puoli kokonaan paperille.

Sisätautien amanuenssuurin, eli manun, jälkeen ehdin viettää juhannusta ja pari viikkoa lomaa ennen kuin suuntaan Kirkkonummelle terveyskeskukseen suorittamaan tk-manua. Siellä amanuenssin työnkuva ei ole kauheasti kummempi kuin sisuksillakaan, mutta työ on terveyskeskukseen sopien enemmän vastaanottopainotteista. Tulen myös olemaan "päivystyksessä" eli kiire vastaanotolla ja pääsen toivon mukaan harjoittamaan muutamia pientoimenpiteitä joita terveyskeskuksessa tehdään. Tämän manun sisältö selviää tarkemmin kuitenkin vasta tuonnempana kun pääsen sinnekin paikan päälle. Odotan sitäkin jo innolla!

Odotan tältä kesältä oppivani todella paljon. Niin sisätauteja, lääketiedettä, lääkärin työtä, sairaalan arkea, potilaiden kohtaamista, erilaisia toimenpiteitä, työarkea, vastuuta kuin epävarmuuttakin. Onhan tämä ensimmäinen kesäni "lääkärin työssä"! Jotain kuulumisia lupaan päivitellä viimeistään loppukesästä kun hommat jo rullaavat.

Ihanaa kesää kaikille! Toivottavasti saamme nauttia auringosta ja lämmöstä paljon! Itse ainakin haaveilen jäätelöstä joen varrella istuskellen :)

                                                                   

Nyt hetkeksi lomalle! B)

Anna

Olen 22-vuotias nelosen kandi Turusta. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja mainittavan paljon myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista. Olen myös aktiivinen kansainvälisessä opiskelijajärejstössämme FiMSIC:ssä, jossa toimin Turun paikallispuheenjohtajana.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita näistä kaikista keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelija-arkeeni. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu :)

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Katja

Toisen vuoden ensimmäiset viikot

Lääkiksen toista vuotta on nyt 6 viikkoa takana, ja paljon on ehtinyt tapahtumaan. Mistäköhän sitä edes aloittaisi… Ensimmäinen viikko sujui rauhallisesti ”Lääketieteellinen...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Anna

Kirurgiaa

Syksy onkin opintojen osalta päässyt hyvään vauhtiin ja koulua on jo reilu kuukausi takana. Tempo on ollut aika vauhdikas ja arki sen mukaan kiireistä. Kirjoittelin loppukesästä...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Tässäkö syy väsymykseesi?

Raudanpuute on hyvin yleinen puutostila, varsinkin naisten keskuudessa. Rautaa tarvitaan elimistössä muun muassa punasolujen rakennusaineena ja lihasten sekä useiden proteiinien toiminnassa...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Anna

Terveyskeskus fiiliksiä

Hellurei! Viimeisestä onkin jo hetki! Sisätautien amanuenssuurin jälkeen mulla oli kahden viikon kesäloma ja siitä asti olen ollut täältäkin ikään kuin...

Lue lisää