Ensimmäinen opiskelijavappuni oli kaukana siitä, mitä olin vuosia sen odottanut olevan, mutta toisaalta on vaikeaa kaivata jotain mitä ei ole ennen edes kokenut. Vappu meni mukavasti ja rauhallisesti kotikotona perheen kanssa, haalareita unohtamatta. Minua ei kiinnostanut mihin menin (kauppaan, koiran kanssa ulos…), kunhan haalarit olivat jalassa. Oli myös mukavaa huomata, miten moni toivotti hyvää vappua nähdessään haalarini. Sain myös pari ”onko tänään juhlat?” -kysymystä.

TLK:kaan (Tampereen lääketieteellinen kandidaattiseura) ei meitä opiskelijoita unohtanut, vaan oli järjestänyt kaikenlaista etäohjelmaa. Meillä oli mm. munkki- ja simakilpailu sekä lenkkihaaste. Lenkkihaasteessa kilpailtiin kilometrien määrällä vuosikurssien kesken kuukauden aikana. Tänään tuli ilmoitus, että C. Taipalus, eli me fuksit, voitimme kilpailun 4029 kilometrillä. Itsekin sain kerättyä kasaan reilun 130km.

Tämän lisäksi meille järjestettiin zoomin avulla hydraatiojoogaa, jossa 3 lääkisläistä ohjasi vartin pituisen joogasession vapaavalintaisen juoman kanssa koulumme pihalta, ja 30.4 seuramme vanhin piti vapputervehdyksen livelähetyksenä. Myös muita kuvatempauksia, on löytynyt seuramme instagram-tililtä (tampereen kandit).

Nyt vapun lomailun jälkeen arkeen palaaminen, ja herätyskellon soiminen itselle aivan liian aikaisin tuntui hieman haastavalta, mutta nopeasti opiskeluun taas tottui. Tänään minulla oli vuorossa Thorax-röntgenen tulkitsemisen perusteet, tutor- istunto sekä yhden luennon muistiinpanojen tekeminen. Tuli taas sellainen fiilis, että onneksi minulla on vielä monta vuotta ennen valmistumista, sillä röntgenten tulkinta ei kyllä ole sieltä helpoimmasta päästä.

Seuraavat kaksi päivää meneekin itsenäisen opiskelun parissa, jolloin aion tehdä PBL:n valmiiksi perjantaita varten, ennakkotehtäviä seuraaviin ryhmätöihin sekä luentomuistiinpanot sikiön verenkiertoon liittyvään luentoon. Torstaina on vuorossa verenkiertoelimistön- ryhmätyö, ja perjantaina tutor.

Etäopiskelu on tuonut meille kaikille haasteita ja uusia tilanteita. Itselleni oman päivän aikataulutus ja omassa tahdissa opiskelu on vähentänyt stressiä, mutta toisaalta stressiä on hieman lisännyt itseopiskelun korostuminen. Onneksi meillä yhteishenki on niin mahtava, että apua saa aina kysymällä kurssikavereilta sekä opetushenkilöiltä. Olen myös itse löytänyt monia hyviä youtube- kanavia, joissa monia asioita selitetään paremmin ymmärrettävällä tavalla.

Olen myös pyrkinyt vaihtamaan välillä opiskelupaikkaa työpöydältä sohvalle, sekä opiskelujen ohella kuunneltavia soittolistoja. Tällä hetkellä tykkään kuunnella erilaisia jazz- listoja spotifysta.

Karanteenielämä on myös saanut minut kiinnostumaan oppimaan uusia asioita, ja nyt olenkin jo noin kuukauden ajan opetellut itsenäisesti viittomakieltä. Olen aina halunnut osata sitä edes sen verran, että voin ottaa kaikki huomioon ainakin jollain tasolla. Tällä hetkellä osaan aakkoset, numerot, kuukaudet, perusvärit, eläimiä, muutamia ruokia ja juomia, tunnetiloja sekä kysymyssanoja. Viittomakieltä on ollut melko nopeaa oppia, sillä monet viittomista ovat todella loogisia, ja koska minun ei tarvitse periaatteessa opetella uutta kieltä. Opettelen vain viittomia omalle äidinkielelleni.

- Katja

Katja

23-vuotias kolmannen vuoden lääketieteen opiskelija Tampereelta. Vapaa-aikani kuluu kavereiden, salin, koirani ja Netflixin parissa. Tule mukaan seuraamaan matkaani unelmieni opiskelupaikassa. Lisää lääkiselämää instagramissa @katjusa1 ja @kk_studygram01

Muita blogipostauksia

  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Lääkishaun aikataulutus

Olen monesti kuullut, kuinka pääsykokeeseen valmistautumista rinnastetaan maratoniin. Vertauksessa on perää, sillä kuten maratonissa myös pääsykoeluvussa on osattava...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Lääkiksen valmennustestaajat

Palautuminen ja tauottaminen

Pääsykoevalmistautuminen lääketieelliseen on kovan urakan takana ja vaatii paljon toistoja sekä pitkäjänteisyyttä. Asioiden kertaamisella sekä tehtävien...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Joululoma

Nyt reilun viikon joululomalla olleena ajattelin tulla muistuttamaan levon tärkeydestä. En usko, että siitä voi puhua tarpeeksi tällaisissa urakoissa. Voin suoraan myöntää...

Lue lisää
  • Lääketiede
  • Katja

Syksyn viimeiset tentit ja joululoma

Jotenkin se pitkä ja rankka syksy tuli ja meni, ja nyt ollaan jo joululomalla. Pakko myöntää, että vaikka viimeinen jakso olikin mielenkiintoinen ja todella hyödyllinen, oli...

Lue lisää